Reklama

Reklama

Destino

Krátkometrážní / Animovaný
Francie / USA, 2003, 7 min

Obsahy(1)

V roce 1946 se Salvádor Dalí a Walt Disney společně pustili do krátkého filmu s názvem Destino. Od projektu bylo nakonec upuštěno s méně než 20 vteřinami hotového filmu. Po šesti desetiletích současní Disneyho umělci dokončili film s použitím původních Dalího storyboardů. Vysledkem je jeden z nejpodivnějších filmů, který kdy opustil studia Disney. (Ruuzha)

(více)

Recenze (58)

vojta1 

všechny recenze uživatele

Walt a Salvador. Jestli z původní spolupráce vzniklo pouze 16 vteřin, tak se u toho mělo zůstat. Zdá se mi, že žena je animovaná kresleně a že je původní. Prostředí, ve kterém se pohybuje, mi příliš připomíná flashové animace a to je u Disneyho škoda. Možná šlo o co nejvějrnější převedení Dalího imaginace do filmečku, kdy režisér nechtěl, aby se kdokoliv jiný pokoušel kreslit to, co Dali, ale výsledek mě právě proto zklamal. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hm, takže říkáte, že jste chtěl dělat umění, pane Disney... a dali Vám na to něco? Dali, dali, ale mívám teď vize žen, jak se jim hlavy mění v odkvetlé pampelišky a vylétají z nich ptáci. Nu, tak to je vážné... Ale vážně - rozhodně je to působivé, a každý si v tom může najít něco. Vrcholný surrealismus v historicky hodnotném, časově (a tím i duševně) nenáročném balení animovaného kraťasu. Špičkové - ale na to, že je to rok 2003, a měl to být pomník legendární spolupráce, bych čekal grafickou stránku ještě o něco výš. Proto 80%. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nikdy som netušil, že by sa dali disneyovské propriety (predovšetkým muzikálové a animačné rozprávkové motívy) tak účelovo zneužiť k vytvoreniu najčistejšieho surreálna. Zvukový a hudobný sprievod zo 40. rokov skvelý a záverečných 40 sekúnd, ktoré sa absolútne oslobodzujú a odpútavajú od akéhokoľvek logického uvažovania, sú niečo, čo sa dá nazvať jednoducho a alibisticky "úplný Dalí". Ale stráviteľný. Chvíľu som uvažoval o plnom počte. 85% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úžasné spojení dvou uměleckých velikánů! Surrealisty Dalího a mága klasických animovaných filmů (bez něhož by animovaný svět vypadal zcela jinak) Disney spojili tvůrci do snového příběhu plného fantazie. Dominují Dalího obrazy a jeho paranoicko-kritická metoda; nemůžou chybět Narcis, roztékající se hodinky, krajiny, oblohy, tekutá přání, mravenci a měsíc(Andaluský pes)...Disneyova kráska prochází celou fantazií, hledá, tančí a nalézá. Výborný hudební doprovod. ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

S krátkym filmom ma zoznámilo video s piesňou od kapely DYE - Hole in the ocean. Myslel som si, že je to celok aj keď mi grafika bola podozrivo známa. Napriek tomu aj samostatné video s použitou hudbou nie je o nič menej kvalitné. Kto má rád Daliho ( a teraz takých hračkárskych znalcov existuje viac ako je potrebné ), tak to bude pre neho mekka vkusne ladených surreálnych myšlienok . ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama