Reklama

Reklama

Ztraceni - Série 1

(série)
Dobrodružný / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2004–2005), 17 h 43 min (Minutáž: 40–85 min)

Hrají:

Matthew Fox, Evangeline Lilly, Josh Holloway, Jorge Garcia, Terry O'Quinn, Naveen Andrews, Emilie de Ravin, Dominic Monaghan, Ian Somerhalder, Maggie Grace (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(24)

Recenze (24)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série se od zbytku seriálu podstatně liší, ale to nic nemění na tom, že je jako celek výborná. Má takový specifický nádech, který ostatní řady nemají. Pravdou ovšem je, že od 12. do 17. dílu se tempo seriálu zastaví a až od 18. epizody se to zase celé rozjede. Nejlepší epizody série podle mě: Pilot, Walkabout, White Rabbit, Solitairy, Numbers, Deus Ex Machina, Exodus (všechny části). ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu, proč si tu někteří z vás stěžují na flashbacky, protože ty jsou super a nikde jinde jsem tak povedené neviděl, navíc je to jeden z hlavních důvodů, proč dávám 4 hvězdy. Čekal jsem, že seriál bude hrozně ohraný, typický, možná trochu špatný a nudný, protože je z období dvoutisícovek, které já nemám vůbec rád. Nakonec se ukázalo, že je velmi nadčasový, originální a super. Buduje se hodně na postavách a flashbacku, což je super, a daří se jim to. Všechny flashbacky se ke konci hezky propojují, což se mi moc líbí. V tom se mi seriál hodně zalíbil, protože bez toho by to bylo celkem nudné a dal bych rozhodně 3 hvězdy. Všechny postavy jsou dobré, až na Boona a Lockea, kteří mi trošku vadili, ale neotravovali mě ani nevytáčeli, takže i to je v pořádku. Příběh je vcelku zajímavý, má i dost zvratů, takže máte pořád chuť se na díly dívat a je tu opravdu málo dílů, které by byly dějově a rozvojově pustější. Moc se tu neumírá, což mě zde výjimečně nevadí ani nezklamává, protože ani nechci. Je to pro mě překvapivé, protože toto je jeden z mála seriálů nebo filmů, kde nechci, aby někdo umíral, tudíž to je další plus, že mi záleží na tom, aby se neumíralo, ale když už dojde na smrt, tak i to nevadí. Horor tento seriál opravdu moc není, ale i tak bych to takovým fanouškům a celkově všem doporučil, protože je tu dost napětí a dobré postavy. Chci říct, že je zajímavé pro ty, co viděli The Walking Dead porovnat postavy odtamtud a tady. Tam jde vidět, že jsou celkově postavy méně reálné, přizpůsobené k přežití a celkem chladné. Naopak tady jsou hodně rozvinuté, takže z nich jdou různější emoce, jsou přívětivější a skutečnější, a to je další plus. NEJLEPŠÍ FLASHBACKY: KATE | NEJHORŠÍ FLASHBACKY: JACK | NEJLEPŠÍ POSTAVA: 1. Shannon (Brácha říká, že to je prej nejpodobnější člověk mně, kterýho kdy za seriál a film viděl 😁. No, nevím, mám ji nejradši, ale až tak podobná mi nepřijde, ale když to říká on, tak možná jo.) 2. Kate 3. Sawyer | NEJHORŠÍ POSTAVY: 1. Locke 2. Boone 3. místo nemám, protože tam fakt nemám koho dát, a nepřijde mi, že by sem někdo patřil. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavý mysteriózny námet ponúknutý cez rôzne charaktery postáv, od ktorého ťažko odtrhnúť oči. Niekedy. Séria ponúka niekoľko intenzívnych strhujúcich napínavých scén, ktoré by mali učiť na filmárskych školách, v epizódach: All The Cowboys Have Daddy Issues; Hearts and Minds; Special; Homecoming; Deux Es Machina; Do No Harm; The Greater Good; Exodus 1 & 2. najslabšou epizódou je pre mňa Born to Run, ktorá skoro celý čas len prešlapoval na mieste. Niekedy sa dej vlečie a je zbytočne rozťahaný, inokedy od neho nemôžete odtrhnúť oči a jeho tempo je príliš rýchle na to, aby ste to robili, epizódy blížiace sa k záveru série obsahujú čoraz viac pamätných kultových scén. Flashbacky bohužiaľ tempo deja na ostrove spomaľujú, aj keď sa z nich divák dozvie čo to o postavách. Séria si schováva dosť svojich záhad na neskôr. Vyprofiluje postavy, medzi ktorými si nájdete svojich obľúbencov. Celkovo prevažuje veľmi dobrý dojem, ktorý však samozrejme mohol byť ešte lepší. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který má v mém srdci speciální místo. Za mě se fakt jedná o podívanou, která samotný seriálový žánr redefinovala a reinventovala. Po mnoha letech jsem se pustil do tohoto 17 let starého počinu. První série prostě a jednoduše nemá žádnou chybu! Již úvodní dvoudílný Pilot vás chytne a už nepustí. Po stránce postav jsem asi za svůj život neviděl nic lepšího, je jich zde mraky, ale každý dostane svůj prostor (a hlavně...každý divák si oblíbí jiný charakter, v tom tkví to kouzlo...u mě vede asi Sawyer a Sayid). Celý ten mysteriózní nádech perfektní, soundtrack a hudební podkres legendární (po těch letech to na mě hodilo velký závan nostalgie). Scénář si zaslouží potlesk, nápad s flashbacky, jež nám ukazují postavy před havárií letadla, bych zasypal zlatem. Možná si to ode mě odnáší spíše subjektivnější hodnocení, to uznávám, na druhou stranu si fakt myslím, že první série si to bezesporu zaslouží. A ty závěrečné dva díly? Takto se má navnadit na další sérku. Za mě 10/10 Zhlédnuto: Prima CZ dabing ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S hooodně přivřenýma očima dávám 4*. Starší, mezi lidma dost populární a známý seriál, který má poutavý námět a docela slušné provedení, sympatické postavy a hezké prostředí ostrova. Co mi tady hodně vadilo, že prvních 10 dílů se nestane absolutně vůbec nic a téměř každý díl zahrnuje třetinu stopáže flashbacky, které děj taky nerozvíjí. No a ve výsledku za 25 dílů první série se stane to, co by se dalo rozdělit na svižných 10. Druhá polovina seriálu, kdy se děj rozjel, ho naštěstí zachránila a doufám, že další série šlápnou na plyn a přitvrdí. ()

Galerie (852)

Zajímavosti (38)

  • Přístav, do kterého šel Sawyer (Josh Holloway) pro zbraň, neexistuje. Naproti opeře v Sydney je ve skutečnosti terminál Glass Cruise Ship. (karlik4801)

Reklama

Reklama