Reklama

Reklama

Živí nebo radši mrtví

  • Itálie Vivi o, preferibilmente, morti (více)

VOD (1)

Dva bratři, co jsou jako voda a oheň, mají zdědit pořádný balík po zemřelém strýci. Je v tom ale háček: musí spolu vydržet žít celých šest měsíců. (Netflix)

Recenze (5)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentný sled scénok, ktorých zábavnosť sa pohybuje od "trapas" po "toto mohlo byť s lepšími hercami a štábom zábavné". ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Nevtipná komedie, televizně vypadající špageťák, nesympatičtí Gemma a Benvenuti, nezajímaví padouši, protivná Sydne Rome. Tohle opravdu lze bez potíží vynechat. S Gemmou existují lepší westerny. Jeho prakticky všechny. ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Strýc Archie odkázal rozdílným bratrům Montymu (Gemma) a Tedovi (Profiboxer Nino Benvenuti) 300 000 Dollarů pod podmínkou, že spolu vydrží šest měsíců pohromadě. Brzy se účelově spojená dvojice protlouká různými dobrodružstvími... , H. - Giuliano Gemma (Monty Mulligan); Nino Benvenuti (Ted Mulligan); Sydne Rome (Rosella Scott); Julio Peña (Doktor); Antonio Casas (Barnds); Chris Huerta (Jim); Georges (Jorge) Rigaud (Bankéř Scott) ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Není to moc špageta. Ale špagetové obsazení tomuto filmu dodalo neobvyklý lesk. Městský týpek Gemma musí kvůli dědictví vydržet se svým zemitých bratrem žijícím v divočině, se kterým se nemá v největší lásce. Otřepaná zápletka v režii Tessariho (jenž využije veškeré své oblíbené prvky včetně fetiše z Vánoc na začátku - nebude chybět ani ten Gemma visící za nohy vedle stromečku) musí dát do hromady něco hodně střeleného. Obraz jako z televizní inscenace, u interiérů divák pouze čeká, do které díry či jakou podlahou herec propadne a kdy se na něj sesype kartónový strop, přesto režisér i s těmito minimálními náklady měl zřejmě odvahy dost, pozval své staré známé (s Gemmou oblečeným v oděvu ze Střechy z oblohy v čele) a udělal říznou frašku. Chvílemi to není špatné, nicméně, Duccio tak trochu moc tlačí na crazy pilu. Návštěvy bratrovy haciendy (dokud ještě stojí) Chrisem Huertou s podmalovanýma očima a celou bandou (dojde i na řadu mrtvol), návštěvy Huertovy bandy v Gemmově papundeklové koupelně (ano, mistr nezklame, dá si opět koupel, přičemž se využije vše od namydlené podlahy po pistoli v pěně) a velice zajímavé Casasovo vozítko, přičemž když to dají bráchové dohromady a jdou vykrást dostavník, člověk by jim skutečně něco přál získat. Ne však to, co odcizí, a to umečenou nesympatickou ženskou, do níž se zamiluje Gemmův bratr učící se z velké lásky péci palačinky. Soucítíme zde překvapivě se skeptikem Gemmou a přejeme si, aby už táhla. Totéž však i její otec, jenž ji pro změnu nechce doma a touží po tom ji vdát za každého, kdo se objeví na scéně. Jo, příběh nezní jako špageta, je to velmi ztřeštěná Ducciova komedie, nicméně nikterak neurážející a nácvik přepadání dostavníků či bratr celý v sádře (má raněné city) nebyli vůbec špatní. Ale pozor, nedávat si před tím trailer! ()

Reklama

Reklama