Reklama

Reklama

Zatoichi sakate giri

  • USA Zatoichi and the Doomed Man

Recenze (9)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Další výtečný Zatoichi, který ovšem drží standard své kvality a ničím extra diváka neusadí (kromě závěrečného masakru, jako bývá obvyklé ...). Tento díl má docela propracovaný scénář, na druhou stranu v něm vystupuje docela málo výraznějších postav, je hodně zobrazováno prostředí přírody a moře ... což je docela novinka. Na druhou stranu celkově film působí trochu "laciněji" než některé předešlé díly. Závěrečný souboj proti dobré stovce skutečně nebezpečně vypadajících samurajů, se odehrává v přístavu, vše obestírá mlha a Zatoichi v úžasné bojové choreografii kosí opět desítky nepřátel jak na běžícím páse. V tomhle opravdu film bere dech a snad mám dojem že každým dalším "dílem" na konci nepřátel přibývá. Psal jsem to již u filmu předposledním, zde bylo nepřátel ještě snad více. Navíc na Zatoichiho mají nachystány různé pasti, snaží se ho chytit do sítí apod. Každopádně dopadnou jak jsme zvyklí. Film hodnotím v rámci "subžánru zatoichi", jinak by to byla jasná pětka. Co v 65.tém dokázali Japonci točit za akční řežby skutečně hlava nebere ... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ďalší príbeh slepého šermiara má síce zábavný vstup, aj rozbeh, potom sa trochu stráca, aby všetko vyvrcholilo v rybárskom prístave pri morskom pobreží. Viac ako "vážne" veci ma však zaujali odľahčené scény ( bičovanie, streľba z luku ). Tu je predchádzajúca časť a nasledujúca časť. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Další nářezový film o Zatoichim. Jako jeho největší klad hodnotím, že zde není věnováno tolik času vedlejším postavám, ale stopáži dominuje Shintaro Katsu, který to díky geniální herecké propracovanosi své role snese. Film se nese v mírně potemnělejším duchu než he zvykem, protože krome Ichiho se v jeho světě vyskytují téměř výhradně jen gauneři a podvodníčci. Jeden takový dokonce pošpiní Zatoichiho jméno tím, že se za něj vydává, jindy se nechá vlákat do pasti malým dítětem. Samotný Ichi je zde přemýšlivější, jako by toho věčného zabíjení a pomáhání těm, kteří si to snad ani nezaslouží už opravdu začínal mít dost. Hned v úvodu se dokonce rozhodne nepomoci potřebnému, později se pak zastaví na břehu moře a poslouchá zvuky jeho nekonečnosti, jako by snad přemýšlel o smyslu života. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jedenáctý film ze série o Zatoichim. Film začíná tím, že Ichi dostává výprask ve vězení a komunikací mezi ním a dalším vězněm (odsouzeným na smrt), který mu tvrdí, že je nevinný a žádá ho o pomoc, aby mohl očistit své jméno. Při své cestě se Zatoichi potkává s velice vychytralým chlapíkem, který ukradne jeho identitu a nedělá mu zrovna dobré jméno, ale na každého dojde podle zásluh. Na své cestě se Ichi dostane k moři a finální souboj v přístavu s nastraženými pastmi a spoustou nepřátel bezkonkurenční. ()

tomisaburo 

všechny recenze uživatele

Opět o něco slabší článek řetězu. Po všech předchozích masakrech je překvapivé, že dosud nedotknutelného maséra nacházíme ve vězení, navíc dostane 50 ran holí. Příběh neoslní, Ichi opět vtipkuje a sebejistě se pochechtává, jakoby měl v rukou nabitou brokovnici. Na závěr je tu povedená bitka v rybářské vesnici. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (1)

  • V závěrečné scéně, kdy Zatoichi (Shintarô Katsu) bojuje se dvěma meči současně, předvádí Musashi-like Nitō Ichi style. (Rominator)

Reklama

Reklama