Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gig Young v roli promotéra, který pomůže neznámému a naivními boxerovi (Elvis Presley) k úspěchu. Přijde s ním však o svou snoubenku. Muzikál z boxerského prostředí vypráví o Walterovi (Elvis Presley), nedávno propuštěném vojákovi, jenž v oblasti Catskill Mountains ve státě New York hledá práci. Náhodou narazí na Groganovu boxerskou tělocvičnu, kterou provozuje majitel Willie Grogan (Gig Young) a kde spolu s trenérem Lewem (Charles Bronson) vychovávají mladé boxery. Walterovi se podaří zneškodnit násilníka, který přepadne Groganovu zoufalou přítelkyni Rose (Joan Blackman), čímž si získá přezdívku Kid Galahad a navíc šanci ukázat svůj talent v boxerském ringu. Zatímco se Walter připravuje na velký zápas, kontaktují Lewa místní drsní bookmakeři a nabízejí mu tučnou odměnu za to, že nebude ošetřovat rány, které Walter během zápasu utrpí. Lew nabídku odmítne, za což mu bookmakeři nechají zlomit obě ruce. Přestože Walter tuší, že zápas je zmanipulovaný, snaží se nad sázkami i zastrašujícím protivníkem zvítězit. Pomstí se také lidem, kteří Lewovi zlomili ruce, což je pravděpodobně poprvé a naposled v dějinách filmu, kdy Charles Bronson od někoho potřebuje pomoc. Presley zazpívá sedm písní, nejznámější z nich je pravděpodobně „I Got Lucky“. Jak ukázali Elvisovi fanoušci svou návštěvností, i studio United Artists mělo s tímto snímkem šťastnou ruku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Trošku parodie na filmy o boxování, protože Evis opravdu popírá veškeré fyziologické standardy, tucty tvrdých ran do obličeje přestojí jen se slabším krvácením, a potom ve správnou chvíli udeří a knockautuje. Herecky trošku naivní, dabing jako vždy příšerný (studio Bear 2009, tentokrát bez Terše). Výrazným oživením jsou však Presleyho písničky, které filmu přidávají romanticko-dobrodružný nádech. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Elvis Presley a jeho neřízené výlety do světa filmu, to je dost výživná kapitola sama pro sebe. Není snad ani nutné marnit čas veškerou jeho filmografií, jeden reprezentativní vzorek vždy odhalí, co hrálo v jeho muzikálech prim. Striktně hudební postavu jako u Louise Armstronga ani sympatické šídlo s hereckým talentem jako u Franka Sinatry nehledejte. Idol hraje většinou vyděděnce na okraji, který vleze do lepšího pomocí vlastního šarmu a pochybných schopností (zde třeba jako boxer, který se bezmocně kryje sérii úderů a rozhodne zápas jedním nápřahem). Zkrátka dějová linka je úplně podružná jen pro představení svěžích písniček ikony ranných rockových dějin. Okolí buď tleská (dívky jsou vždy bez sebe) či nemá prostor (zde k smrti znuděný Charles Bronson). Kdyby to mělo aspoň tu živelnou radost předních muzikálů. Jenže Elvis a spol. jsou kožení. S toho plyne, že tyto naivní filmy jsou dnes v první řadě pro fandy. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Elvis Aaron Presley bol fenomenálny spevák. Charizmatický umelec. Jeho popularita bola tak veľká, že mu hollywoodski producenti ušili na mieru hneď niekoľko filmov. Jedním z nich je aj snímok z roku 1962 "Kid Galahan". Elvis si v ňom zahral titulnú postavu, mladíka Waltera J. Gulicka, ktorého práve prepustili z armády. Chce si zarobiť peniaze, aby si mohol otvoriť vlastnú autodieľňu. Preto využije svoje športové skúsenosti, prirodzený talent a tvrdé päste a postaví sa do boxerského ringu. Ak chce uskutočniť svoj sen, musí vyhrať ťažký zápas s borcom z Tichuany v Mexiku, ktorý si hovorí Ramon Sugarboy Romero. Tento jednoduchý, americký športovo romantický snímok obsahuje päť spievaných pasáži. Čo sa mi zdá, na muzikál s takou hviezdou akou bol Elvis Presley, dosť málo. Hodne ma však potešila prítomnosť Charlesa Bronsona, ktorý sa tu objavil ako tréner Lew Nyack. *** ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Idyllwild v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama