Hop nebo trop - Série 1 (2004) (série)
Jiří ChlumskýKamera:
Martin ŠecHudba:
Jan KolářHrají:
Ivana Chýlková, Ladislav Ondřej, Adéla Wernerová, Roman Zach, Martha Issová, Marek Taclík, Klára Oltová, Adrian Jastraban, Veronika Arichteva, Pavel Řezníček, Pavel Kříž, Jitka Sedláčková (více)Obsahy(1)
I když si Bára (I. Chýlková) myslela, že incidentem na horách všechno skončilo, a nechce připustit pokračování bližšího vztahu s kolegou z práce, Mikulášem (R. Zach), brzo je všechno jinak. Novopečená maminka Bohunka (M. Issová), které Bára na horské chalupě pomáhala porodit, ji totiž sama vyhledá, aby ji pozvala na svatbu a taky na kanoe. Bára se s dětmi vypraví na vodu, ale to se velmi nelíbí stávající Mikulášově milence (A. Bendová). Milostné hrátky ovšem nabývají na vážnosti a celá vodácká expedice nakonec dopadne úplně jinak, než si naše parta představovala. (Česká televize)
(více)Recenze (3)
Asi nejlepší epizoda. Je to na vodě a dál není co řešit. ()
Tenhle díl na Vás bude mnohem více působit, až když ho uvidíte opakovaně, jelikož už budete vědět, jaké je jeho finále, a tím pádem tak úplně jinak budete vnímat předcházející, pozitivně laděné momenty, které předcházejí nejsmutnějšímu okamžíku seriálu. Ještě předtím nás ale tvůrci vezmou do povodní roku 2002, kdy nám v několika záběrech až dokumentaristicky ukážou průběh valící se vody. Tvůrce tak postihlo opravdové stěstí v neštěstí, že mohli zábery z dílu spojeného s vodou natáčet zrovna v době, kdy nás ohrožovala takováto přírodní katastrofa... Ve výsledku jasně nejlepší díl seriálu, který se neztratí ani mezi mnohem dražší filmovou produkcí. ()
Hořkosladká epizoda ()
Photo © Rudolf Jung, Pavel Vácha a Jiří Červený - Česká televize