Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Tom Reynolds a jeho skupina vojáků jsou během druhé světové války v Burmě, kde mají místní obyvatele vycvičit v moderním bojovém umění. Avšak boj v džungli, zvláště proti japonské amrádě, která zná terén tak dobře jako místní obyvatelé, je náročnější, než se Reynolds domníval. Útěchu nalézá v náručí krásné Karly, ale poté, co čínští rebelové překročí hranice, aby vyhladili americké vojáky, Reynolds opouští všechny představy "vojenského protokolu" a vrhá se do odvety. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Najpozoruhodnejšie na tom filme je jeho hviezdne obsadenie, ale ako film je zlý a pre oboch hercov (Sinatra a Lollobrigida) to nie je práve najlepší film. Frank Sinatra (kapitán Reynold) je vedúcim Úradu strategických služieb (Office of Strategic Services – OSS) v období 2. svetovej vojny v Barme. Bojujú po boku miestnych z Kačjinského kmeňa proti postupujúcej Japonskej cisárskej armáde. Nakoniec z vojnového filmu viac ako polovicu zaberá mizerný milostný príbeh. Ide o veľmi slabý film. Pre oživenie vojnovej histórie tak vojaci už spomínaného amerického Úradu strategických služieb (OSS), počas Slovenského národného povstania práve v horách pri Polomke padli v decembri 1944 do zajatia nemeckých nacistov. Príslušníci OSS boli vyslaní na Slovensko počas septembra 1944 na podporu Povstania a na pomoc pri záchrane zostrelených amerických letcov. Išlo o 14 Američanov, 3 britských agentov aj známy vojnový korešpondent agentúry AP Joe Morton. Pred koncom vojny ich popravili v koncentračnom tábore Mauthausen. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tohle si snad Sturges střihl jako bokovku, ne? A nebo to možná byl casting na Sedm statečných? Jinak si nedovedu vysvětli tak odbytou akci. Realismus si dává dovolenou, Frank Sinatra ani tak nebojuje v Barmské džungli, jako spíše svádí Ginu Lollobrigidu ( stylem typickým pro 50. léta ). Plno banálních dialogů. McQueen s Bronsonem tu mají bohužel jen štěky ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nepřipadá mi to odbyté, jen prostě nemám rád filmy o válce v jihovýchodoasijské džungli (Četu považuju za jeden z nehnusnějších filmů, co kdy byl natočen). Přestože tady nejde o Vietnam, ale bojuje se za druhé světové války. Hlavní devízou byly modré oči (skvělé barvy Technicoloru, jako vždy příjemně přesaturované) Franka Sinatry a slušivý výstřih Gini, té ku*vy, co ve známé povídce z dílny Šimek&Grossmann visela na zdi vedle Husáka. Frank však hrál v lepších filmech, a Lollobrigidě to tady zase tak moc převratně nesluší. Dějově poněkud plytké, ke konci jsem se v angličtině už ztrácel, a bylo nutno použít české titulky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

/Rozpočet $3,480,000/ Celé to príde také na rýchlo odbité, bez snahy vykonštruovať hlbší dej, kde by bola zachytená nejaká myšlienka. Ďalší z filmov, kde ani hviezdne obsadenie nezachráni jednoduchosť príbehu. A keď príde na akciu, nastáva dojem len nejakého odľahčeného dobrodružstva bez šťavy, kde po výstrele padajú všetci ako muchy. Je vidieť že režisér John Sturges asi nemal moc chuti natáčať takýto ako že vojnový film. Mrzí ma hlavne to nevyužité hviezdne obsadenie, škoda premrhanej šance. /45%/ ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Je těžké nazývat tento film válečným. Parta chlapů v čele s manekýnem Sinatrou chvíli předstírá boj v kašírované džungli, aby se pak děj přenesl do opulentního světa večírků, při kterých Lollobrigida nosí nejnovější kostýmky konce padesátých let. Následně Amíci slaví uprostřed džungle vánoce jako kdyby se ocitli v Las Vegas. Tak odbytá akce se jen tak nevidí - při nočním přepadu dokonce dva náklaďáky stojí přesně paralelně, takže z toho zadního střílejí na nepřítele přes ten první! Sturges za to nemůže, protože tady rozhodoval Sinatra, který nejen že nesnesitelně přehrává (ty morální dilemata!), chodí po celý film vymóděn (ten klobouček!), ale vúbec nefunguje milostná linie (taky proto, že Gina by se měla jen koupat a co nejméně mluvit). Povedla se mu jen jedna věc - vyměnil Davise jr. za McQueena, který si ve scéně před hotelem ukradne celý film pro sebe. Hvězdička za film, hvězdička pro Steva. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (3)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi, ke kterým došlo během 2. světové války. (J.A.K.)
  • Roli Steva McQueena měl původně hrát Sammy Davise Jr. Ten však v jednom rozhovoru uvedl, že je lepší zpěvák než Frank Sinatra. Sinatra to neunesl a začal se domáhat přeobsazení role. Bylo mu vyhověno a roli získal McQueen. (J.A.K.)

Reklama

Reklama