Reklama

Reklama

Zatoichi sakate giri

  • USA Zatoichi and the Doomed Man

Recenze (9)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Další výtečný Zatoichi, který ovšem drží standard své kvality a ničím extra diváka neusadí (kromě závěrečného masakru, jako bývá obvyklé ...). Tento díl má docela propracovaný scénář, na druhou stranu v něm vystupuje docela málo výraznějších postav, je hodně zobrazováno prostředí přírody a moře ... což je docela novinka. Na druhou stranu celkově film působí trochu "laciněji" než některé předešlé díly. Závěrečný souboj proti dobré stovce skutečně nebezpečně vypadajících samurajů, se odehrává v přístavu, vše obestírá mlha a Zatoichi v úžasné bojové choreografii kosí opět desítky nepřátel jak na běžícím páse. V tomhle opravdu film bere dech a snad mám dojem že každým dalším "dílem" na konci nepřátel přibývá. Psal jsem to již u filmu předposledním, zde bylo nepřátel ještě snad více. Navíc na Zatoichiho mají nachystány různé pasti, snaží se ho chytit do sítí apod. Každopádně dopadnou jak jsme zvyklí. Film hodnotím v rámci "subžánru zatoichi", jinak by to byla jasná pětka. Co v 65.tém dokázali Japonci točit za akční řežby skutečně hlava nebere ... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další nářezový film o Zatoichim. Jako jeho největší klad hodnotím, že zde není věnováno tolik času vedlejším postavám, ale stopáži dominuje Shintaro Katsu, který to díky geniální herecké propracovanosi své role snese. Film se nese v mírně potemnělejším duchu než he zvykem, protože krome Ichiho se v jeho světě vyskytují téměř výhradně jen gauneři a podvodníčci. Jeden takový dokonce pošpiní Zatoichiho jméno tím, že se za něj vydává, jindy se nechá vlákat do pasti malým dítětem. Samotný Ichi je zde přemýšlivější, jako by toho věčného zabíjení a pomáhání těm, kteří si to snad ani nezaslouží už opravdu začínal mít dost. Hned v úvodu se dokonce rozhodne nepomoci potřebnému, později se pak zastaví na břehu moře a poslouchá zvuky jeho nekonečnosti, jako by snad přemýšlel o smyslu života. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jedenáctý film ze série o Zatoichim. Film začíná tím, že Ichi dostává výprask ve vězení a komunikací mezi ním a dalším vězněm (odsouzeným na smrt), který mu tvrdí, že je nevinný a žádá ho o pomoc, aby mohl očistit své jméno. Při své cestě se Zatoichi potkává s velice vychytralým chlapíkem, který ukradne jeho identitu a nedělá mu zrovna dobré jméno, ale na každého dojde podle zásluh. Na své cestě se Ichi dostane k moři a finální souboj v přístavu s nastraženými pastmi a spoustou nepřátel bezkonkurenční. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ony ty dobré příběhy v sérii jsou celkem tradiční, ale tady je vidět, že s další desítkou tvůrci vstoupili do trochu jiného světa, trochu více se rozhodli zobrazovat exteriéry, zabírat postavy zpovzdálí, což filmu v některých scénách hodně pomáhá, stejně jako zajímavé úhly kamery při neskutečném a dramatickém závěrečném souboji. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jedenásty film o Zatoičim nemá nejako veľkú "šťavu", skôr je taký pohodovejší, zábavnejší, uputájú skôr detaily...scény pri mori, hmla a vôbec zaujímavé exteriéry. Ani záverečný masaker nejako nestrháva, pričom tam bolo pri nom aj dost chybičiek. Hodnotenie: 70% ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Mé prozatímní rozloučení se Zatoichim. K dalším filmům neexistují české titulky a s anglickými se do toho momentálně nechystám. Rozloučení bylo co do příběhu možná nejslabší, přesto důstojné a proto zůstanu na 4 hvězdách. Stopáž je příznivá, závěrečná řezničina taktéž a Zatoichi sedící u moře mě chytl za srdce. ()

tomisaburo 

všechny recenze uživatele

Opět o něco slabší článek řetězu. Po všech předchozích masakrech je překvapivé, že dosud nedotknutelného maséra nacházíme ve vězení, navíc dostane 50 ran holí. Příběh neoslní, Ichi opět vtipkuje a sebejistě se pochechtává, jakoby měl v rukou nabitou brokovnici. Na závěr je tu povedená bitka v rybářské vesnici. ()

Reklama

Reklama