Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny příběhu z malého města jsou bývalí kamarádi Standa Stuchlík a Robert Sura, z nichž se stanou úhlavní nepřátelé a to nejen kvůli spolužačce Zuzaně, která se oběma líbí. Zatímco frajer Robert má bohaté rodiče, kteří ho rozmazlují a koupí mu vše, o co si řekne, Standa si musí na hraní v rockové kapele, těžce vydělávat brigádou v kotelně a ještě svého koníčka neustále obhajovat před despektem rodičů. Jedinou oporu nachází u strýce Edy, také hudebníka. Spíše než pevně daným příběhem je film mozaikou volně poskládaných, většinou komediálně laděných epizod, mezi nimiž nechybí nešikovná klukovská snaha upoutat pozornost svých prvních lásek, ani zdařilá scéna improvizovaného koncertu v tělocvičně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

mr.bredok 

všechny recenze uživatele

No je to strašná pitomost, ale když jsem byl cca patnáctiletý hipík, seděl jsem si takhle jednou u pivka a tvářil se zarputile osmnáctiletě, kdosI zahlásil : V Neubuzi v hospodě se točí film a potřebují komparz .Pití a cigára zadarmo. Autobus pro komparzisty byl přistavený kousek od hospody. Plný byl v mžiku. Pak v Neubuzi v hospodě se dlouho nic nedělo a nedali nám ani pivo, ale nakonec se to rozjelo a pivo teklo proudem. Točilo se to do noci. Bylo to fajn, ale je fakt, že jsem si pak doma komparz filmu: ,,Do zubů a do srdíčka!" pořádně vypil..... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vezeme napětí !! Sednout !! Chybí někdo ??" - "Jenom vědomosti !!" - "Přiznání je polehčující okolnost, Kropáček.. Teď už ode mě nedostaneš horší známku než čtverku !!" ;) ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Celkem obyčejnej příběh o nějakejch prvních láskách se utápí v hromadě naprosto zbytečnejch a nicneříkajících scén. Navíc mladý herci v hlavních rolích jsou ve většině případů totální dřeva, což filmu taky moc nepřidá. Aspoň to teda neni žádná normalizační šeď o uvědomělých pionýrech a svazácích. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych si objednal v hospodě vepřo-knedlo-zelo a dostal suchý knedlík a k němu obrázek prasete. 1) Nijaký film s rozpačitými hereckými výkony. 2) Na první pohled neodpovídá věk protagonistů, kterým má být kolem 14 (jsou to žáci 8.c), zatímco herci jsou 16 - 18letí. 3) Příjemný 16letý Martin Krb (chudý kytarista Standa) dal po několika letech přednost studiu a svou slibně se rozvíjející hereckou kariéru ukončil. 4) Příjemný 16letý Jiří Devát (bohatý karatista) se sexy pomalou mluvou skončil s herectvím napřesrok a stal se později mj. i generálním ředitelem Microsoftu pro ČR a SR. ()

brumbrum odpad!

všechny recenze uživatele

Strasna konina. Alebo obraz znudenej kretenskej spolocnosti uz vtedy? Je fakt, ze to boli vlastne nasi rovesnici - a ze sme mali v triede takychto odpadakov. "A co budem delat? Zvliknem se, ne? A co pak? Pak budem delat, jakoby nic. Ja nevim, mne to prijde desne blby. Tak se zase vobliknem, ne?" etc. Mladez, co nema nic - nema nadanie, nema rozum, nema motivaciu, nema vieru v Boha, nema zmysel zivota. Kecaju a prcaju a chlascu a potom sa nasieraju, ze ich deti su rovnake zbytocne neuspesne pomotane nuly. Nedal som to dopozerat, cize: ODPAD ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

  • Manžele Sůrovi ztvárnili skuteční manželé Jiří Samek a Dáša Neblechová. (Ganglion)
  • Nádraží, které se ve filmu objevuje v závěru filmu, je nádraží ve Veselí nad Moravou. (malda81)
  • Záběr demolice domu, který se objevuje na začátku i konci filmu, je skutečnou demolicí renesančního měšťanského domu číslo 21 na náměstí sv. Ondřeje v Uherském Ostrohu, která proběhla v roce 1985. (malda81)

Reklama

Reklama