Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou našel mladý Tom (R. Mihok) doma píšťalku a s chutí si na ni zahrál. A tak nedokázal pochopit, proč mu ji pak matka (M. Steinmasslová) v hněvu sebrala a zahodila. Tom ovšem nevěděl, že píšťalka byla to jediné, co matce zbylo po jeho otci, bohu Cernunovi (B. Rösner), který ji opustil. Roztrpčený Tom opouští domov, a tak začíná sled jeho dobrodružství, na jehož konci nejenom zachrání zemi před nájezdem dánských vojsk a získá ruku své lásky, princezny Olwen (Š. Ullrichová), ale najde i svého otce. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Když jste syn boha, máte to jednoduché. Perseus se musel aspoň postavit Medúze s čárkou nad Ú* sám, ale Tom (naprosto tragicky zahraný) neudělá prakticky nic sám od sebe, je vedený za ručičku celou dobu. Aspoň pes byl roztomilý, za něj jedna hvězda. Škoda, protože to prostření irských legend je hezké. *I já mám svojí bohyni, která na mě dohlíží :) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Tom najde na půdě píšťalku (v dospělosti, taky vám připadá divné, že se v dětství ve věcech na půdě neštrachal?) a umí na ni hrát, zjevně bez toho, že by se kdy hrát učil. Ten talent má od boha Cernuna, svého roztomilého otce. Ne, že by jeho otec byl bůh přes muziku, takový spíš přes drsné vtípky a bílé psy. Přes určitou zkratkovitost a chvílemi i to, že hlavní hrdina recitoval jako na školní besídce, to vůbec nebylo špatné. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

další pohádka u které se objevují negativní komentáře o tom že dříve byly lepší atp. Uvědomte si že se jedná o pohádku! Když jsem se jako malý na tuto pohádku díval, vůbec mi nevadila "papundeklová" jeskyně. Tato pohádka má příběh, napětí, odkazy na staré mýty.... Ještě si rýpnu k těm haničům pohádek po roce 89, před tím se ty "legendární" pohádky také točily jednou za deset let!. Dodatek: prostě má oblíbená pohádka (o=´ ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Proti této pohádkové TV inscenaci fakt nic nemám. Ano, jde vidět, že jde o televizní film s omezenými prostředky. Ovšem má krásnou hudbu, poutavý příběh v němž zlo není zase až tak mocné. A kupodivu zajímavé herecké výkony vedené kvalitní režií. Za mě tedy rozhodně palec nahoru. 65% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Sice jde o pohádkový příběh, ale tak sterilní, až běda. Příběh je slaboučký, herečtí představitelé nezajímaví, snad jen že jde o exteriérovou pohádku, to snad může být malé plus. Ale jinak je to opravdu velká nuda. Hudba: Jan Hrubý ()

Lolita 

všechny recenze uživatele

Krom mistra Rösnera u hlavních postav postrádám jakékoliv herectví, jeskyně z papundeklu mě pobavila, Tom mi byl vyloženě protivný, a jediné co mě potěšilo trochu je, jak už tu zmiňuje Heretique, odkaz k pohanským mýtům. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Děj jalový, obsazení hlavního hrdiny tragické. Nad vodou (respektive nad odpadem) to drží hlavně přítomnost Borise Rössnera. ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Tohle prostě nejsou pohádky pro mě. Další z českých novodobých pohádek, která není vůbec dobrá ba naopak je velice falešná. Jediný klad a obsazení Borise Rösnera, i když možná jen škodil sobě. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Neatraktivní televizní pohádka, která se z velké části odehrává v příšerně tmavých ateliérech. Exteriéry jsou tu sice také, ale buď je to smutný podzimní les bez slunce anebo nějaká zřícenina, která aby alespoň trošku vypadala jako hrad, tak na jejích zdech visí tepichy. Televizní kravina za pár korun s nezáživným dějem, ze které si budu pamatovat jedině snad Borise Rössnera, jak mu stále padala šestka na kostce. [413. hodnocení, 18. komentář, 51%] ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Já jen čekám, kdy konečně vystoupí česká televize ze stínu a naváže na pohádkovou tradici z předrevoluční doby. Sem zvědav, jak to dopadne, když chybí chechtáky, výrazné herecké postavy, výstižný a přímočarý scénář a režisér pohádkář. Už teď je mi šoufl, co zase za hrůzu pustí ČT1 na vánoce večer v osm. ()

Morsie 

všechny recenze uživatele

Což o to, obyčejná průměrná pohádka - viděla jsem jich plno daleko horších. Ale co mě naprosto odbouralo, je hlavní hrdina Tom! Nikdy jsem totiž netušila, že Radek z kapely Jaksi Taksi kdysi hrál v pohádce :D Už jen proto musím pohádku hodnotit tak, jak ji hodnotím. Bylo vtipné koukat se na punkera v pohádce. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V Irských pověstech je tolik možností, s kterými si lze pohrát. A je zajímavé, že zrovna Dušan Klein si vzal na paškál pohádku. Otázkou tak už pouze zůstává, proč hlavním hercem není herec. Při vší úctě k Radku Mihokovi - nehrál vyloženě špatně, ale také nepředvedl nic navíc. Ani další herecké výkony nejsou nic moc. Jako by se pod vlivem počasí herci už ukládali ke spánku. Pouze Boris Rösner stojí za komentář. Na druhou stranu se ale irské počasí a prostředí podařilo vykreslit docela věrně. Jenže chybí nějaké drama. Něco, co by nutilo hlavního hrdinu se vydat ze všech sil na boj proti zlu. Zatímco o poražení dánských vojsk se dozvídáme, zrzavý Radek Holub raději utíká sám. A tak se dá jen těžko konstatovat, že všechno dobře dopadlo, když to ani jinak nešlo. Otec - bůh vše zařídil a Tom se ani moc nenadřel, aby princezninu ruku získal. Tím spíše, když se kolem ní do té chvíli motali jen budiž k ničemové a lajdáci. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, nebylo to nejhorší. Papundeklové kulisy se docela povedly, herci to celé brali s humorem takže moc netajtrlíkovali a bylo to takové pohodové. Nejvíce zaujal pan Rösner, jinak to herecky výraznější nebylo. Pro děti myslím vcelku pohodový příběh. Mimochodem, ohnivý cep se docela povedl :-). ()

aiv 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka se mi moc líbila. byla zábavná, dobrý výběr herců. fajn hudba a příběh mě chytil za srdíčko. všechno dobře dopadlo a sudba se vyplnila. jen mi bylo líto, že se matka Toma nevrátila k bohu Cernunovi. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch povedenějších pohádek,ale výhrady mám především k hudbě.Proč se snad v každém filmu,kde dělá muziku Jan Hrubý,opakuje ten stejný motiv,který je navíc známý od Kukulína nebo z projektu Černé ovce,kde ji zpívá Michal Prokop a jmenuje se Nech mě bejt ? Chtělo by to trochu invence. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná irská pohádka. :-) Z původně maminčiného mazánka a nekňuby Toma, který se jen náhodou vydá do světa hledat ztracenou flétnu, se pod skrytým vedením jeho otce boha Cernuna stane hrdina královského dvora. ()

Peluquera 

všechny recenze uživatele

Po hvězdičce za vynikajícího Rösnera, Holuba, hudební doprovod a příběh. Na televizní pohádku z nedělního odpoledne super. ()

jpapene 

všechny recenze uživatele

podle Josepha Jacobse nadstandartní herecký výkon Borise Rösnera, fandové jaksi taksi v hlaví roli Toma se představil Radek Mihok. oceňuji Keinovské zpracování pohádky od starého australského folkloristy Josepha Jacobse přes 88% by měl dát každý kdo má trochu rád pohádky.Líbil se mi Radek Holub ()

Reklama

Reklama