Reklama

Reklama

Destino

Krátkometrážní / Animovaný
Francie / USA, 2003, 7 min

Obsahy(1)

V roce 1946 se Salvádor Dalí a Walt Disney společně pustili do krátkého filmu s názvem Destino. Od projektu bylo nakonec upuštěno s méně než 20 vteřinami hotového filmu. Po šesti desetiletích současní Disneyho umělci dokončili film s použitím původních Dalího storyboardů. Vysledkem je jeden z nejpodivnějších filmů, který kdy opustil studia Disney. (Ruuzha)

(více)

Recenze (58)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vážně docela zajímavá podívaná. Prvotní myšlenka spojení Salvádor Dalí a Walt Disney a finální dokončovačka po tolika letech – vizuální pastva pro oči. Pěkný hudební doprovod, byly z toho cítit i jisté emoce a já vcelku i litoval, že to skončilo tak brzo. Fantazii se meze nekladou a taky se tady pěkně vyřádili – což samozřejmě dokážu ocenit patřičným ohodnocením… ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek ani ne tak tím, co zobrazuje, nýbrž svým pozoruhodným vznikem. Začátky prací na snímku se totiž datují až do roku 1945, kdy se jistý Walt Disney a Salvador Dalí (možná jste o nich slyšeli) dali dokupy s cílem natočit krátký animovaný film. Kvůli finančním problém byl však snímek uložen k ledu, zůstaly kompletní storyboardy a 17 vteřin snímku. V roce 1999 byly materiály k filmu objeveny v archivu a studio mu dalo zelenou. Po několika desítkách let se tedy snímek podařilo dokončit, nešlo však už jen o tradiční kreslenou animaci — tu doplnila i počítačová grafika. Samotný snímek je vcelku zajímavý, ale nijak přehnaně. Dalího surrealismus někomu sedne a někomu ne, pro mě byl snímek průměrnou podívanou. [Oscary 2003] ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V prvom rade len zbežne zopakujem popis tohoto titulu, ktorý napísal uživateľ Ruuzha. V roku 1946 sa Salvádor Dalí a Walt Disney spoločne pustili do krátkeho filmu s názvom "Destino". Natočilo sa však len dvadsať sekúnd a projekt bol ukončený. Po šesdesiatich rokoch súčastní Disneyho tvorcovia dokončili film s použitím pôvodných Dalího storyboardov. Výsledkom je jeden najpodivnejších snímkov, ktorý bol vyprodukovaný spoločnosťou Walt Disney Studios. Tento môj komentár zhrniem slovami, ktoré vyjadril SOLOM. Fantázii sa hranice neurčujú a v tomto prípade sa Disneyho ľudia pekne vybláznili, čo samozrejme dokážem oceniť vysokým hodnotením. A celé to ukončím darkrobykovým konšatovaním, že sa jedná o úžasné spojenie dvoch umeleckých velikánov. **** ()

easaque 

všechny recenze uživatele

oskarová nominace i zdejší komentáře mě nalákali k nevšednímu zážitku, který se ale bohužel u mě nedostavil. Určité fáze, scenérie a nápady byly působivé, ale kombinace s disneyovským stylem mi nesedla a možná až urážela a tím u mě shodila úroveň tohoto snímku. Dvě hvězdičky by byly málo, ale více než na 3 to nevidím, tak se snad Salvádor Dalí kvůli mě v hrobě nebude obracet - bůhví jestli by se mu to líbilo - http://vimeo.com/39728682 [ PŘÍBĚH: X /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nikdy som netušil, že by sa dali disneyovské propriety (predovšetkým muzikálové a animačné rozprávkové motívy) tak účelovo zneužiť k vytvoreniu najčistejšieho surreálna. Zvukový a hudobný sprievod zo 40. rokov skvelý a záverečných 40 sekúnd, ktoré sa absolútne oslobodzujú a odpútavajú od akéhokoľvek logického uvažovania, sú niečo, čo sa dá nazvať jednoducho a alibisticky "úplný Dalí". Ale stráviteľný. Chvíľu som uvažoval o plnom počte. 85% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama