Reklama

Reklama

Přání zabít 5

  • Česko Touha smrti V (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se snaží žít nový život. Stal se profesorem architektury na univerzitě a zapoměl na boj, který kdysi vedl s pouličními chuligány. Chce vést klidný život se svou novou manželkou Olivií a její dcerou, ale objevuje se gangster Tommy O' Shea, přirozený otec Oliviiny dcery a nevybíravými metodami se ji snaží získat pro sebe. Paul se nejdříve nechce nechat vyprovokovat, ale když je Olivia zavražděna před jeho očima, vydává se na cestu chladnokrevné pomsty. Na ničem už mu nezáleží - chce pouze zničit O' Sheu i jeho gang. (Falcon Home Video)

(více)

Recenze (59)

Lima 

všechny recenze uživatele

Rádoby-akční béčko pro gerontofily. Doufám, že ještě vznikne "šestka". Tam by Bronson mohl bojovat v domově důchodců proti pečovatelce, která mu naschvál nevylejvá bažanta. Mohla by to být docela prdel. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Já chci taky jeden míč na dálkové ovládání, milý Ježíšku (fuj žádnej Santa!). Budu si s ním hrát stejně, jako ten pán ve filmu a budu určitě moc hodný. Příští rok už bych poprosil o "Smith & Wesson Model 629 with 3" Barrel .44 magnum", abych mohl pomstít všechny vraždy ve městě a do dvou let vymýtím zlo z ulic! To ti slibuji, Charles. (pětkrát ochutnat stejnou zápletku už člověka nebaví tolik, jako napoprvé) ()

woody 

všechny recenze uživatele

Kolik manželek, synů, dcer, přítelkyň, kamarádů, služek Bronson měl?Dost na to aby v klidu vyvraždil celou mafii.Avšak padouši jsou nepoučitelní a tak si Dirty Harry mezi architekty bere svůj magnum, kališnikov, raketomet a vůbec tolik munice že by s tím mohl jeden dobít středně velkou zemi aby vymetl městkou špínu.Tváří se přitom jako Arnie v Komandu, krve je tu víc než v Kill Bill, mrtvoly padají jedna po druhé a vůbec všichni jsou spokojení.Jestli se vám zdálo nepravděbodobné že by se TO mohlo McClanovi v Die Hard stát ještě dvakrát, nechci vidět vaše pocity po zhlédnutí Přáních smrti._Nepřesností je tu víc než dost ale jedna čouhá nad všechny : vemte si to: zabijete víc lidí jak cholera, zničíte víc aut budov a ulicí jak tsunami a sopka dohromady a co policie?_________.*__ *Nebudu vás přece ochuzovat o jedinou pointu z těchto pěti filmů :-)) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je scéna, kdy Bronson zlikviduje fashionable mafiána bombou v balóně a před explozí pronese: "Tohle vyřeší tvůj problém s účesem." ()

choze 

všechny recenze uživatele

"ZBRANĚ MĚ NEZNERVÓZŇUJÍ, ZNERVÓZŇUJÍ MĚ IDIOTI SE ZBRANĚMI." Paul Kersey si našel novou rodinu a s ní i nové problémy. Opět čelí stupňovanému nevyprovokovanému nátlaku, opět je policie bezmocná a opět je třeba sáhnout po zbrani. Série PŘÁNÍ SMRTI je pro mě jako pro milovníka špatných sequelů a donekonečna nastavovaných sérií srdcovou záležitostí. Samozřejmě mi nechybí soudnost a zřetelně vnímám propastný kvalitativní rozdíl mezi originálem a zbývajícími díly, ale to mi nijak nebrání v tom si je užít. Zatímco dvojku a trojku ještě považuju za solidní "blbou" zábavu 80. let, čtyřka a pětka jsou už i na mě hodně slabé. Snad za to mohou změny na postě režiséra (ve trojce pustil otěže série Michael Winner), snad zestárlý Bronson, ale docela určitě výměna jeho protivníků z rowdies za mafiány. Obzvlášť když jsou ti mafiáni tak trapní jako v pětce. Úplně nezatratit pátý díl (mimochodem poslední Bronsonův film, který šel do kin) mi brání jen jeho přehnaná brutalita a pár roztomile béčkových nápadů. Co se týče té brutality, je příjemné, že ač natočena ve změkčilých 90. letech, zůstala pětka co do brutality věrná letům osmdesátým. Celkem tři lidé jsou tu pořezáni v obličeji, jeden skončí v žehlícím stroji a to nemluvím o téměř hororovém finále, kde Bronson ve fabrice po terminátorovsku rozdrtí padoucha v drtičce a dalšího rozpustí v kyselině. Málokdo asi taky zapomene na tu absurdní likvidaci mafiánského zabijáka dálkově ovládaným míčem narvaným trhavinou. Jak už jsem psal, mafiáni mi nejen moc nesedli, ale zároveň jsou tu vykresleni dost směšně, byť jsou to pěkně sadistická prasata. Co se ovšem povedlo byl casting hlavního záporáka, kterého nonšalantně hraje Tarantinův oblíbenec Michael Parks, šerif z OD SOUMRAKU DO ÚSVITU, KILL BILLů a AUTA ZABIJÁK. Samotný Bronson je už dost starý a vypadá jako mírumilovný senilní stařík, který mnoho strachu nenažene. Kolem a kolem, celkem zbytečný film. Ale v něčem předchozí díly přece jen trhl. Tím úžasným podnázvem! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený thriller s Charlesom Bronsonom, ktorý je záverečným dielom jeho známej série. Má dosť dobrý príbeh o mužovi, ktorý už definitívne skončil so zabíjaním zločincov a spokojne žije s organizátorkou módnych prehliadok, no jej bývalý manžel je vplyvný mafián, ktorý v jej firme perie špinavé peniaze. Ked´ už žena chce, aby to skončilo, mafián ju dá odstrániť a tak muž musí opäť vziať spravodlivosť do vlastných rúk. So spracovaním som dosť spokojný, síce už film moc nepôsobí ako akčný film, ale skôr ako thriller, kedže väčší priestor je tu venovaný postavám, hlavne záporným a aj akcia je v inom štýle ako v predchádzajúcich dieloch, ale všetko je to zvládnuté dobre a tak si nemôžem sťažovať. Akcie je tu pomerne dosť a páči sa mi. Ako som spomínal, je v inom štýle ako bežne, klasických prestreliek je tu málo, dokonca aj hlavný hrdina vezme do ruky zbraň len minimálne, hlavne sa tu nájdu rôzne viac alebo menej originálne likvidácie. Najviac sa mi páči celá scéna s loptou alebo likvidačný útok mafie na dom hlavného hrdinu. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Charles Brosnon má aj v tomto veku stále charizmy viac než dosť a poteší niekoľkými výbornými hláškami a zaujímaví záporáci, obzvlášť originálny zabijak, ktorý má problémy s lupinami. Réžia je čistá rutina, takže plní potreby filmu a rovnako je na tom aj technická stránka. Vôbec nesúhlasím s negatívnym prijatím tohto filmu, pre mňa je to po štvorke najlepší diel, ktorý stále ponúka dostatok dobrej zábavy. 72% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Silně váhám mezi odpadem a jednou hvězdičkou. Sveřepý důchodce Charles Bronson jest sice filmovou legendou, ale v tomhle rádobyakčním a rádobyzábavném céčku je jen figurkou jež likviduje opět další a další gaunery a občas se dává i do neúprostného pronásledování, ve kterém mu leckdy vadí chodítko. Ale když bych měl opravdu seriózně říct, co si o tomhle filmu myslím, tak bych akoráte zopakoval to, že některé série mají skončit "v nejlepším" a zbytečně už netěžit z upadajícího příběhu. Pátý díl je ze všech úplně nejslabší, scénář stejně primitivní jako matemetický příklad pro prvňáčka. Originalita akčních scén jež se občas v předchozích dílech objevovala se tady zcela vytratila. Tudíž je to celkově nudné, nemá to spád a prakticky není co vyzvednout. Ještě že neměl hlavní hrdina psa, kterého by mu přejel nepozorný řidič. To by pak zkropil veškerý vozový park Spojených států. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Naposledy nastal čas, aby se kolem Paula Kerseyho vyměnilo nějaké to maso na zabíjení (ano, Paul si opět našel novou rodinu) a aby, dřív nebo později, se Paul chopil svého arzenálu a vydal se hledat odplatu. Death Wish 5: The Face of Death už nemůže nabídnout nic jiného, než co jsme už minimálně čtyřikrát viděli. Je to, jako kdybyste pili čaj ze sáčku, který byl už pětkrát použitý, což není zrovna to pravé… čajové. Naštěstí tento díl tak moc nenudí, uteče rychle a… to je tak vše. 50 % s tím, že od této série jsem nečekal zrovna moc, ale že většina dílů bude průměrné kvality a na ty filmy zapomenete poměrně rychle, jsem fakt nečekal. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Prianie smrti" (Death Wish) je americká akčná filmová séria, v ktorej zahviezdil herec Charles Bronson. Začalo sa to v roku 1974, keď režisér Michael Winner natočil dnes už kultový revenge snímok. V roku 1982 zrežíroval druhé pokračovanie a v roku 1985 aj tretí diel. V roku 1987 ho na režisérskej stoličke vystriedal J. Lee Thompson, a tak vznikol titul s poradovým číslom štyri. Celú túto sériu uzavrel v roku 1994 režisér Allan A. Goldstein, ktorý natočil snímok "Prianie smrti 5: Tvár smrti". Architekt Paul Kersey sa znova vydal na trestnú výpravu. Tento krát proti vrahom jeho družky Olívie. Rozhodol sa nekompromisne pomstiť jej smrť. Príbeh sa odohráva v New Yorku. Sedemdesiat tri ročný Charles Bronson sa naposledy zhostil úlohy Paula Kerseyho. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tenhle dil uz vzniknout nemel uz jmeno rezisera mne trochu varovalo a taky fakt ze vice nez 70 lety Bronson at se snazi jak se snazi uz proste nestiha navic pribeh uz je tezce vybranej je tu neuveritelny mnozstvi dementnich dialogu a Charles misto toho aby radne strilel zlorady jako v predchozich dilech tak je tu radoby vtipne likviduje kyanidovymy kremrolemi nebo vybuchujicim fotbalovym micem ne tohle se uz zkratka nepovedlo ale nebudu zase tak zlej protoze jinak mi cela serie velice sedla a i tady jsem se obcas pobavil a ta likvidace dvou hlavnich zaporaku byla celkem vtipna takze dam 2* ale stejne mi to neda skoda ze neskoncili u ctvrtyho dilu tam to jeste cely melo smrnc ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poslední Death Wish a zjišťuju že se opět našla ženská, která sedla Kerseymu na lep, aby zahynula. Naštěstí tentokráte nerozpoutá Paul takové peklo jako ve 3. nebo 4. ale jde na to pěkně kus po kusu. "Hej Freddie sehnal jsem ti bezva věc na ty tvoje lupy. ". Za pozornost stojí tarantinovský Michael Parks. Souhlasím s názorem že často hodně kvalitní herci nemají celý život štěstí na pořádnou roli a tak jsou nuceni účinkovat v béčkových snímcích, kde ovšem ostudu rozhodně nedělají. 30% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nějaká hla.linie tady existuje, však děj příliš neskýtá stopáží skvělého filmu, žel spíše propadáku a smutného nic nesdělujícího krvavého zakončení drsné série. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Neskutočná nuda, jediné čo to zachraňuje sú celkom krvavé vraždy, no tón filmu je tak ubíjajúco seriózny, že na rozdiel od prvých troch dielov to nie je žiadna zábava, len nekonečná nuda a smutný klinec do rakvy série Death Wish i filmovej kariéry Charlesa Bronsona. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(85%) Vida, je tu pátý a poslední díl senzační akční série s charismatickým Charlesem Bronsonem. Boha jeho, tohle má tak slabé hodnocení? Proti gustu žádný deputát, ale ani subjektivně, ani objektivně tomu nerozumím, že to zde nemá aspoň těch 60%. No, tohle radši řešit nebudu, co člověk, to svatý názor. Právě, že tato pátá část se dle mého názoru vrací ke kořenům prvním dvěma výborným dílům. Sice to zde nemá tak zdrcující a temnou atmosféru jako prvotina z roku 1974, spíš bych to zařadil k druhému snímku, ale i tak mě to mile překvapilo. Snaží se to hrát na vážnější notu, která zoufale chyběla u třetího dílu, který byl dost nadlehčený (přesto žádný velký průšvih – ty lepší 3* jsem mu udělil). Hlavně zde je cca první půle filmu tempem přímo ohromná (k tragédii a další ztrátě našeho hlavního mstitele) dojde právě v polovině snímku. Kdyby byla druhá tak nabitá tempem jako ta první, tak jdu do plného počtu hvězd, ale nevadí – přesto jsem plně spokojen. Vyloženě akce ze strany hlavní postavy dojde pozvolna až v druhé části snímku. Co čtu, tak spoustu diváků si stěžuje, že tu Bronson nepoužívá moc svou klasickou ruční zbraň, ale to přece není až taková chyba ne? Dokonce s tím ani tak nesouhlasím, použije ji sice až zejména na konci, ale minimálně 4 protivníky jí zneškodní. V rámci eliminace jeho nepřátel se zde našlo i více nápadů. Vybuchující míč, lis apod. Takže i na nápady zde dojde. Filmová hudba mi zde přišla ze všech dílů snad nejkvalitnější. Postavy krom nepřekonatelného Bronsona, který úlohu mstitele zvládl jako vždy na výbornou, mi zde přišly rovněž solidní včetně jeho současné přítelkyně. Hlavní záporák byl zde asi nejlepší z celé série, včetně jeho přívrženců, kterým jsem přál krutou smrt (která se jim naštěstí dostala). Co víc k tomu říci? Zase z toho dělám lingvistický článek. Kupodivu na slabé hodnocení jsem bravurně spokojen. Skvěle se to vyrovnalo prvním dvěma dílům, oba palce zvedám nahoru! ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Mafián. "OMLUV SE PÁNOVI!" Černoch Reggie. "NASERU MU DO HLAVY!" Michael Parks. "ALE NO TAK. KDYŽ ŘEKNEŠ NASRAT,VYČERPÁŠ TÍM CELOU SVOJÍ SLOVNÍ ZÁSOBU." Jiná dobrá hláška. Černoch Reggie. "TVOJE MATKA JE PÍČA!" Šup s hlavou do žehlícího stolu a následná kůlka do hlavy. Holt nástup 90.let je tady,hlášky se mi líbily ze všech dílů nejvíce. Jenže,Charles je tu evidentně pomalý než předchozím díle a ano to jde. Záporáci jsou dobří,hlavně Michael Parks boduje,ale holt nástup 90.let. Jsem rád,že nevznikla 6. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Já si Kerseyho oblíbil a bavil mě každý dil od začátku do konce. To není jak ty slaboduchý nudný ukecaný rádoby akční filmy.. tady mě děj opravdu bavil a nic mi tam nevadilo. Bronsona zase nasrali a zabili mu přítelkyni a on opět střílí gangstery a Parks se role hajzla hodil náramě. Skvělý Kerseyho zbusoby zabíjení. Fakt pecka! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak už to konečně přišlo, Kerseyho „válečná“ výprava je u konce a většina diváků a především gangsterů si konečně mohla oddychnout. Ještě předtím si však náš výkonný architekt narazil další buchtu, která musela chcípnout, aby si mohl ten starý kozel ještě jednou zašpásovat. Jde opravdu o nejslabší díl, ale i zde se dá najít několik zajímavých okamžiků, kvůli kterým si odpadní hodnocení snímek nezaslouží. Některé situace však vypadají opět dost přehnaně a směšně, ale naštěstí se to nezvrhlo v přehlídku totální akční céčkové trapnosti. Když však na konci Paul prohlásí „když tak zavolejte“ naběhla mi husí kůže. Naštěstí šestka již nikdy nebude – tedy určitě ne v podání Charlese Bronsona (budiž mu země lehká). 40% ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že Charles Bronson již není mezi námi, snad nevznikne šestka. Tento film je ukázkovým příkladem špatných filmů, v kterých Bronson na sklonku života představoval hrdinné policisty, i když na to již byl příliš starý a celkový dojem vyzněl spíše směšně než akčně. Ačkoli se jedná po velice tuctový film v daném žánru, nerad bych úplně zatracoval. ()

Reklama

Reklama