Reklama

Reklama

Ztraceni - Série 6

(série)
Dobrodružný / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2010, 13 h 59 min (Minutáž: 42–105 min)

Hrají:

Matthew Fox, Evangeline Lilly, Josh Holloway, Jorge Garcia, Terry O'Quinn, Naveen Andrews, Yunjin Kim, Daniel Dae Kim, Henry Ian Cusick, Michael Emerson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(17)

Recenze (17)

waska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série přinesla alespoň odpovědi, když už nic jiného. Alternativní svět mě zklamal svým vysvětlením, zklamal mě závěr i světa "normálního". Ale to pouze v osobní rovině. Smrt oblíbených postav, takové nijaké rozuzlení a nevysvětlení všeho. Ale aspoň mi dal možnost o všem přemýšlet, což hodnotím pozitivně a celý seriál beru hodně kladně a rád na něj budu vzpomínat. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najslabšia séria. Zosobnenie čierneho dymu nerobí dobre jeho tajomnosti a ničivosti, ale aspoň sa divák dozvie všetko podstatné o minulosti ostrova. Rozprávanie príbehu, ako ho poznáme z piatej série, sa už nekoná, tak aj tým to upadá na atraktivite. Prítomný dej na ostrove je tentoraz narúšaný alternatívnym dejom, ktorý mení udalosti v určitých bodoch. Týmto tieto dve dejové línie nemôžu dosiahnuť intenzitu, ktorú by dosiahli, keby boli rozprávané oddelene, a nie spolu v každej epizóde. Príbeh sa v oboch dejových líniách spolieha viac na vieru ako logiku uvažovania postáv a tým tiež kazí kvalitu série. Prakticky sa nedá ani načo sťažovať, lebo celý seriál bol postavený na viere, tajomne a mysteriózne, len v ostatných sériách to fungovalo lepšie. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak šestá série za mnou a tím pádem i celá tato sága! Očekával jsem, že se bude konat opět řádný "mindfuck", s tímto konceptem přišla pátá řada. A samozřejmě na to došlo! Ale dovolil bych si tvrdit, že jsem se v tom za těch několik řad naučil docela obstojně orientovat, takže z mé strany ještě OK. Trochu mě zamrzelo, že se zde rozjelo enormní vyškrtávání postav, to v koutku duše zabolelo. A poslední díl mě emocionálně rozsekal na nejmenší kousíčky! Dost lidí si právě stěžuje na to uzavření, ale já osobně autorům posílám pochvalu. Za mě vůbec to nejlepší uzavření tohoto nezapomenutelného seriálového zážitku s legendárními postavami a úžasným soundtrackem. 8,5/10 ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějakým rychlodíváním jsem tu poslední sérii ještě přežil. Zase se budu opakovat, že vůbec netuším co tam bylo a proč (John Locke je kouř?), ale prostě smůla. Nemůžu za to, že se zajimavý seriál promění v stupidní sračku plnou časových hrátek, které bytostně nesnáším. Klidně bych šel i o hvězdu míň, ale finále bylo docela zajímavé. 2-* ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná sezóna je rozporuplná a podivná. A oproti páté řadě je kvalitativně úplně někde jinde. Ale jako celek to pořád na těch 5 hvězdiček je. Herecké výkony jsou stále výborné a i v této sérii najdeme několik legendárních epizod. O tom, jak celé zakončení seriálu vnímám, jsem psal v komentáři k epizodě The End. Dovolím si to tedy zkopírovat: V šesté řadě se dostali scenáristé do slepé uličky. Za těch šest sérií vymysleli tolik šíleností, že to vlastně ani nějak rozumně uzavřít nešlo. Vysvětlení světa flash-sideways je přitroublé, ale já to beru. Ve třetí sérii, která je pro mě ještě slabší než ta šestá, jsem seriál sledoval jen kvůli postavám, protože děj mnohdy za moc nestál. A konec seriálu to vlastně potvrzuje - nebylo to o ději a o záhadách, bylo to o těch postavách. Mohla být šestá série lepší? No rozhodně. Ale ruku na srdce, vyložený průser to nebyl. Nejlepší epizody série podle mě: LA X (obě), Lighthouse, Dr. Linus, Ab Aeterno, Happily Ever After, The Candidate, The End. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Sawyer (Josh Holloway) leží v posteli s Charlotte (Rebecca Mader) a na hodinách je 8:42. Charlotte pak připomene Sawyerovi, že má v 9:00 schůzku. Následně do domu vběhne policie a odvede Charlotte. Další den jde Sawyer Charlotte navštívit a ona naštvaně říká, že ji policie odvedla ve 3 hodiny ráno. (ELBobes)

Reklama

Reklama