Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezapomenutelní pistolníci vyrážejí do boje proti banditům... Obyvatelé malé mexické vesnice umějí zacházet s motykami, ale ne s kolty a puškami. Skoro všechno, co se jim podaří lopotně vypěstovat, musejí proto odevzdávat zločinnému banditovi Calverovi a jeho mužům. Jednoho dne však dojde trpělivost i jim. Tři z nich se proto vydají k americké hranici. Tam by totiž mohli najít někoho, kdo je naučí bojovat a pomůže jim postavit se Calverovi na odpor. Jako první přijme jejich skromnou nabídku sympatický holohlavý pistolník Chris. Ten se také ujme úkolu získat další muže. Do boje proti Calverově čtyřicetihlavé bandě nakonec vyjíždí sedm zkušených pistolníků: chladnokrevný Chris, bývalý kovboj Vin, mladíček Chico, ranař Bernardo, mlčenlivý samotář Britt, psanec Lee a spiklenecký Harry… Legendární western Johna Sturgese není třeba českým divákům představovat. Snímek z roku 1960 vznikl jako remake slavného japonského dramatu režiséra Akiry Kurosawy Sedm samurajů (1954). Jak japonský originál, tak i americká verze patří do zlatého fondu světové kinematografie. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (944)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bylo jich sedm a bojovali jako by jich bylo sto... Určitě poctivá westernová klasika, kterou sice neohodnotím plným počtem, ale to neznamená, že bych ten film neuznával. Jenom se občas najdou nějaká ta hluchá místa a ne všichni herci mi tu úplně sedli. Každopádně minimálně čtveřice Brynner, Bronson, Coburn a Wallach a jejich postavy jsou prostě top. Jinak zatím jsem si nikdy nenašel čas na Sedm samurajů, kteří jsou vlastně předlohou pro tento film, ale někdy to snad napravím. Každopádně tenhle lety prověřený kousek hodnotím na 90% ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Když se nudím, když jsem smutná, když chci slyšet krásnou starší angličtinu, když se chci podívat na opravdu dobrý film bez jediného hluchého místa plného hereckých hvězd, pak si pustím 18 let starou nahrávku na VHS. 7 statečných byl první film, který jsem viděla v angličtině a naučil mě životně důležitá slovíčka, jako počítat do tří a WHY. A ještě celou větu: "I don´t know". Ted už se nemusím dívat ani na ty titulky. Každý herec je na svém místě, všechny postavy jsou charismatické a nápadité. Nevím co bych měla dodat kromě klasických přívlastků, jako super, úžasný, nejlepší western atd...Jsem ráda, že tento film mám v původním změní, protože dabing se nepovedl. A jsem ráda, že se na tenhle film nejspíšnikdy nezapomene. Jak by taky mohlo :-) ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Schválně jsem si ještě před projekcí Sedmi statečných sehnal jejich samurajskou předlohu. Ta se místy táhne a emocionální dopad na diváka není tak velký. Na rozdíl od westernové legendy, kde se hlavní představitelé střídají v rozhazování chlapských gest a jejich charisma srší všemi směry. Místy je to opravdu slušně obšlehnuté, ale mně to nijak nevadilo, spíš pobavilo. Myslím, že předloha dostala na frak a to nejen díky pořádnému záporákovi, ale i skvělé hudbě, která v mém pomyslném žebříčku westernů posouvá Sedm statečných těsně za Leoneho opus magnum Hodný, zlý a ošklivý. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Westerny moc nevyhledávám, jejich kvality (pokud nějaké mají) však dokáži dostatečně ocenit. Tenkrát na Západě mě uhranulo hereckým koncertem všech zúčastněných a legendárním hudebním doprovodem; Tanec s vlky zase vynikajícím Kevinem Costnerem, opět vynikající hudbou a přesnou rukou debutujícího režiséra; Krajina střelců nádhernou kamerou a nejlepší westernovou přestřelkou za několik posledních let. Sedm statečných má legendární úvodní motiv, senzačního Steve McQueena, obstojné herecké obsazení, nezáživné přestřelky a minimálně uvěřitelného záporáka. Čekal jsem od takhle vyhlašovaného klenotu o trošku více než jsem dostal, i tak však jde o jeden z těch lepších westernových zážitků. Do maximálního hodnocení toho chybí ještě spousta, před třemi hvězdičkami však má Sedm statečných náskok dostatečný. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér John Sturges a jeho kultový snímok "Sedem statočných" (The Magnificent Seven). Kto by nepoznal túto westernovú klasiku. Pre mňa je to najlepší western všetkých čias. Sedem tvrdých chlapíkov, každý inej povahy, ale všetci nebezpeční a drsní pištoľníci, ktorí sa podujali pomôcť vykorisťovaným roľníkom z malej zapadnutej mexickej dedinky. Proti nim stojí slizký bandita Calvera s jeho ozbrojenou tlupou zurvalých banditov. Je to jeden z tých päťhviezdičkových filmov, ktoré som videl už nespočet krát a stále ma ešte baví. Vždy si ho s radosťou znova pozriem. Odľahčene ukončím tento komentár názvom jednej skladby anglickej, punkovej hudobnej skupiny Toy Dolls - Yul Brynner was a skinhead! ***** ()

Galerie (74)

Zajímavosti (69)

  • Podle autobiografie Eliho Wallacha (Calvera) se Steve McQueen (Vin) na sebe na plátně snažil upoutat pozornost na úkor Yula Brynnera (Chris): setřásáním nábojů a zvedáním klobouku během scény s pohřebním vozem, nakloněním se z koně a ponořením klobouku do řeky. Brynner si údajně najal asistenta, který počítal, kolikrát se McQueen během Brynnerova proslovu dotkne svého klobouku. (džanik)
  • Robert Vaughn (Lee), kterého známe např. ze seriálu Podfukáři (od r. 2004), se o téměř 40 let později k Sedmi statečným (od r. 1998) vrátil ve stejnojmenném seriálu, tentokrát však hrál soudce Orena Travise. (Kulmon)
  • Natáčení provázela napjatá atmosféra a neustálá soutěživost, jelikož každý ze sedmi představitelů chtěl vyniknout a dožadoval se u režiséra co největšího času na plátně. (Mirokukii)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

09.04.2022

Chystaná velkolepá akční sci-fi Rebel Moon režiséra Zacka Snydera (Armáda mrtvých, Liga spravedlnosti) pro streamovacího giganta Netflix, jež je škálou a pojetím přirovnávána rovnou ke slavným Star… (více)

Snyderova sci-fi našla hlavní hvězdu

Snyderova sci-fi našla hlavní hvězdu

03.11.2021

Režisér Zack Snyder (Watchmen, Muž z oceli) zdá se našel představitelku hlavní role pro svůj příští snímek. V jeho obří sci-fi Rebel Moon, kterou Snyder točí pro Netflix, a která původně vznikla jako… (více)

Reklama

Reklama