Reklama

Reklama

Hop nebo trop

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 6
Komedie / Rodinný / Dobrodružný
Česko, (2004–2008), 10 h 3 min (Minutáž: 72–79 min)

Hudba:

Jan Kolář

Hrají:

Ivana Chýlková, Martha Issová, Pavel Řezníček, Roman Zach, Marek Taclík, Adrian Jastraban, Ladislav Ondřej, Klára Oltová, Václav Knop, Jitka Sedláčková (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(8)

Obsahy(1)

Komediální seriál začíná jednoho všedního rána v sychravé zimní Praze. Rozvedené Báře Duškové se nechce do práce a jejím dětem do školy. Určitě netuší, že zanedlouho je čeká poněkud dobrodružný zájezd na hory s kolegou z podniku a s partou jeho povedených přátel. Večer na horské chalupě ovšem vezme nečekaný obrat. Ale co hlavně, jedním výletem to všechno neskončí. Směšným držkopádem při přeskoku kozy prostě začal celé rodině nový život. Je to hop nebo trop: vždycky se dá přece začít znovu a na lásku není nikdy pozdě... Celá minisérie chce být především diváckou podívanou. Těží z obliby komedií, jako byl například triptych režisérky Poledňákové, autorova komedie Sněženky a machři, v klasické literatuře "Tři muži ve člunu" anebo ze současného čtení jmenujeme oblíbenou vodáckou knížku "Jak utopit Ofélii." Lyže, kola, voda či koně, to jsou všechno buď milé vzpomínky anebo aspoň hezké nerealizované sny, a proto věříme, že divák tudy s námi půjde rád. Realizace podobného záměru v podmínkách České televize byla ovšem tvrdým oříškem. Sledovat dialogy kamarádů, jejich slovní duely při jízdě na kánoích, na kolech nebo v sedle koní a zachytit přitom atmosféru hor, řeky nebo třeba noční bouřky - to vše bylo produkčně i režijně velmi náročné. Naděje vložili proto tvůrci v technologii DV, která právě umožňuje sledovat herce v mezních situacích. Jenom tak bylo například dostupné natáčení na dvě i více kamer a přizpůsobení se mimořádným situacím, jako byly například povodně, které zastihly štáb při natáčení na Horní Vltavě. K realizačním lahůdkám patřily scény jako slaňování Vyšehradské skály, utonutí na nočním splavu, kroupy nebo seskok padákem.

Seznam jednotlivých epizod:

I. řada  1. Na lyžích
2. Na vodě
3. Na kolech
4. Na koních

II. řada  1. Memoriál
2. Pelech
3. Ženy do větru
4. Tři vdovy (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Master19 k tomuto seriálu (1)

Hop nebo trop (2004) 

Nemám slov. Po druhém shlédnutí přidávám i pátou hvězdičku. Tenhle super seriál vyzařuje tak krásnou a realistickou poetiku, že mě až občas mrazí (a ono taky není divu...). Možná je to proto, že i přes to, že život je tak zatraceně krutý, si ho partička hlavních hrdinů dokaže užívat. Člověk jim prostě musí závidět... :-) ()

Reklama

Reklama