Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major Reisman je pověřen velením projektu Amnestie, jehož cílem je likvidace elity německého velení na zámečku nedaleko Paříže. K úkolu, který je považován za sebevražedný, si po pečlivém zvážení vybere dvanáct vojáků, odsouzených na smrt nebo doživotí. Ti, kteří přežijí, dostanou milost. Navzdory všeobecné nedůvěře je major odveze do lesa k výcviku. Jeho metody jsou sice drsné, nicméně se zdá, že přinášejí výsledky. Když jednotka úspěšně projde zkouškou během manévrů v Devonshiru, má povoleno vyrazit do akce. Nepozorovaně přistanou poblíž zámečku a proniknou dovnitř. V nejméně vhodnou chvíli jsou však prozrazeni. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (294)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu mimoriadne vydarený vojnový film, s výborným hereckým obsadením. Sympatický L.Marvin, hviezdny Ch.Bronson a mladučký D.Sutherland a mnoho iných, pochopiteľne nie každý z 12 trestancov mohol dostať dostatočný priestor, pretože vo filme má miesto ešte ďalších niekoľko dôležitých postáv. Napriek tomu máme prehľad, v deji sa napriek množstvu postáv určite nestratíte. Prvá výcviková a zoznamovacia hodina je výborná, ale kvalitou nezaostáva ani druhá polovica filmu, kde už idú chlapci naostro. Q.Tarantino už dlhšiu dobu sľubuje remake tohto filmu, ktorý si o to doslova pýta. Kto videl a vie si predstaviť dnešnú kvalitnú realistickú akciu alá vojak Ryan, musí mu byť jasné, že sa máme na čo tešiť. Film 8/10. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, válečné filmy z téhle doby mají pořád své kouzlo a ve většině případů jsou mnohem lepší a záživnější než ty dnešní rádoby strhující válečné filmy. Lee Marvin byl prostě pan herec, stejně tak Bronson a plno ostatních. Výcvik špinavců nemá chybu a závěrečný útok na německý hrad je nezapomenutelný. Při sledování Špinavců si připadám, jako bych hrál opět hru Commandos, vlastně není nic, co bych vytkl, prostě výborný válečný film a zároveň klasika, tyhle filmy nikdy nevymřou. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Abych byl upřimný tak jsem vzhledem ke stáří filmu a jeho stopáži čekal další vyčpělou nekoukatelnou klasiku. Cha nemusím asi moc dlouze vysvětlovat jak šeredně jsem se mílil, že? Film mi uběhl jako voda a nudil jen místy a to maličko. Nejlepší byli asi první 2/3 které se věnovali výcviku špinavců. Záverečné vyvrcholení v podobě samotné akce spíš tempo filmu zpomalilo a v těchto pasážích se opravdu trochu ukázalo stáří filmu. Jenže co naplat. ˇˇSpinavci jsou frajeři a ten trénink ... ! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by ma tieto staré, hviezdne obsadené, dlhočizné, farebné vojnové filmy preplnené dobovými hviezdami v princípe bavili, určite by som pridal na hodnotení. Tucet špinavcov sa k tým zopár výnimkám nepridá. Ide skôr o western prezlečený za vojnový film, kde protivník nie je braný ako človek, ale ako len figúrka na zabitie, viď vražda nemeckej ženy tým najviac veriacim členom zoskupenia. Ale možno som iba nedocenil sebareflexiu tvorcov a ich komentár k realite 60. rokov. Každopádne jádro pudla je práve v mojej neobľube tohto typu filmov z tejto doby. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dnes už klasický ,,válečný'' film ze sedmdesátých let. Námětem se prakticky se jedná o obdobu trestných praporů v Rusku. Na rozdíl od zdejších ,,hrdinů'' ti v Rusku často za nic ani mohli... Vytvoření jednotky z nesourodých odsouzenců bylo asi nejlepší částí filmu. Dál už je to je jen akční dobrodružný film odehrávající se za války. Na válečný snímek je to příliš málo uvěřitelné, místy hloupé a o nasazené technice ani nemluvě (Němci používají britské Bedfordy QLD) - prostě klasika sedmdesátek pro kina. Co potěšilo, byla hojná účast skvělých herců - výkvětu své doby. Pro mne však i přes svůj dnes již legendární název a jistě zasloužené místo na slunci je to jen další kapslíková střílečka s hloupými Němci z druhé světové na válku si jen hrající... Tři oprátky. * * * ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Nejvýděleční film studia MGM v roce 1967. (Karlos80)
  • Obsadenie polovice hrdinov tvorili veteráni druhej svetovej vojny. Námornú pechotu zastupovali Robert Webber a Lee Marvin, armádu Charles Bronson a Terry Savalas, námorníctvo Ernest Borgnine a obchodné loďstvo Clint Walker. (marlon)
  • Potom, ako sa natáčanie filmu natiahlo, mexicko-americký spevák a gitarista Trini López sa po rozhovore s Frankom Sinatrom v obave zo straty popularity rozhodol natáčanie opustiť. Preto jeho postava končí smrťou pri zoskoku v korunách stromov. Jeho neskoršiu snahu o návrat Aldrich odbil komentárom: "Visíš mŕtvy v stromoch, skončil si!" (marlon)

Související novinky

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

07.05.2020

Akční fantasy hit Bright s Willem Smithem a Joelem Edgertonem zaznamenal na Netflixu při své premiéře velmi pozitivní divácké ohlasy, zároveň s tím se film těšil vysoké sledovanosti, nikoho tak… (více)

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

10.01.2020

David Ayer (Sebevražedný oddíl, Patrola) je ten typ tvůrce, který má rád prsty ve více projektech najednou. Díky smlouvě s Warnery například mohl natočit dvojku Sebevražedného oddílu, tu ale nakonec… (více)

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

17.12.2019

David Ayer hodlá poslat partu nejhorších kriminálníků na sebevražednou misi. Ne, nechystá další Suicide Squad, tu má momentálně v péči režisér James Gunn (Strážci galaxie). Ayer místo toho napíše a… (více)

Reklama

Reklama