Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezapomenutelní pistolníci vyrážejí do boje proti banditům... Obyvatelé malé mexické vesnice umějí zacházet s motykami, ale ne s kolty a puškami. Skoro všechno, co se jim podaří lopotně vypěstovat, musejí proto odevzdávat zločinnému banditovi Calverovi a jeho mužům. Jednoho dne však dojde trpělivost i jim. Tři z nich se proto vydají k americké hranici. Tam by totiž mohli najít někoho, kdo je naučí bojovat a pomůže jim postavit se Calverovi na odpor. Jako první přijme jejich skromnou nabídku sympatický holohlavý pistolník Chris. Ten se také ujme úkolu získat další muže. Do boje proti Calverově čtyřicetihlavé bandě nakonec vyjíždí sedm zkušených pistolníků: chladnokrevný Chris, bývalý kovboj Vin, mladíček Chico, ranař Bernardo, mlčenlivý samotář Britt, psanec Lee a spiklenecký Harry… Legendární western Johna Sturgese není třeba českým divákům představovat. Snímek z roku 1960 vznikl jako remake slavného japonského dramatu režiséra Akiry Kurosawy Sedm samurajů (1954). Jak japonský originál, tak i americká verze patří do zlatého fondu světové kinematografie. (Česká televize)

(více)

Recenze (945)

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Stará klasika. Ačkoliv příběh nic extra, je rozhodně emotivní, napínavý a strhující, ve kterém hlavní protagonisté Yul Brynner, Steve McQueen i Charles Bronson přímo excelují. Spousta dojemných momentů, skvělá hudba i podařená český dabing. Plných pět hvězd mi kazí jen "ohranost filmu" v českých televizích... 90 % ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Klasicky western, ake sa dnes uz ani nahodou netocia, co je velka skoda. Scenar a pribeh su krasne naivne, ale to vobec nevadi. Co som si plne vychutnal, je 7 spickovych hercov /Steve McQueen, Yul Brynner....../, hudba, pribeh, proste vsetko. Poznamka pre prechytrale tlchuby a filmove ynteleguany : viem, ze je to rymejk filmu z roku 1954 od Kurosawu. Nadhera : 100 % ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem čekal něco jako Tenkrát na západě nebo Hodný, zlý a ošklivý, a i když ty dva westerny miluju, naštěstí sedm statečných jsou trochu jiný, takový "živější". A téměř hned jsem si zamiloval postavu co hrál James Coburn a Steve McQueen, ale všichni měli své charisma :) ... HODNOCENÍ: 89% (4*) a jen malilinkato scházelo k 5* :) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Westerny mám opravdu ráda a na tenhle jsem se hodně těšila už jen kvůli tomu, že je tak dobře hodnocený a patří k nejoblíbenějším filmům mého táty ale asi nebudu patřit do fanklubu tohoto filmu. Hudba a herecké obsazení jsou nejlepší věci na tomhle filmu, které za něco stojí zbytek už je horší. Příběh není tak poutavý a dobře postavený, abych se na něj vydržela dívat celé 2 hodiny bez zívnutí a dívání se na čas, takže pro mě průměr. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Klasika mezi westerny, kterou znám již od mala. Nábor pistolníků, plamenné proslovy, neohrožení hrdinové, geniální střelci. Přál bych si trochu jiný konec, ale romantiky je ve filmu i tak dost. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nemám westerny moc rád,ale tenhle kousek si snad nejde neoblíbit.Výborná hudba a hlavně úžasné obsazení v čele s ultracharismaťákem Brynnerem.Prostě klasika...85% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála westernů, nebo dokonce jediný, který se může hravě rovnat snímkům Sergia Leona a to ve všech směrech i ohledech. Hudba se stala stejnou klasikou jako Morriconova, herecky hvězdné, ale hlavně sympatické obsazení a samozřejmě příběh, který má čím uhranout, přestože se jedná o remake. I přes všechny klady zůstává mým nejoblíbenějším westernem Hodný, zlý a ošklivý, ale právě tato Sedma mu šlape na paty. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Skvělý western, kterému ubírá na kráse pouze to, že je plagiátem skvělého Kurosawova díla Sedm Samurajů. A samozřejmě se tím ani netajil. ()

Lopic 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Co sem se ho nakoukal. I dnes po letech si ho milerád pustím a jsem z něj nadšený jako tehdy. Viděl sem předlohu Sedm samurajů od Kurosawy, ale musím říct, že americký remake se mi líbí víc. Možná za to může nostalgie, ale spíše délka obou filmů a fakt, že Sedm statečných je mnohem zábavnější a stravitelnější pro západního diváka. Navíc jsou zde obdivuhodně vykreslené a popsané postavy. V Sedmi samurajích jsem si zapamatoval 3 ze 7 hlavních hrdninů, zde má všech sedm dostatečný prostor a chápeme pohnutky každého z nich zúčastnit se zdánlivě prohraného boje. Vždycky sem měl rád hlavně Vina a hlavně Brita, to byl správnej drsňák. Naopak sem tak úplně nemusel Bernadra, nevim, přijde mi tady Bronson takovej nesympatickej :) No nic, to mi připomíná, že už sem se na můj nejoblíbenější western dlouho podíval, měl bych to napravit ()

ad 

všechny recenze uživatele

No dobre, jako fracek jsem z toho byl cely paf, ale to jsem neznal Sedm samuraju, jasne? Nostalgie je tentokrát víc než film samotný ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sedm samurajů se vleklo až běda. Sedm statečných se vleče o poznání méně (i když přece jenom trošku). Příběh jako takový je ale perfektní a emotivní plejádou skvělých momentů, kde se sedm bojovníků bez velkých šancí na úspěch postaví bandě lupičských zloduchů. Nejvíce se mi líbilo, že tvůrci neměli potřebu zachránit všechny aktéry pro trapný happy end. 90% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vynikajici filmovy zazitek s nesmrtelnymi hereckymi vykony a hudbou. Nebudu v zadnem pripade tvrdit, ze je toto dilo lepsi nez Sedm samuraju, i tak se vsak jedna o jeden z nejkrasnejsich filmu 20. stoleti. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Westerny nejsou mojí doménou, nicméně tenhle se řadí mezi ty výjimečně sympatické, tento například dokázal docela upoutat díky skvělému obsazení - legendy Steve McQueen, Yul Brynner nebo Charles Bronson. Ačkoli nemám rád u známých jmen z principu dabing, v tomto filmu mě díky podobně významným hercům, jací zde vystupují, vůbec neruší. 70% ()

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

09.04.2022

Chystaná velkolepá akční sci-fi Rebel Moon režiséra Zacka Snydera (Armáda mrtvých, Liga spravedlnosti) pro streamovacího giganta Netflix, jež je škálou a pojetím přirovnávána rovnou ke slavným Star… (více)

Snyderova sci-fi našla hlavní hvězdu

Snyderova sci-fi našla hlavní hvězdu

03.11.2021

Režisér Zack Snyder (Watchmen, Muž z oceli) zdá se našel představitelku hlavní role pro svůj příští snímek. V jeho obří sci-fi Rebel Moon, kterou Snyder točí pro Netflix, a která původně vznikla jako… (více)

Reklama

Reklama