Reklama

Reklama

Hop nebo trop

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 6
Komedie / Rodinný / Dobrodružný
Česko, (2004–2008), 10 h 3 min (Minutáž: 72–79 min)

Hudba:

Jan Kolář

Hrají:

Ivana Chýlková, Martha Issová, Pavel Řezníček, Roman Zach, Marek Taclík, Adrian Jastraban, Ladislav Ondřej, Klára Oltová, Václav Knop, Jitka Sedláčková (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(8)

Obsahy(1)

Komediální seriál začíná jednoho všedního rána v sychravé zimní Praze. Rozvedené Báře Duškové se nechce do práce a jejím dětem do školy. Určitě netuší, že zanedlouho je čeká poněkud dobrodružný zájezd na hory s kolegou z podniku a s partou jeho povedených přátel. Večer na horské chalupě ovšem vezme nečekaný obrat. Ale co hlavně, jedním výletem to všechno neskončí. Směšným držkopádem při přeskoku kozy prostě začal celé rodině nový život. Je to hop nebo trop: vždycky se dá přece začít znovu a na lásku není nikdy pozdě... Celá minisérie chce být především diváckou podívanou. Těží z obliby komedií, jako byl například triptych režisérky Poledňákové, autorova komedie Sněženky a machři, v klasické literatuře "Tři muži ve člunu" anebo ze současného čtení jmenujeme oblíbenou vodáckou knížku "Jak utopit Ofélii." Lyže, kola, voda či koně, to jsou všechno buď milé vzpomínky anebo aspoň hezké nerealizované sny, a proto věříme, že divák tudy s námi půjde rád. Realizace podobného záměru v podmínkách České televize byla ovšem tvrdým oříškem. Sledovat dialogy kamarádů, jejich slovní duely při jízdě na kánoích, na kolech nebo v sedle koní a zachytit přitom atmosféru hor, řeky nebo třeba noční bouřky - to vše bylo produkčně i režijně velmi náročné. Naděje vložili proto tvůrci v technologii DV, která právě umožňuje sledovat herce v mezních situacích. Jenom tak bylo například dostupné natáčení na dvě i více kamer a přizpůsobení se mimořádným situacím, jako byly například povodně, které zastihly štáb při natáčení na Horní Vltavě. K realizačním lahůdkám patřily scény jako slaňování Vyšehradské skály, utonutí na nočním splavu, kroupy nebo seskok padákem.

Seznam jednotlivých epizod:

I. řada  1. Na lyžích
2. Na vodě
3. Na kolech
4. Na koních

II. řada  1. Memoriál
2. Pelech
3. Ženy do větru
4. Tři vdovy (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Z hlediska československé seriálové tvorby slabší podprůměr, když bychom ale zohlednili pouze ohnisko moderních českých televizních seriálů let 90. a novějších, pak by to byl ovšem seriál vysoce kvalitní...inu, dnes je v seriálové tvorbě jak nedostatek peněz, tak i Františků Filipů... Hop nebo trop není seriál špatný, není ale ani nezapomenutelný, je jen jedním z mnoha... (leč svého přímého konkurenta, seriál Proč bychom se netopili, poráží o délku lodě...) Podobné seriály a filmy: Proč bychom se netopili, Rafťáci ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

No..."sportovních" seriálů jsme i tak moc neměli... Asi to bude znít jako fráze, ale každý díl tohoto seriálu mi dokázal zvednout náladu. I ten druhý... Pěkná instrumentální hudba. TY VOLE, JÁ ŽIJU! ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

No aspoň jeden seriál trochu jiný s "normálními" postavami a dialogy. Sice mi tam Chýlková absolutně nesedla, ale za značnou nadprůměrnost v současné české TV produkci dávám co dávám. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Typický česká miniserie, která je vyblutá jak vizuálně, tak i po stránkách ostatních. Podle vzhledu a prostorů byl odhadoval dobu ještě někdy okolo roku 1995 a dialogy někam do hluboké totality. hráza a děs. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pohodový oddechový seriál s dávkou dobrodružství, zápletky také dobré, příběhy jsou veselé i smutné = **** ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Mno, že by mě tento seriál nějak nadchl, to se rozhodně říct nedá. Maximálně Ivana Chýlková a Ondřej Vetchý, kteří jsou už staří dobří ostřílení herci, ale ostatní výkony jsou prachbídné a mizivé. Děj příběhu mě taky nijak nenadchl, takže dávám jednu hvězdu a mizím, ať mě někteří příznivci tohoto seriálu nezadupou do země. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +báječní herci, dobře napsané postavy, melodické hudebné téma, příjemná i dramatická atmosféra, některé scény jsou nezapomenutelné -nejvíce mi vadí, že to má jen 2 řady a celkem 8 dílů./// Tento seriál je velké překvapení. Hned od prvního dílu jsem si ho užíval a velice se těšil na každý další záběr. Sešlo se tu bezvadné herecké obsazení. Charismatický Pavel Řezníček a Roman Zach, sympatický Marek Taclík a zábavný Adrian Jastraban. Kupodivu nevadila ani Martha Issová, překvapila Ivana Chýlková a zaujala Veronika Nová. Často jsem si říkal, že v téhle partě bych chtěl být a vyvolalo to ve mě chuť si taky trošku užít nějaké turistiky a dobrodružství. Každá část je o něčem jiném a přitom je to vždy zajímavé, napínavé, zábavné a dojemné. Doufám, že bude i třetí řada./// Celkem 84%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sotva jsem vydržel dvě epizody. Dál to nešlo. Chýlková na mě moc vysoká, ale její kreace je fajn. A od Bendové bych rád, aby udělala HOP na můj klacek, nicméně ze seriálu jsem poněkud TROP. Takže až příště. 2/10 ()

meave 

všechny recenze uživatele

Som rozvedená, mám dve deti a vždy som chcela stihnúť vodu či isť na bike. Deťom sa nechce a ja nemám s kým - preto si to rada užijem aspoň pred telkou. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tosim to přesně vystihl svým citátem ze seriálu, přesně o tomhle to je, radost ze života z Hop nebo trop přímo čiší a ten instrumentální doprovod byl přímo famozní ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Druhý díl byl sice trochu slabší, ale jinak je to opravdu zábavný rodinný seriál. Vtipné repliky, zajímavé postavy a jejich logický vývoj, absurdní sportovní situace, dokonalé obsazení snad všech rolí, prostě paráda. Ve druhé řadě sice přibyla výrazná posila v podobě Ondřeje Vetchého, ale roztahané příběhy to nezachránilo (o hvězdičku méně). ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Seriálová minisérie mě mile překvapila už prvními čtyřmi díly a renomé neztratila ani dalším kvartetem. Jako správné kvarteto tvůrci dobře poskládali herce, mezi kterými jasně triumfovala "holka pro všechno" Ivana Chýlková - postupně dokáže odrodit dítě, štěňata, vypořádat se s pubertálními potomky. Ve druhé sérii trošku nadsázka, přece jen ústupky dceři a jejímu Kvasničkovi, nebo role bernardýna zbytečně prvoplánové. Ale pohodový seriál, který si nehraje na vysoké umění a dokáže hlavně pobavit. ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

ty deti bych mlatil ale dalo se to je to sice strasne prehravane ale chylkova je dobra a veta pani inzenyrko vy jste ale krava me pobavila ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"Jak jsi na to přišla, že jsem těhotná?" - " No žes přestala chlastat." Rozhodně osvěžující záležitost v české seriálové tvorbě. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době seriál, na který jsem se vydržela dívat, dost sice zachraňoval Zach, ale z novodobé (rozuměj cca posledních 10 let) české seriálové tvorby u mě jasná jednička... ()

Mr. Filuta 

všechny recenze uživatele

Ve velmi kalných vodách české televizní produkce vyčnívá Hop nebo Trop jako stožár (zejména svou první sérií). Vřele doporučuji, vedle klasického "když to zrovna dávaj v televizi", zhlédnout klidně i z vlastní iniciativy. ()

Reklama

Reklama