Reklama

Reklama

Ztraceni - Série 3

(série)
všechny plakáty
Dobrodružný / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2006–2007), 16 h 24 min (Minutáž: 42–84 min)

Hrají:

Matthew Fox, Evangeline Lilly, Josh Holloway, Jorge Garcia, Terry O'Quinn, Naveen Andrews, Yunjin Kim, Daniel Dae Kim, Michael Emerson, Elizabeth Mitchell (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(22)

Recenze (12)

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod série pôsobí ako ďalší spin-of, keďže konečne sledujeme tých druhých. A postupne zistíme, že je to vlastne len banda náboženských fanatikov vedených magorom Benom a neviditeľným Jakobom, kde nikto poriadne nevie, čo tam robí a len slepo vykonávajú rozkazy. A naviac to ani nie sú pôvodní Dharmáci, ktorí vyzerali na normálnych vedcov, ktorých ale vyhubila evolúcia, hehe. Našťastie tí druhí sú len o chlp menší dementi ako naši hrdinovia z lietadla, takže celý čas sledujeme ich rovnocenný súboj. Ich plán prečo na konci minulej série chceli, aby Michael priviedol práve tých štyroch je rovnaká chujovina asi ako skoro všetky ich plány. Na druhých ma štvalo len to, že celý čas melú, že oni sú tí dobrí a len tak mimochodom unášajú a zabíjajú ľudí. Pre väčšie dobro, hehe. Táto séria je dynamickejšia a keď ju človek prestane brať vážne, tak aj zábavnejšia. Bohužiaľ už na mňa nefunguje snaha o všetky možné šokujúce odhalenia. Už som sa na tom všetkom len od srdca zasmial. Najviac ma sklamalo, že sa mi postupne znechutilo mnoho postáv. Jack a to jeho lavírovanie medzi svojimi a tými druhými je otravné a nelogické. Locka som mal chuť nakopať. Odhalenie jak prestal chodiť prišlo príliš neskoro. U Charlieho celú sériu čakáme kedy chcípne. Desmondovi asi zo zúfalstva vymysleli novú nadprirodzenú vlastnosť, čím jeho postavu úplne pokazili. Prekvapilo ma, že v sérii pokračuje Eko. Na to som už zabudol, rovnako ako na mnoho detailov v tejto sérii. Ale dlho tu nevydržal. Naplno ma začal baviť hlavne Sawyer, ktorý sa konečne dočkal vyústenia svojej veľkej línie z minulosti. Samozrejme ju museli napojiť na líniu ďalšej postavy na ostrove. Jak šokujúco trápne. Zábavný je stále Hugo. Rozumne sa stále správa Sayid. V pohode je aj Kate, aj keď ten milostný štvoruholník je jak BH 90210. Potešila ma Juliet, lebo Elizabeth Mitchellovú mám dlhodobo rád. Síce tu hrá postavu, ktorej sa nedá veriť nos medzi očami, ale medzi nohy by som sa jej rád dostal. Aj keby ma potom picla, hehe. Dočkali sme sa aj nových stroskotancov z lietadla, Nikki a Paolo, ktorí boli tak zbytoční, že pobavil jedine ich odchod zo seriálu. Bernard a Rose, ktorí ma bavili v minulej sérii sa tentoraz mihli len na chvíľu. Asi si zobrali dovolenku a odišli na ten druhý ostrov, hehe. U tých druhých ma potešilo, že sa trochu zredukovali ich stavy. Aj keď zbaviť sa nezničiteľného kyklopa Mikhaela dalo zabrať. Úplne ma prestali baviť flashbacky. To, že sa všetci pred pádom lietadla stretli, ma už nezaujíma rovnako ako každý prd z ich minulosti typu, ako prišiel Jack k tetovaniu alebo kto je koho súrodencom. To už sme v telenovele? Takže som to často pretáčal. Asi to pochopili aj tvorcovia a na konci sa vytasia s flash wait for it forwardom. Vau. Ok, pred rokmi to bolo šokujúce, ale pri druhom sledovaní to je už len zívačka. Takže celkovo síce lepšia séria ako minulá, ale keď už poznáte množstvo odhalení, tak to už taká pecka nie je. 6/10. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitativně dobré, ale je to čím dál blbější. To myslím úplně doslova. Prostě pořád nějaké nepochopitelné zvraty a nová zjištění, které jsou mi už u zadku. Já už chci, aby konečně vypadli z ostrova. Nesmrtelný a pořádně retardovaný Locke, pořád živý idiot Benjamin a nejpitomější postava co tam je, a tou je Kate. Na co sáhne (nebo kam jde) to posere. Poslední díl je děsná blbost. Jednak celým dějem a jednak protože místo flashbacků jsou tam jen flashforwardy, takže úplný maglajz. Celé to přestává dávat smysl. 4-* ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě je třetí série možná úplný dosavadní strop této ságy. Jasně, první řada měla to své kouzlo, když přišla s kůží na trh, ale trojka mě osobně zasáhla asi nejvíce. Linka s Druhými perfektní, proradný Benjamin Linus patří k jedné z nejlépe napsaných postav v historii televizní tvorby, parádička. Jinak si zde přijde asi každý na své (dost nových postav), ze staronových charakterů konečně dostal Desmond dostatek prostoru a já jsem vzápětí hned chápal, proč ho má tolik diváků rádo. Na povrch vyvstaly nové záhady a otazníky, tak uvidíme, jak se s tím autoři poperou dále. A ten grandiózní závěr mě úplně emocionálně odrovnal, tam se uronilo dost slz :( Cliffhanger na konci potěšil, zápletka s lodí má dozajisté slušně našlápnuto. Za mě 10/10 ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série přesně naplňuje, co jsem si od vývoje seriálu očekával. Stejně jako v případě předchozí série se objeví další postavy, další flashbacky a zas a zas.. Nové flashbacky mě moc nechytají, buď se dokonce opakuje, co už jsme viděli, anebo se přidávají linky, jaké už působí lehce úsměvně. Jak bych se v minulých případech o to více soustředil na události na ostrově, tak tady to jde poměrně těžko, jelikož tam se to vleče.. Jak tvůrci normálně drží vyrovnanost prostoru postav, tak zde trojlístek Jack+Kate+Sawyer začínají dominovat, což je nakonec hrozná škoda, jelikož i když právě flashbacky třetího zmíněného byly okey, tak zkrátka není to tak vyrovnané oproti zbytku. Pořád platí, že Lock má zkrátka super flashbacky a Hugo jakbysmet, ovšem toho prostoru není tolik. Mezi novými příchozími postavami je i týpeček Desmond, který vidí do budoucnosti, což je prvek, který mi původně přišel docela kyselý, ovšem tvůrci s tím nakládají výborně. Takže sledovat Desmonda táhnoucího celé epizody už krátce po svém příchodu je odvážné, nicméně mě jeho příběh baví a zajímá, a tak rychle rozšiřuje řady oblíbených postav. Jako celek je série v podstatě dobrá a v dílčích lepších momentech je opravdu super, ale jinak jde cítit, že dříve to bylo jiné. Jinak je docela vtipný, že celou druhou sérii vám rozvíjí novou skupinku, kterou pak postupně jako nic odstřelí.. Jo, ale finální dvojdíl je pecka! Nejlepší epizody - Záblesky před očima, Za zrcadlem a Zadejte 77. 85% ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série už sklouzává do větších klišé a zvratů je možná o něco více, než by bylo zdrávo. Přece jen už některá jednání postav a dějové linky nedávají takový smysl, ale naštěstí ne do té míry, aby to diváka iritovalo. Některé postavy z první série hrají druhé housle, což mě malinko mrzelo a nové postavy z druhé série dostaly nepochopitelně "vale" definitivně. Říkal jsem, si proč tvůrci rozvíjeli tak pracně dějové linky nové bandy, když po jedné sérii nechají všechny členy zemřít, včetně výborného Eka. Flashbacky mnohdy vyvolávají dojem z nouze cnosti a počáteční vykreslené charaktery postav obracejí o sto šedesát stupňů. Rozhodně má série pořád, co nabídnout a vynikajících momentů je předkládáno hodně, nicméně jde cítit mírná sestupující tendence.......8/10 ()

Zajímavosti (7)

  • V čase 38:03 ve chvíli, kdy Desmond (Henry Ian Cusick) odevzdává hábit, je na stole fotografie opata s Eloise Hawking (Fionnula Flanagan). Jde o další provázání postav, které je v celém seriálu velmi časté. (akolmacka)

Reklama

Reklama