Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaké vlasy má Zlatovláska je záhada na jednu pohádku... Král přislíbil svou malinkou zlatovlasou princezničku za ženu princi, synu svého královského přítele. Princezna vyrostla v krasavici, jenže není zlatovlasá, ale rezavá? (Česká televize)

Recenze (22)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pohádka, ve které má Kateřina Brožová červené šaty s dekoltem, že i Cersei Lannister bledne závistí (to je pochvala), a Michal Dlouhý zase trenky, pro které je výraz "bizár" moc obyčejný. Nad Lindou Rybovou by se i kámen ustrnul, během sledování jsem si však říkal, na čem scénárista v době psaní jel. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jaké vlasy má Zlatovláska je otázka, kterou špatně zodpoví jenom naprostý trouba. Jakou barvu má bílý kůň? Kolik let trvala třicetiletá válka (hádejte, proč nepíšu o staleté) a jaké vlasy má Zlatovláska? Zlaté. Skvělý rozjezd a pak, jako by scénárista dostal mrtvici a v pěti minutách dobře rozehranou pohádku totálně spláchl. Mistrům parukářům ovšem ruce uřezat od samého počátku. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ani ochechulozní ústřední dvojice Brožová a Dlouhý doplněná o Lindu Fish mi nedokázala zkazit zábavu. Na rozdíl od mnohých jiných jsem se dobře bavila, neb jsem se i smála. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak to byla pohádka za všechny prachy. Veškrnka jako vodníkova stará, Jana Synková se už asi připravovala na svou životní roli v Byl jednou jeden polda, Brožová s luxusním dekoltem a šaty, Rybová coby mladá ježibaba se zlatými vlasy, Dlouhá v otřesných přiteplených hadrách a král Postránecký…Jen doufám, že tohle tvůrci brali jako recesi na pohádky – tenhle modernější přístup se mi totiž moc nelíbí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Herci byli skvělí. Kostými velmi povedené. Příběh jednoduchý jako facka. Není holt všechno zlato, co se třpití. Pro každého je zlato něco jiného. Totéž platí i o zlaté barvě. Michal Dlouhý se mi jako princ zrovna moc nelíbil. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Totální studiová pohádka, ve které král (Postránecký s úžasným plnovousem) chce princi z druhého království provdat svou dceru. Jenže princ požaduje zlatovlásku, král má rudovlásku. A tak zaúkoluje své pohádkové bytosti (Ježimáma, Ježiholka, Ježibába, Hastrmanová, Hejkalová), aby něco vymysleli. A jak už to v pohádce bývá, princ se zamiluje do rudovlásky, pak mu ale král nastrčí nepravou zlatovlasou dceru, pak princ chce zase rudovlásku, tak mu ji král vrátí, pak se chce zlatovláska pomstít, .... No na krátkou pohádku je toho až moc. Průměr spíše pro malé děti. Hudba: Vítězslav Sýkora ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

...ti,co nemají odvahu,na světě můžou jenom strašit.....(možná ne doslova,ale tak nějak,smysl tentýž,moc se mi to líbilo - jediná věc,která mi z té kdysi viděné pohádky utkvěla v hlavě) :-) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Taková až moc dětsky naivní televizní pohádka o zrzavé princezně, přičemž je vůbec neměla zrzavé, ale obarvené mahagonovou barvou. Ale stejně se jí na ty vlasy nebude nikdo dívat, protože Brožová si na sebe oblíkla šaty s překrásným výstřihem a celý to bylo vlastně o těch jejich kozenkách. Kostýmy na televizní pohádkou ostatních herců jsou docela dobré, horší je to už s interiéry, které jsou převážně ve strašidelném lese bizarně příšerné a papundeklové (například ten zavěšenej houpající se netopýr na špagátech). Se scénářem je to už horší, v něm je největší kámen úrazu. Je až moc dětinský a působí jako parodie. Ale koukat se na to dá vzhledem k tak krátké stopáži. [317. hodnocení, 20. komentář, 41%] ()

Elenor 

všechny recenze uživatele

Ona by ani tak nevadila krátká stopáž. Tu má třeba pohádka Paní Liška také, a přesto nechybí úvod, zápletka a závěr. Tahle ,,Zlatovláska" ale obsahuje jen úvod, úvod, úvod, náznak gradace, závěr (?). Tahle pohádka se skvělými herci je naprosto o ničem, záčátek má, ale děj se příliš neposune, nic z ní nevyplývá, prostě nula. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Tak já jsem se pobavila :-). Až na prince (s výjimkou toho šíleného sametového suspenzoru, ten mě pobavil velmi), princeznu a Ježiholku byli zábavní všichni. Ovšem když jsem se podívala na data narození Kateřiny Brožové a Michala Dlouhého, tak mě to velmi překvapilo. S těmi zrzavými nepovedenými vlasy vypadá Kateřina Brožová mnohem starší, to mě rušilo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jde sice o originální námět, král nabádá strašidla, aby strašila a princezna je zrzavá, ale přeci jen je to i na dvacet šest minut málo. Celá zápletka je vcelku jednoduchá, jinak to ani nemůže být, když se jedná o ani ne půl hodinové dílko. Bohužel celá pohádka je složená z kulis stereotypně blikajících světel, příšerných kostýmů a i dramaturgicky je slabá, což se dá ale vyčítat jen stěží, když se jedná o něco tak krátkého. A malý dovětek závěrem - Kateřina Brožová jako více než třicetiletá princezna? ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Serafina 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která má v podstatě nulový děj, úplně lineární stavbu a useknutý konec, který působí, jako by se ještě mělo stát nějaké protivenství (kouzlo odmítnuté víly) k překonání, ale nestalo. Některé věci v průběhu ani nejsou moc vysvětlené. Pět nebo deset minut navíc by tomu dost pomohlo. ()

Reklama

Reklama