Reklama

Reklama

Putování tučňáků

  • Francie La Marche de l'empereur (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Každým rokem, tisíce tučňáků císařských opouští jistotu jejich hlubokého oceánu a putují stovky mil přes zrádný a odpudivý antarktický ledovec, aby se mohli rozmnožovat. Hrdinné odolávají teplotám hluboko pod bodem mrazu a nesčíslným dobrodružstvím. Podívaná na jejích putování očima Luca Jacquetse je plna humoru, plná odvahy malých tvorů vzdorovat drsné přírodě, plná záhad a tajemství. Putování císařů je výpravný snímek o jejich hrdinné námaze pro přežití (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (157)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Příroda dokáže být stejně krásná jako krutá. Toto omleté, avšak pravdivé klišé nám dokument Luca Jacqueta představuje v tak nádherném provedení až se tají dech. Musím říct, že pokaždé, když mám depku, nejraději bych na Antarktidě žila, tam totiž funguje úplně jiný žebříček hodnot, člověk jako by byl blíže přírodě, ale hlavně tolikrát hledanému nadpozemskému ráji - ticho, klid, led, vítr, polární záře. Tady zbývá poslední nedotčený kout země, tady se lze ukrýt před člověkem. O to víc pak zamrzí, jak to ten člověčí komentář tučňákům kazil. Tady by snad nebylo potřeba jediného slova, celá nepopsatelná krása filmu by v tichu přerušovaném jen zvuky přírody ještě více vynikla. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Od prvnich zaberu je jasny zamer autoru podat zpravu o tom, jak je zivot tucnaku neskonale slozity az smrtelne vycerpavajici. Bez pochyby se neda uprit vytrvalost a snaha o ty nejparadnejsi zabery nad kterymi se tvurci piplali tolik casu, ze si ho netroufam odhadnout. Presto preze vsechno si roztomili tucnaci s odstupem me srdce na plno neziskali a musi se spokojit v uvozovkach jen se slusnym vysledkem, protoze National Geographic nabizi nemene dechberouci zabery kazdy den, byt nadstandardne se jevi zajimavy hudebni podkres a namluveni filmu. Priroda udivuje kazdym dnem. 65% ()

Reklama

Romario 

všechny recenze uživatele

Velice povedený přírodopisný snímek, který je navíc umocněn úchvatnou hudbou "francouzské Björk" Emilie Simon. Soundtrack, který nemá chybu a patří k tomu nejlepšímu, co jsem z filmové hudby kdy slyšel, a že toho nebylo málo...Samotný film zaujme, občas rozesměje ,a některé z diváků dojme...Ano, Francouzi tento žánr umí! ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné! Kolik odhodlání, utrpení, hladovění, trpělivosti a opatrnosti je třeba aby zvítězil život nad zimou.. „ jemné chvění srdce ukryté ve své ulitě......je tak zranitelné v této obrovské ledové krajině. Tady potřebujete daleko víc života, abyste mohli stvořit život. Odteď, každý náš pohyb bude směřovat k jedinému cíli......udržet ho při životě.“ Dojemnou atmosféru filmu doplňuje nádherný soundtrack Émilie Simon. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý dokument, kde je hodně opravdu silných momentů. Sice se k vám občas začne vkrádat nuda, ale naštěstí ji vždycky něco odstraní. Největším plusem filmu jsou malá tučňáčata, protože jsou fakt roztomilá a prostě bezva. Naopak s čím tvůrci nezabodovali je to trapný namluvení, to je fakt síla a tolik debilních keců v jednom filmu jsem už dlouho neslyšel. Zvlášť u tučňáků je toho fakt škoda, protože s komentářem Alfreda Strejčka nebo jiných by to určitě bylo za 5*. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Část týmu se během natáčení ztratila, když je přepadla vichřice na cestě k základně. Byli nalezeni o 3 hodiny později. Jelikož měli omrzliny a další zranění, museli být na základně ošetřeni a léčeni a natáčení bylo na měsíc přerušeno. (Witta)
  • Natáčení probíhalo 13 měsíců v drsných podmínkách Antarktidy, při teplotách kolem -30° C. Z toho 9 měsíců byli všichni v absolutní izolaci od okolí. (Witta)

Související novinky

Nová naděje pro český film?

Nová naděje pro český film?

15.02.2007

Česká kinematografie už tradičně trpí nedostatkem peněz. Fond pro rozvoj kinematografie se svými 80 miliony ročně nestačí pokrýt celý potenciál našeho filmového průmyslu. Zvlášť když český film stojí… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Reklama

Reklama