Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto bola moja štvrtá návšteva filmového domu voskových figurín. Prvý krát som tam nahliadol ako teenager. Bolo to vo filme "Voskové múzeum" z roku 1988. Veľmi to vtedy na mňa zapôsobilo. Takže som sa ihneď vrhol na "Voskové múzeum 2". Z toho som však už nebol taký nadšený. V roku 2005 som sa vybral na premiéru snímku "Múzeum voskových figurín". Z kina som odchádzal sklamaný. No a teraz som si pozrel "Dom voskových figurín" z roku 1953. Je to starý, klasický horror s výbornou atmosférou a skvelým Vincentom Priceom v hlavnej úlohe. Som nadmieru spokojný. **** ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Tradiční horor ze starých časů. Divadelní styl hrůzy s dokonalým hereckým přednesem i slušným chováním. Je to ještě takový slušný horor, který šokuje typicky nějakým ošklivým zlosynem. Je to k pousmání, když sledujete takový druh filmu. Nicméně kostýmy, masky i voskové figuríny a jejich roztékání jsou na tu dobu obdivuhodné. Pravý oheň, žádné pozadí vytvořené ze 2 filmů, které by bilo do očí. Ten film vůbec nevypadá uměle a díky tomu se divák může dokonale vcítit do strašidelné atmosféry i po tolika letech. Celý nápad v tom filmu mi přišel nadčasový a trochu frankensteinovský. Charles Bronson a jeho malá role nemluvícího sluhy Igora potěšila. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film vie neskutočne narábať z atmosférou.Ulica zahalená hmlou,po nej uteká vystrašené dievča,ktorú prenasleduje ľudské znetvorené monštrum.To je len zlomok tej atmosféry čo film ponúka.Ale to je asi tak všetko čo film ponúka.Lebo veľmi dlho sa film uberal kludným tempom a len par krát bol dramatický.Po krvavej stránke tiež žiadna výhra.Má to v sebe predvídateľnosť a niektoré scénky boli nezmyselné.Od tohoto filmu som čakal niečo oveľa dramatickejšieho. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Dnešní krvavé a odpudivé horory nemám ráda. Na jejich předchůdce, kteří respektovali specifiku žánru a to napjatou a strašidelnou atmosféru a kouzlo tajemna, se ráda podívám. Tato hororová klasika má perfektní vizuální stránku, slušné herecké výkony a skvělé masky, ale oproti požadavkům této doby malý spád. I když dnes nenahání hrůzu jako kdysi a děj je předvídatelný, dobře se na něj dívá. K době vzniku tohoto snímku určitá naivita, vyvolávající jen jemné mrazení v zádech, jaksi patří. Jako klad nutno zmínit postavu démonického sochaře v podání Vincenta Price a ocenit nutno rovněž umělecké ztvárnění úžasné scény s hořícími a roztékajícími se figurínami. Skvělá sonda do filmového archivu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vincent Price opět neskutečně vládne a vevodí celému filmu v jedné ze svých nejlepších a nejlépe napsaných rolí. Dům voskových figurín by ale tentokrát naprosto s přehledem absolutně fungoval i bez něj, protože tohle je fakt kvalita, o které není třeba diskutovat. Má to naprosto luxusní režii (to 3D fakt muselo být fajn) a atmosféra je naprosto neskutečná, hudba výborná. Spoustu Priceových filmů jistě časem zestárlo, ale o tomhle to ani trochu neplatí, protože i dnes je to naprosto fantastická podívaná. která opravdu ani chviličku nenudí a jejíž každý dialog je neskutečně strhující. A ty sochy byly fakt výborné, mistrovská práce. Přítomnost Charlesa Bronsona je nesmírně zajímavá. Odmítám nazývat tento film béčkem, protože jím téměř určitě není. Náramná lahůdka a navíc nezapomenutelná (a nejen díky Vincentovi). 90%. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Po prehliadke figuríny, Sue Allen (Phyllis Kirk) odpovedá polícii, že ide o jej mŕtvu priateľku, pretože má figurína prepichnuté len pravé ucho. Zo záberu predtým je však jasné, že Sue ľavé ucho ani nevidela, preto nemohla tušiť, či je prepichnuté alebo nie. (beso74)
  • Jedná se o první 3D film se stereo zvukem. (Ruuzha)

Reklama

Reklama