Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hluboko v podzemí Sovího hrádku je uložen poklad, který střeží zlatá sova a lidskému světu zůstal utajen po celá staletí. O jeho existenci věděli jen pohádkoví skřítkové Kilián a Damián a jejich kamarádka, sova Emilka. A kdyby se tito skřítkové náhodou nesetkali s dětmi Honzíkem a Andělkou (L. Ondřej a M. Prachařová), zůstal by poklad skryt i nadále. Jenže skřítkové jsou bytůstky upovídané a děti zase hodně zvídavé. A tak se zanedlouho o pokladu dozví i lakotná a chamtivá vévodkyně z nedalekého zámku (S. Stašová). Začne o něj usilovat a zatáhne do svých intrik i děti. Na jejich obranu se musí postavit babička (J. Bohdalová) i zamilovaný Andělčin bratr Vojta (J. Prachař)… (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

Black-star 

všechny recenze uživatele

Dobro vítězí a zlo v podání vynikající herečky (S. Stašové) je po zásluze (své obrvské chamtivosti) potrestáno. Pěkná pohádka i poučná a to že tam nehraje moc herců vůbec nevadí o zábavu se postarají dobré herecké výkony. Chudší výprava, ale rozhodně neubírá na celkovém pozitivním dojmu z této pohádky :-) ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

No nejslabší na této pohádce je bezesporu scénář a herecké výkony snad všech herců kromě Simony Stašové a jiřiny Bohdalové, které i zde potvrzují své herecké kvality. Dalšími věcmi co byly velmi slabé byly efekty (duch byl fakt mizerný a byl využíván mnohdy zbytečně) což lze kritizovat s ohledem na rok vzniku filmu. Prostě slabší průměr = 2z5 ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"Jsem běžná sova hradní." Jo, tak to bych tesala do kamene. Sova pálená, sova sněžná a pak taky sova hradní, to je ta z téhle pohádky, Bubo ze Souboje Titánů je potom sova mýtická, zřejmě taky běžná. Simona Stašová jako hamižná vévodkyně je skvělá, hradní kuchařka babička Jiřina Bohdalová taky, což je běžné, vidět matku a dceru v jednom filmu tak běžné není, ale je to příjemné. A mám chuť na koláč, z čehož soudím, že jsem hradní skřítek. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychová pohádka s vynikajícími hereckými výkony Jiřiny Bohdalové, Simony Stašové a skvělou režií Zdeňka Zelenky; souhrn těchto kladů "táhne" dojem z jinak velmi průměrného scénáře nahoru a přispívá k vcelku harmonickému pocitu z jejího zhlédnutí. Pohádkové prvky v určitém měřítku jakoby ustupovaly do pozadí a hlavní dějová linie tak má velmi blízko k standardní inscenaci pro děti a mládež. Kvalitu POKLADu určitě prověří čas; netroufnu si říci, s jakým výsledkem. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Pěkná, nenáročná pohádková podívaná s výbornými hereckými výkony rodinného dua Bohdalová-Stašová. Výborný výkon předvedla také Sova běžná hradní mluvící. Vytknout lze jen zbytečný bubák, kterého si tvůrci evidentně vypůjčili z Caspera, nebo Krotitelů duchů. Také scénář není nijak oslnivý, ale závěr se vyvedl. To jak se z vévodkyně stala sova, bylo dobré. Akorát mě napadlo, kolik sov by tam stálo dneska. nebylo by tam k hnutí. Za mne 60%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Na konci pohádky je na svatebním stole sklenice se zeleninou, která opakovaně mizí. (vera35713)

Reklama

Reklama