Něterá místa v blízkém okolí statku U dvou koček byla použita i ve čtvrtém díle při skocích koní přes překážky.
(Elisebah)
Než se v 2. dílu vydají Radek s Ivanem hledat Lenku, táboří všichni na tzv. Soumaráku. Tam se posléze všichni vrátí. Kvůli vzedmuté hladině povodní se scéna místo druhý den ráno točila až za rok.
(Elisebah)
Interiérové scény ve stanech se točily uvnitř stodoly ve vesnici Hruštice poblíž Lipna. Rekvizitáři kvůli počasí postavili stany zkrátka pod střechu.
Kri-kri
Vzhledem k tomu, že se jedná o českou tvorbu natočenou po roce 2000, která z 95% nestojí absolutně za nic se na tento seriál dá koukat. Tehdy ještě Kavárenská televize byla schopna alespoň občas natočit i nějaký apolitický seriál. Za první čtyři díly, které jsou o něco zábavnější, nápaditější a dobrodružnější ve stylu tradičních čundráckých výletů dávám 2,5 *. Ovšem o pár let později natočené poslední čtyři díly mi naopak připadají méně vtipné, nudnější, vyčpělé až depresivní a na víc jak 1,5 * nemají. Takže jako celek to zprůměruji na lepší 2 *. 40%(8.10.2020)
Slarque
Druhý díl byl sice trochu slabší, ale jinak je to opravdu zábavný rodinný seriál. Vtipné repliky, zajímavé postavy a jejich logický vývoj, absurdní sportovní situace, dokonalé obsazení snad všech rolí, prostě paráda. Ve druhé řadě sice přibyla výrazná posila v podobě Ondřeje Vetchého, ale roztahané příběhy to nezachránilo (o hvězdičku méně).(29.1.2005)
Vejrrr
Tak tenhle náš počin se mi skutečně líbil. Často zajímavé skloubení adrenalinu a napětí vystřídané dobrou zábavou v podání sympatických herců. Opravdu jsem se smál, například komediální umění Adriana Jastrabana muí ocenit snad každý. Rád se přiznávám, že jsem se rád vžíval do nesnadných situací skvělé Ivany Chýlkové.. v příbězích z pera skvělých manželů Pelantových.. Bravo!(14.4.2009)
SallyZen
Na české filmové poměry je to hodně dobrý seriál. Já se u toho vždy skvěle bavil, teda především u tý první řady. Stejně nejlepší byl Jastraban v epizodě "Na kolech" jak zkejsnul u tý selky a její maminky. Hezky si ho vykrmovali. Víc takovýchto seriálů by naší kinemošce prospělo a ne pořád všechno na jedno brdo(VKV, Ordinace...). 75%(29.7.2011)
cubiculla
První série 4*, druhá série 2*. (4+2)/2 = 6/2 = 3*. Škoda těch pokračování, mohl to být povedený český rodinný seriál, takhle si dá za pár let možná ještě jednu reprízu a pak bude pomalu umírat... I když abych zas jen nehanil, vzhledem k dnešní české seriálové tvorbě, rozhodně ten povedenější příspěvek.(24.11.2008)