Reklama

Reklama

Ztraceni - Série 1

(série)
Dobrodružný / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2004–2005), 17 h 43 min (Minutáž: 40–85 min)

Hrají:

Matthew Fox, Evangeline Lilly, Josh Holloway, Jorge Garcia, Terry O'Quinn, Naveen Andrews, Emilie de Ravin, Dominic Monaghan, Ian Somerhalder, Maggie Grace (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(24)

Recenze (24)

choze 

všechny recenze uživatele

Vernův Tajuplný ostrov pro 21 století aneb skupinová robinzonáda na ostrově s tajemstvím, začínající leteckou havárií. Záhadný rajský ostrov je skvělý exotický setting, kam divák může unikat z kanclu a během zimních večerů, postavy a herci fajn, hlavně charizmatický Locke, ale u první série bych se obešel bez flashbacků a byl radši, kdyby se mnohem víc tlačilo na mysteriózní notu, která je tu dost dietní. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální úvod legendárního seriálu, který se bohužel utopil v egoismu tvůrců, kteří nevěděli, kdy skončit. Ale první série je jedním z nejlepších seriálových zážitků se kterými jsem měl tu čest. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S hooodně přivřenýma očima dávám 4*. Starší, mezi lidma dost populární a známý seriál, který má poutavý námět a docela slušné provedení, sympatické postavy a hezké prostředí ostrova. Co mi tady hodně vadilo, že prvních 10 dílů se nestane absolutně vůbec nic a téměř každý díl zahrnuje třetinu stopáže flashbacky, které děj taky nerozvíjí. No a ve výsledku za 25 dílů první série se stane to, co by se dalo rozdělit na svižných 10. Druhá polovina seriálu, kdy se děj rozjel, ho naštěstí zachránila a doufám, že další série šlápnou na plyn a přitvrdí. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který bortí tehdejší hranice a posunuje tento žánr dále. Výborně napsaných x charakterů, které se vryjí pod kůži i díky výborným flashbackům, které zapadají do hlavního scénáře. Zápletka je obrovsky poutavá a vyvolává mnoho otazníku do dalších sérií.......10/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skoro dvadsiatich rokoch som sa rozhodol pre repete a hlavne to chcem konečne dopozerať, keďže som videl len prvé 4 série. V dobe premiéry to bola pecka a pamätám si, že po každom diely som s mnohými podobne pobláznenými diskutoval na Lapiduchu o jednotlivých detailoch a preberali sme rôzne teórie, čo to všetko malo znamenať. To boli časy. Pustiť si seriál naraz a nemusieť čakať má úplne iné čaro. Už vás tak neštve, že sa položí otázka na ktorú dostanete odpoveď najskôr za 5 dielov. Keď vôbec. Naviac tých otázok na premýšľanie a a rôznych tajuplných záhad tu je neúrekom. Zo všetkých sú z prvej série ikonické diabolské čísla, tajuplný poklop alebo divná ochrana z ktorej sa vykľuje smiešny čierny mrak. Prvá séria je ešte hlavne o spoznávaní postáv a snahe prežiť v divočine. Fantasy prvky (rôzne divné schopnosti hlavne detí, tak niektorých dospelých) sú ešte v pozadí. Scenáru by sa dalo vyčítať x blbostí, ale je to tak fantasticky natočené, že budete napäto polovicu série dumať, čo je za tým blbým poklopom. Alebo prečo Hurley nechudne. Finále je napínavé jak sviňa a aj o komické etudy nie je núdza. (dynamit je strašne nebezpečný, takže opatr... bum, hehe). V prvej série mal ešte flashbacky celkom opodstatnenie, nenudili a ešte neboli osudy všetkých postáv tak absurdne prepletené. Ale aj tak som mal vždy radšej dianie na ostrove. Obľúbené postavy: trojuhoľník Jack, Kate, Sawyer. Tragikomická figúrka Hurley. Vojak Sayid. McGyver Locke. Neutrálne postavy: kórejský párik, Charlie a Claire, Michael a Walt. Zbytočné: Boone. Otravné: Shannon.  Celkovo je prvá séria vydarená a funguje aj po rokoch. Tak a teraz konečne pod poklop. 8/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt tolika nadbytečných flashbacků, které vyvádějí z tempa a narušují rytmus přítomného okamžiku z ostrova, bylo by to bezchybné. Flashbacky by měli být jakožto nástroj, který by spíš vykreslil charaktery před havárií a objasnil důvody, kvůli kterým vzali letadlo. Zbytek, co se týče většího prohloubení do minulosti, mě zkrátka nezajímá, pač ten materiál působí úplně jednotvárně. Možná i by bylo lepší, kdyby dění z ostrova bylo kompletně odstřihnuté a mimo kterékoliv spojitosti s charaktery a jejich příhodama. Já chápu, že takhle Lost těží z určité mytologie, ale asi bych nechal některé věci spíš abstraktně a zamlženě, aby to mělo ten správnej efekt. Protože pokud má dojít na doslovné objasnění, působí to divně. A pak tu jsou určitý náhody, zkratkovitý způsob jak pohnout děním - viz že třeba jedna postava někde bloudí, střih - dvě postavy kecají, střih - ta postava, pro kterou se chystají jít, se najednou vynoří. Že třeba nějaká postava o něco zakopne apod, aby se dobarvila spojitost, zejména Hurley/Poklop/Čísla. Přijde mi, že spoustu věcí, na kterých první série staví, po té uvadne v klišé a v nenaplněných ambicích, viz pozadí s "Druhými". Vlastně mě to baví sledovat kvůli perfektnímu, nervoznímu soundtracku, hereckým výkonům (Fox je hlavně skvělej, pak O'Quinn a Naveen Andrews), charakterům a přirozeným dialogům. Akorát podle mě se podařilo zazdít vývoj Charlieho. No budu pokračovat, ale bohužel, Lost na mě nepůsobí tak hororově, jak jsem doufal. Plno prvků - audiovizuálních, scénáristických a režijních zestárlo v tom horším slova smyslu. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který má v mém srdci speciální místo. Za mě se fakt jedná o podívanou, která samotný seriálový žánr redefinovala a reinventovala. Po mnoha letech jsem se pustil do tohoto 17 let starého počinu. První série prostě a jednoduše nemá žádnou chybu! Již úvodní dvoudílný Pilot vás chytne a už nepustí. Po stránce postav jsem asi za svůj život neviděl nic lepšího, je jich zde mraky, ale každý dostane svůj prostor (a hlavně...každý divák si oblíbí jiný charakter, v tom tkví to kouzlo...u mě vede asi Sawyer a Sayid). Celý ten mysteriózní nádech perfektní, soundtrack a hudební podkres legendární (po těch letech to na mě hodilo velký závan nostalgie). Scénář si zaslouží potlesk, nápad s flashbacky, jež nám ukazují postavy před havárií letadla, bych zasypal zlatem. Možná si to ode mě odnáší spíše subjektivnější hodnocení, to uznávám, na druhou stranu si fakt myslím, že první série si to bezesporu zaslouží. A ty závěrečné dva díly? Takto se má navnadit na další sérku. Za mě 10/10 Zhlédnuto: Prima CZ dabing ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série se od zbytku seriálu podstatně liší, ale to nic nemění na tom, že je jako celek výborná. Má takový specifický nádech, který ostatní řady nemají. Pravdou ovšem je, že od 12. do 17. dílu se tempo seriálu zastaví a až od 18. epizody se to zase celé rozjede. Nejlepší epizody série podle mě: Pilot, Walkabout, White Rabbit, Solitairy, Numbers, Deus Ex Machina, Exodus (všechny části). ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavý mysteriózny námet ponúknutý cez rôzne charaktery postáv, od ktorého ťažko odtrhnúť oči. Niekedy. Séria ponúka niekoľko intenzívnych strhujúcich napínavých scén, ktoré by mali učiť na filmárskych školách, v epizódach: All The Cowboys Have Daddy Issues; Hearts and Minds; Special; Homecoming; Deux Es Machina; Do No Harm; The Greater Good; Exodus 1 & 2. najslabšou epizódou je pre mňa Born to Run, ktorá skoro celý čas len prešlapoval na mieste. Niekedy sa dej vlečie a je zbytočne rozťahaný, inokedy od neho nemôžete odtrhnúť oči a jeho tempo je príliš rýchle na to, aby ste to robili, epizódy blížiace sa k záveru série obsahujú čoraz viac pamätných kultových scén. Flashbacky bohužiaľ tempo deja na ostrove spomaľujú, aj keď sa z nich divák dozvie čo to o postavách. Séria si schováva dosť svojich záhad na neskôr. Vyprofiluje postavy, medzi ktorými si nájdete svojich obľúbencov. Celkovo prevažuje veľmi dobrý dojem, ktorý však samozrejme mohol byť ešte lepší. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria LOST, seriálu, o ktorom som veľa počul, ale musel som najprv dopozerať všetky Stargejty a ine sajens-fikšion série... Takže som zistil, že je natočený seriál pred 14 rokmi, ktorý je proste úžasný. A ja si ho dávkujem postupne every day a teším sa každý deň na večer. Prvá séria je jednoznačne na 100%. Udržovaná úroveň napätia a tajomna je proste TOP!!! A Evangeline je jednuducho "k sežrání". ()

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Zábavné to je, dobrodružství a tajemno ujde, příroda krásná, herci OK. Některé návraty do minulosti bych mohla oželet. Prý se v podobném duchu nese jen 1. a 2.série, tak pochybuju, zda dokoukám do konce, který prý schází, plno věcí prý nedovysvětleno nebo je to vyřešeno špatně a zas tak mi Lost netáhne, abych koukala na pochybné pokračování a případné uhozené polovysvětlení části záhad. Musím říct, že jsem seriálu musela dát víc šancí, než jsem kulťáku přišla na chuť, ale nižší kvalitu než se ukázalo v jedničce už nedám. I tak mi některé momenty přišly nechtěně úsměvné, naštěstí jich není tolik. Nicméně konečně alespoň trochu chápu, co na tom většina lidí tak má. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu, proč si tu někteří z vás stěžují na flashbacky, protože ty jsou super a nikde jinde jsem tak povedené neviděl, navíc je to jeden z hlavních důvodů, proč dávám 4 hvězdy. Čekal jsem, že seriál bude hrozně ohraný, typický, možná trochu špatný a nudný, protože je z období dvoutisícovek, které já nemám vůbec rád. Nakonec se ukázalo, že je velmi nadčasový, originální a super. Buduje se hodně na postavách a flashbacku, což je super, a daří se jim to. Všechny flashbacky se ke konci hezky propojují, což se mi moc líbí. V tom se mi seriál hodně zalíbil, protože bez toho by to bylo celkem nudné a dal bych rozhodně 3 hvězdy. Všechny postavy jsou dobré, až na Boona a Lockea, kteří mi trošku vadili, ale neotravovali mě ani nevytáčeli, takže i to je v pořádku. Příběh je vcelku zajímavý, má i dost zvratů, takže máte pořád chuť se na díly dívat a je tu opravdu málo dílů, které by byly dějově a rozvojově pustější. Moc se tu neumírá, což mě zde výjimečně nevadí ani nezklamává, protože ani nechci. Je to pro mě překvapivé, protože toto je jeden z mála seriálů nebo filmů, kde nechci, aby někdo umíral, tudíž to je další plus, že mi záleží na tom, aby se neumíralo, ale když už dojde na smrt, tak i to nevadí. Horor tento seriál opravdu moc není, ale i tak bych to takovým fanouškům a celkově všem doporučil, protože je tu dost napětí a dobré postavy. Chci říct, že je zajímavé pro ty, co viděli The Walking Dead porovnat postavy odtamtud a tady. Tam jde vidět, že jsou celkově postavy méně reálné, přizpůsobené k přežití a celkem chladné. Naopak tady jsou hodně rozvinuté, takže z nich jdou různější emoce, jsou přívětivější a skutečnější, a to je další plus. NEJLEPŠÍ FLASHBACKY: KATE | NEJHORŠÍ FLASHBACKY: JACK | NEJLEPŠÍ POSTAVA: 1. Shannon (Brácha říká, že to je prej nejpodobnější člověk mně, kterýho kdy za seriál a film viděl 😁. No, nevím, mám ji nejradši, ale až tak podobná mi nepřijde, ale když to říká on, tak možná jo.) 2. Kate 3. Sawyer | NEJHORŠÍ POSTAVY: 1. Locke 2. Boone 3. místo nemám, protože tam fakt nemám koho dát, a nepřijde mi, že by sem někdo patřil. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem už jednou viděl, ale tentokrát to mám v plánu dotáhnout až do konce. Tím pádem jsem si něco málo pamatoval. Největší problém vidím v často zmiňovaných flashbacích. Ano, jsou zpracované dobře, ale mně prostě vadí. Zbytečně vytrhávají diváka od děje. Když k tomu přičtu pár slabých dílů, tak na plný počet to nebude a konec mě docela negativně překvapil. Chápu, že se to těm na lodi nepodaří, nemám s tím problém, ale to nešlo vymyslet cokoliv lepšího, než bandu bezďáků na jakési bárce? Úplně vidím, jak v ní plují oceánem. 4+* ()

koza3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem to před 15 lety, kdy ještě nebyl seriál dokončen a já se neprokoukal až do finále. Mám to tedy jako rest a rozhodl jsem se to znovu prubnout. Dali jsme si to s ženou s českým dabingem a celkem dobrý. Některé díly jsou natahovaná kaše, ale to už tak u seriálů bývá. Mysteriózní podhoubí se postupně rozkrývá, ale ve finále nás pod pokličku nenechá moc nakouknout. Pamatuju si pár střípků z původního shlédnutí a tak jsem byl o krok napřed před ženou, ale těším se další sérii, která to zase o kus posune. Z hodnocení to vypadá, že to má sestupnou tendenci, ale lze to asi vyhodnotit až po samotném finále. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní série je něco neuvěřitelného i po letech. Perfektní kompozice, která nabízí skvělým způsobem ukázat jak dění na ostrově, tak i motivace a vůbec charakterové archy postav. Dosáhli tak velmi snadného napojení na hlavní postavy a daleko rychleji Vám není naše skupinka fuk. Jasně vidíte, že jde jen o partu lidí, která před tím řešila naprosto normální problémy. Pilotní dvojdíl je parádní, a tak dobře Vás navnadí, že musíte omezit všechno ostatní a dávat jen jeden díl za druhým. Příběhově je to přece jen spíše televizní a s jasnou vizí nechat to ve Vás vždy týden zrát, ale o to více máte dneska nutkání si okamžitě pustit další díl. Z postav si nejde neoblíbit Locka a k němu si přihodím i Sawyera, oba jsou výborně napsaní a zahraní. Mají výborné flashbacky a jako jedni z mála jsou výborní i na ostrově. Na druhou stranu s mojí averzí vůči vůdčím seriálových charakterům je jasné, kdo mě nudí asi nejvíce (promiň Jacku). Ovšem nejde upřít, že z každé postavy, která dostala nějaký prostor vytáhli něco extra. Jinak s tímhle cliffhangerem končit a čekat rok, no páni! Nejlepší epizody - Záhadný kufřík, Čísla a Exodus 1/2. 100% ()

Reklama

Reklama