Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles Bronson v roli, jež jej vynesla ke slávě: zabiják z podsvětí, který vraždu povýšil na umění. V dalších rolích se objevují Jan-Michael Vincent a Jill Ireland.  V akčním snímku, za jehož scénářem stojí Lewis John Carlino, spolupracoval Charles Bronson již podruhé s režisérem Michaelem Winnerem. Jejich prvním společným projektem byl nedoceněný western Chatova země, o dva roky později pak spolu natočili akční drama Přání smrti. Bronson zde ztvárnil Arthura Bishopa, „mechanika“ neboli nájemného vraha, schopného zabijáka pověstného svým chladným přístupem k „práci“. S Bishopem se seznámí mladý a dychtivý Steve McKenna (Jan-Michael Vincent), který doufá, že jej Bishop naučí řemeslu. Ten se tomu nebrání, se Stevem absolvuje nejednu akci a mezi jeho učitelská moudra patří věty typu „vražda je jenom zabíjení bez povolení, a zabíjejí všichni – vojáci, policajti...“. Mezi akčními scénami se ve snímku objeví také Bronsonova manželka Jill Ireland, a to v roli atraktivní prostitutky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Typická chlapácká akce, v níž válí hlavně tradičně kamenný Charles Bronson, sice trošku zubem času ohlodána byla, což nechává děj trochu pomaleji táhnout, ale vynahrazuje to perfektní akcí (i tou ‚stealth‘) a skvelým anti-feministickým vtípkem, kdy jsou během dvou minutových výstupů ženských hrdinek vykresleny jako totální blbky; přesto by bylo nůžek potřeba, jak na Bronsonovu hlavu, tak i stopáž filmu. 3 a ½. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle snímkem to u mě režisér Winner konečně vyhrál. Mechanika (zabijáka) okamžitě řadím mezi nejlepší Bronsonovy věci, které jsem viděl. Mnohem, mnohem výše než nemastné neslané Přání smrti. Film je strhující podívanou, náladou mi nejvíce ze všeho připomněl legendární Dostaňte Cartera s Michaelem Cainem - slabou scénu jsem nenašel, od začátku do konce to zkrátka bylo všechno výborné. Úvodní "němá" patnáctiminutovka, motocyklová a automobilová honička, závěrečná akce s brokovnicemi... A k tomu úsporné, avšak úderné dialogy mezi Bronsonovým ani černým, ani bílým panem Bishopem a jeho mladým učedníkem. Ač se to nezdá, film se vlastně zabývá tématem přátelství a tím, k čemu může vést. Mechanik jistě není pro každého, ale já na něj nedám dopustit. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Prostinký příběh válcuje atmosféra, chemie mezi ústřední dvojkou zabijáků, několik nezapomenutelných scén (úvodní čtvrthodinová akce beze slov, Steveho dívka, honička na motorkách) a nekompromisní závěr, který patří bezesporu mezi ty nezapomenutelné. Michael Winner si na nic nehrál a přesto jeho snažení (alespoň v té době) přinášelo ovoce. Výtečně minimalistický Charles Bronson v roli šité na míru, Jan-Michael Vincent je mu rovnoceným parťákem/soupeřem. Drsný, sakra drsný sedmdesátkový nářez. 85%. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Příběh osamělého zabijáka.¬         Tenhle příběh není hloupý. Jde vlastně o snímek s akčními prvky a psychologizujícím pozadím. Nenudí, obrazy na sebe navazují samozřejmě a logicky; pravda, nic překvapivého asi neobjevíme, proto také dodávám, že nejde o žádný trhák, nad nímž by zaplesalo srdce příznivce filmového kumštu, ale pouze o dobře udělaný a dobře koukatelný snímek, jenž je ale tak dobrý, že na něj nezapomenete a možná se k němu i vrátíte. Co víc si přát, že?! Budeme si snad donekonečna pouštět kultovní snímky, omleté jako oblázky v říčním nánosu? Tenhle snímek doporučuju (samozřejmě těm, co se nechtí dívati zrovna na komedii nebo romantiku...).¬                 Snímek navíc doprovází velice zvláštní hudba pana Jerryho Fieldinga, zdá se mi s atonálními vložkami; působí opravdu zvláštně ač vhodně a je výborně vladěna do záběrů. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro mě zbytečně dlouhý, nudný a vlastně předvídatelný film. Čekal jsem, že Bronson bude chytřejší, ne že se jenom pojistí. Vlastně i dějově je to slabé - úvod trvá skoro půl hodiny, pak zaučování, dvacet minut před koncem výhrůžka, posledních devět minut akce a očekávaný zvrat. Kdo byl větší psychopat? A kdo je větší vrah a budou z vrahů hrdinové? Ne, tohle mi prostě nesedlo. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Potápěčská scéna s lodí nebyla natočena v Neapoli, kam se přesunula produkce filmu, ale ve skutečnosti byla natočena v Kalifornii. (DruidKarel)

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Slyovo krveprolévání neskončilo

Slyovo krveprolévání neskončilo

08.02.2008

Kolem nového Ramba je pořádně rušno. Nebude z toho sice superhit (přece jen, to maso je pouze pro silné žaludky), ale 50-milionová produkce se v pohodě zaplatí a DVD prodeje budou nepochybně vysoké.… (více)

Reklama

Reklama