Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Tom Reynolds a jeho skupina vojáků jsou během druhé světové války v Burmě, kde mají místní obyvatele vycvičit v moderním bojovém umění. Avšak boj v džungli, zvláště proti japonské amrádě, která zná terén tak dobře jako místní obyvatelé, je náročnější, než se Reynolds domníval. Útěchu nalézá v náručí krásné Karly, ale poté, co čínští rebelové překročí hranice, aby vyhladili americké vojáky, Reynolds opouští všechny představy "vojenského protokolu" a vrhá se do odvety. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

T2 

všechny recenze uživatele

/Rozpočet $3,480,000/ Celé to príde také na rýchlo odbité, bez snahy vykonštruovať hlbší dej, kde by bola zachytená nejaká myšlienka. Ďalší z filmov, kde ani hviezdne obsadenie nezachráni jednoduchosť príbehu. A keď príde na akciu, nastáva dojem len nejakého odľahčeného dobrodružstva bez šťavy, kde po výstrele padajú všetci ako muchy. Je vidieť že režisér John Sturges asi nemal moc chuti natáčať takýto ako že vojnový film. Mrzí ma hlavne to nevyužité hviezdne obsadenie, škoda premrhanej šance. /45%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není žádná slabota, avšak pro lepší dojem je zapotřebí mít rád žánrově kombinované válečné filmy padesátých let, "učícího se" Sturgese a Steva McQueena jen pro Steva McQueena. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tohle si snad Sturges střihl jako bokovku, ne? A nebo to možná byl casting na Sedm statečných? Jinak si nedovedu vysvětli tak odbytou akci. Realismus si dává dovolenou, Frank Sinatra ani tak nebojuje v Barmské džungli, jako spíše svádí Ginu Lollobrigidu ( stylem typickým pro 50. léta ). Plno banálních dialogů. McQueen s Bronsonem tu mají bohužel jen štěky ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Kompilace historicko-dobrodružná s válečným podtextem....hmm....Sinatru mám velice rád, snad pro jeho renesanční osobnost.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Od Hrstky statečných jsem dostal asi tolik, kolik jsem předem očekával. John Sturges ještě před Sedmi statečnými posbíral několik hereckých hvězd a natočil s nimi válečné drama typické pro 50. léta. Tedy sem tam nějaká ta akce a mezi tím velká romance. Frank Sinatra mě již v pár filmech mile překvapil svým hereckým výkonem a jinak tomu nebylo ani zde. Podotknout však musím, že nejlepší scény byly ty, kde se objevuje Steve McQueen a Charles Bronson. Díky nim dávám 4*. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nepřipadá mi to odbyté, jen prostě nemám rád filmy o válce v jihovýchodoasijské džungli (Četu považuju za jeden z nehnusnějších filmů, co kdy byl natočen). Přestože tady nejde o Vietnam, ale bojuje se za druhé světové války. Hlavní devízou byly modré oči (skvělé barvy Technicoloru, jako vždy příjemně přesaturované) Franka Sinatry a slušivý výstřih Gini, té ku*vy, co ve známé povídce z dílny Šimek&Grossmann visela na zdi vedle Husáka. Frank však hrál v lepších filmech, a Lollobrigidě to tady zase tak moc převratně nesluší. Dějově poněkud plytké, ke konci jsem se v angličtině už ztrácel, a bylo nutno použít české titulky. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Najpozoruhodnejšie na tom filme je jeho hviezdne obsadenie, ale ako film je zlý a pre oboch hercov (Sinatra a Lollobrigida) to nie je práve najlepší film. Frank Sinatra (kapitán Reynold) je vedúcim Úradu strategických služieb (Office of Strategic Services – OSS) v období 2. svetovej vojny v Barme. Bojujú po boku miestnych z Kačjinského kmeňa proti postupujúcej Japonskej cisárskej armáde. Nakoniec z vojnového filmu viac ako polovicu zaberá mizerný milostný príbeh. Ide o veľmi slabý film. Pre oživenie vojnovej histórie tak vojaci už spomínaného amerického Úradu strategických služieb (OSS), počas Slovenského národného povstania práve v horách pri Polomke padli v decembri 1944 do zajatia nemeckých nacistov. Príslušníci OSS boli vyslaní na Slovensko počas septembra 1944 na podporu Povstania a na pomoc pri záchrane zostrelených amerických letcov. Išlo o 14 Američanov, 3 britských agentov aj známy vojnový korešpondent agentúry AP Joe Morton. Pred koncom vojny ich popravili v koncentračnom tábore Mauthausen. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Strasna reziserska slabota, WWII je dnes uz folklor, natoceneho toho bolo dost, vznikla kvalitna literatura, napisanych bolo snad milion clankov. Tu uz nema film co ponuknut len prazdne kecy, mafiana Franka Sinatru a osobne sa cudujem Gine Lollobrigide, ze do toho vobec liezla : 30 % ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Je těžké nazývat tento film válečným. Parta chlapů v čele s manekýnem Sinatrou chvíli předstírá boj v kašírované džungli, aby se pak děj přenesl do opulentního světa večírků, při kterých Lollobrigida nosí nejnovější kostýmky konce padesátých let. Následně Amíci slaví uprostřed džungle vánoce jako kdyby se ocitli v Las Vegas. Tak odbytá akce se jen tak nevidí - při nočním přepadu dokonce dva náklaďáky stojí přesně paralelně, takže z toho zadního střílejí na nepřítele přes ten první! Sturges za to nemůže, protože tady rozhodoval Sinatra, který nejen že nesnesitelně přehrává (ty morální dilemata!), chodí po celý film vymóděn (ten klobouček!), ale vúbec nefunguje milostná linie (taky proto, že Gina by se měla jen koupat a co nejméně mluvit). Povedla se mu jen jedna věc - vyměnil Davise jr. za McQueena, který si ve scéně před hotelem ukradne celý film pro sebe. Hvězdička za film, hvězdička pro Steva. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tohle byla teda kravina a zrovna od Sturgese bych to nečekal. A tak si u 60 let starého filmu trochu zaSPOILuju. Skupina amerických vojáků pomáhá domorodcům v Barmě proti Japoncům. Člověk se těší na kulantní válečnou záležitost po první akci, jenže velitel Sinatra se zvedne a jede na dovolenou do města. Zde zažívá různá veselá dobrodružství a tak dlouho otravuje a dobývá Ginu Lolobrigidu, která ho odmítá, posílá k čertu, až ji nakonec sbalí. Dneska byl to byl stalking, nebo metoo. Pak se opět ocitneme v džungli a po jednom přepadení zpět v nemocnici, kde proběhne komediální scénka s jídlem a Sinatra, který si to rozmyslel Lolobrigidu odmítá. V tuhle chvíli to bylo něco mezi odpadem a 1*. Lolobrigida je nijaká, Sinatra je nijaký, neskutečně se to táhne a nesmyslně skáče sem a tam. Pak se to zázračně zvedne, přijde perfektní noční útok na tábor a trestná výprava, která má zajímavé politické následky. Ten konec byl fantastický, akce slušné, ale jinak neskutečně pitomý film a víc než 2* ode mě nedostane. PS: Bronson tu má štěk, McQueen trošku větší šťěk. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Zní to nemožně, ale Sturges natočil špatný film, nudný, roztahaný, je v tom trochu politiky, trochu romanticky, občas někdo vystřelí, dohromady to dává pouliční směsku, která k tomu ještě kulhá. Sinatra svým výkonem ještě podráží nohy filmu. Naopak obrovské a podařené plus je menší role pro McQueena, ten za svých 5 minut na scéně zůstane v mé paměti, nic jiného si z filmu pamatovat nechci. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Válečný snímek je sice ve znamení hvězd, jakými jsou např. Frank Sinatra, Steve McQueen, Charles Bronson či italka Gina Lollobrigida, pro kterou se jednalo o hollywoodskou prvotinu, ale je v podstatě příkladnou ukázkou faktu, že i tak se nemusí jednat o fenomenální film. Námět o výcviku několika obyvatel Barmy pro boj s Japonci sice není nezajímavý, ale děj příběhu je značně jednoduchý a svou romantizující vložkou spíše krapet nudící. Lze si všimnou, že ani tento snímek se neobešel bez scény večírku bohaté smetánky, který se ve své době používal snad v každém žánru. Nic proti ničemu, nakonec proč ne, ale zrovna tady to jasně dává najevo nedokonalost scénáře, neboť bez této scény by byl snímek o hodně kratší. Mnohé aspekty postav v jejich charakteru a dějové pozice nebyly využity do hloubky své podstaty, čímž jejich přítomnost spíše vyznívá jen jako nutná přítomnost do počtu. Že byla romantická etuda svěřena zrovna Sinatrovi nijak nepřekvapí, ale přítomnost Giny Lollobrigidy vcelku ano. Jak bylo výše zmíněno, jednalo se o její první hollywoodský film, avšak že se zrovna jedná o tento se tento skutek nejeví jako zrovna šťastný nápad. Na válečný film v pozici civilní ženy je v centru dění až moc často, což dané pojetí spíše kazí. A to právě v onom romantismu. Ze snímku to vytváří značnou obyčejnost, která nenadchne a má nemalou potíž po divácké stránce oslovit. Stopáž dvě hodiny? To je div, že se to vůbec podařilo takto natáhnout. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Válka v Asii podle Hollywoodu. Sinatra se pomýlil a skončil v džungli, místo snobského večírku na Manhattanu. A režiséra odvezli hoši v bílých pláštích, protože si myslel, že točí romantickou komedii na Bahamách. Hlavní potíž ale vychází ze scénáře, který se neví rozhodnout mezi žánry. Smutné. V rámci žánru za 2,5. ()

MayB2 

všechny recenze uživatele

Jak velký rozdíl – Sinatra si malebně stoupne a žvaní a žvaní, zatímco McQueen prostě hraje, takže jeho scény si rozhodně pamatuju lépe. Nebylo by to marné, kdyby Sinatra víc válčil a míň proháněl Lollobrigidu. ()

Reklama

Reklama