Reklama

Reklama

Přání zabít 5

  • Česko Touha smrti V (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se snaží žít nový život. Stal se profesorem architektury na univerzitě a zapoměl na boj, který kdysi vedl s pouličními chuligány. Chce vést klidný život se svou novou manželkou Olivií a její dcerou, ale objevuje se gangster Tommy O' Shea, přirozený otec Oliviiny dcery a nevybíravými metodami se ji snaží získat pro sebe. Paul se nejdříve nechce nechat vyprovokovat, ale když je Olivia zavražděna před jeho očima, vydává se na cestu chladnokrevné pomsty. Na ničem už mu nezáleží - chce pouze zničit O' Sheu i jeho gang. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Já chci taky jeden míč na dálkové ovládání, milý Ježíšku (fuj žádnej Santa!). Budu si s ním hrát stejně, jako ten pán ve filmu a budu určitě moc hodný. Příští rok už bych poprosil o "Smith & Wesson Model 629 with 3" Barrel .44 magnum", abych mohl pomstít všechny vraždy ve městě a do dvou let vymýtím zlo z ulic! To ti slibuji, Charles. (pětkrát ochutnat stejnou zápletku už člověka nebaví tolik, jako napoprvé) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený thriller s Charlesom Bronsonom, ktorý je záverečným dielom jeho známej série. Má dosť dobrý príbeh o mužovi, ktorý už definitívne skončil so zabíjaním zločincov a spokojne žije s organizátorkou módnych prehliadok, no jej bývalý manžel je vplyvný mafián, ktorý v jej firme perie špinavé peniaze. Ked´ už žena chce, aby to skončilo, mafián ju dá odstrániť a tak muž musí opäť vziať spravodlivosť do vlastných rúk. So spracovaním som dosť spokojný, síce už film moc nepôsobí ako akčný film, ale skôr ako thriller, kedže väčší priestor je tu venovaný postavám, hlavne záporným a aj akcia je v inom štýle ako v predchádzajúcich dieloch, ale všetko je to zvládnuté dobre a tak si nemôžem sťažovať. Akcie je tu pomerne dosť a páči sa mi. Ako som spomínal, je v inom štýle ako bežne, klasických prestreliek je tu málo, dokonca aj hlavný hrdina vezme do ruky zbraň len minimálne, hlavne sa tu nájdu rôzne viac alebo menej originálne likvidácie. Najviac sa mi páči celá scéna s loptou alebo likvidačný útok mafie na dom hlavného hrdinu. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Charles Brosnon má aj v tomto veku stále charizmy viac než dosť a poteší niekoľkými výbornými hláškami a zaujímaví záporáci, obzvlášť originálny zabijak, ktorý má problémy s lupinami. Réžia je čistá rutina, takže plní potreby filmu a rovnako je na tom aj technická stránka. Vôbec nesúhlasím s negatívnym prijatím tohto filmu, pre mňa je to po štvorke najlepší diel, ktorý stále ponúka dostatok dobrej zábavy. 72% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tenhle dil uz vzniknout nemel uz jmeno rezisera mne trochu varovalo a taky fakt ze vice nez 70 lety Bronson at se snazi jak se snazi uz proste nestiha navic pribeh uz je tezce vybranej je tu neuveritelny mnozstvi dementnich dialogu a Charles misto toho aby radne strilel zlorady jako v predchozich dilech tak je tu radoby vtipne likviduje kyanidovymy kremrolemi nebo vybuchujicim fotbalovym micem ne tohle se uz zkratka nepovedlo ale nebudu zase tak zlej protoze jinak mi cela serie velice sedla a i tady jsem se obcas pobavil a ta likvidace dvou hlavnich zaporaku byla celkem vtipna takze dam 2* ale stejne mi to neda skoda ze neskoncili u ctvrtyho dilu tam to jeste cely melo smrnc ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(85%) Vida, je tu pátý a poslední díl senzační akční série s charismatickým Charlesem Bronsonem. Boha jeho, tohle má tak slabé hodnocení? Proti gustu žádný deputát, ale ani subjektivně, ani objektivně tomu nerozumím, že to zde nemá aspoň těch 60%. No, tohle radši řešit nebudu, co člověk, to svatý názor. Právě, že tato pátá část se dle mého názoru vrací ke kořenům prvním dvěma výborným dílům. Sice to zde nemá tak zdrcující a temnou atmosféru jako prvotina z roku 1974, spíš bych to zařadil k druhému snímku, ale i tak mě to mile překvapilo. Snaží se to hrát na vážnější notu, která zoufale chyběla u třetího dílu, který byl dost nadlehčený (přesto žádný velký průšvih – ty lepší 3* jsem mu udělil). Hlavně zde je cca první půle filmu tempem přímo ohromná (k tragédii a další ztrátě našeho hlavního mstitele) dojde právě v polovině snímku. Kdyby byla druhá tak nabitá tempem jako ta první, tak jdu do plného počtu hvězd, ale nevadí – přesto jsem plně spokojen. Vyloženě akce ze strany hlavní postavy dojde pozvolna až v druhé části snímku. Co čtu, tak spoustu diváků si stěžuje, že tu Bronson nepoužívá moc svou klasickou ruční zbraň, ale to přece není až taková chyba ne? Dokonce s tím ani tak nesouhlasím, použije ji sice až zejména na konci, ale minimálně 4 protivníky jí zneškodní. V rámci eliminace jeho nepřátel se zde našlo i více nápadů. Vybuchující míč, lis apod. Takže i na nápady zde dojde. Filmová hudba mi zde přišla ze všech dílů snad nejkvalitnější. Postavy krom nepřekonatelného Bronsona, který úlohu mstitele zvládl jako vždy na výbornou, mi zde přišly rovněž solidní včetně jeho současné přítelkyně. Hlavní záporák byl zde asi nejlepší z celé série, včetně jeho přívrženců, kterým jsem přál krutou smrt (která se jim naštěstí dostala). Co víc k tomu říci? Zase z toho dělám lingvistický článek. Kupodivu na slabé hodnocení jsem bravurně spokojen. Skvěle se to vyrovnalo prvním dvěma dílům, oba palce zvedám nahoru! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Prianie smrti" (Death Wish) je americká akčná filmová séria, v ktorej zahviezdil herec Charles Bronson. Začalo sa to v roku 1974, keď režisér Michael Winner natočil dnes už kultový revenge snímok. V roku 1982 zrežíroval druhé pokračovanie a v roku 1985 aj tretí diel. V roku 1987 ho na režisérskej stoličke vystriedal J. Lee Thompson, a tak vznikol titul s poradovým číslom štyri. Celú túto sériu uzavrel v roku 1994 režisér Allan A. Goldstein, ktorý natočil snímok "Prianie smrti 5: Tvár smrti". Architekt Paul Kersey sa znova vydal na trestnú výpravu. Tento krát proti vrahom jeho družky Olívie. Rozhodol sa nekompromisne pomstiť jej smrť. Príbeh sa odohráva v New Yorku. Sedemdesiat tri ročný Charles Bronson sa naposledy zhostil úlohy Paula Kerseyho. ** ()

Galerie (9)

Zajímavosti (16)

Reklama

Reklama