Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král Hjalmar (M. Stropnický) se v mládí zamiloval do krásné nestárnoucí čarodějky Gudrun (L. Jelínková). Ta byla ochotna si ho vzít i za cenu ztráty věčného mládí a nesmrtelnosti. Král ji však zradil a oženil se s jinou (V. Žilková). A tak čarodějka vyřkne zlou sudbu nad právě narozenou princeznou. Podle ní se princezna (L. Vondráčková) v den svých sedmnáctých narozenin provdá za rukavičkáře. Všichni rukavičkáři jsou ze země vyhnáni a toto řemeslo je v zemi přísně zakázáno. Ale žádná nařízení proti sudbě nepomohou. Za pomoci kouzelného křesadla se princezna Astrid seznámí a zamiluje do neznámého mladíka (S. Rašilov), který jí daruje rukavičku… (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Strašná pohádka (podle známé slavné a pěkné Andersonovy předlohy) tvářící se moderně s nemoderními písničkami navíc odvysíláná naprosto v nevhodném čase a s rušivým elementem, tedy záznamem pro neslyšící. Kde je ten svébytný humor, kouzla, napětí atd..? Veronika Žíiková jako queen Eleonora (jinak krásná píseň) se sem vůbec nehodila, odpornější hlas jsem v pohádce ještě neslyšel:-( ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ta pacifistická změna z vojáka na rukavičkáře, už sama o sobě blbá, je ještě ten nejmenší problém této těžce nepodařené adaptace pohádky H. Ch. Andersena.. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Král si to rozházel s čarodějkou a kromě nepodařeného manželství si vysloužil ještě pomstu naštvané čarodějky. Ještě že čarodějka byla ve své podstatě hodná. Jediné, co zůstalo zachováno z Andersenovy předlohy je pes s očima jako talíře. To příšerné tupátko, co měla princezna na hlavě jako elegantní denní účes si ale mohli nechat od cesty, nebo princezna ho mohla nechat někde na cestě. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tvl, tohle byla pohádka, a ne soft porno? Jasně, přeháním, ale král je pořád zamilovaný do víly, i když je ženatý, princezna po nocích trajdá a celé ty noci tráví v hostinském pokoji jednoho mladíka, královna vypadá jako megera se sklony dominy, jen bičík a latex jí chybějí - ale ty xichty, co dělá, bohatě stačí. Žilková přehrává jak o život, takže jí tu závěrečnou proměnu těžko věřit, a o králi si člověk myslí, že je pěkný slaboch a že se nechává pořád takhle sprdávat a za sebe nechat vládnout manželku. A ona ani ta Vondráčková nic moc, asi trochu v té době přibrala, protože ta její prasečí líčka nijak atraktivní nejsou. Ale zas z toho vykřesala písničku do svého dalšího alba a samozřejmě další zářez na "herecké" pažbě. Ani to křesadlo vlastně nehraje nějak velkou roli, a tak jediné, co mne pobavilo, když ta prsatá víla použila křídu. Na dveře. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Osobně se vůbec nedivím, že z celé pohádky je nejzámější píseň Lucie Vondráčkové. Možná i známější než pohádka sama. Ta bohužel stojí na půl cesty mezi skutečně "pohádkovou" pohádkou a moderní subverzivní pohádkou, a ve výsledků je z toho dílo typu 'so bad it's good' - občasný potenciál na hlášky/meme materiál tam je, bere se to ale málo nevážně. Na pohádkovitost to zase vypadá příliš levně. Nejvíce mě bavila čarodějka Gudrun - vzpomněl jsem si u ní její "kletby" na příběh The Alchemist od H. P. Lovecrafta, protože nebýt jí, vlastně by se nejspíš příběhově moc nestalo. Scénář, ač podle předlohy, by si nějakou tu úpravu určitě zasloužil. Ve své skromné délce necelé jedné hodiny je to akorát. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Samostatná hvězdička za romantickou písničku Lucky Vondráčkové, jinak je tato pohádka spíš podprůměrná, s neexistující chemií mezi hlavními hrdiny. Nebýt hodné čarodějky, vlastně by se šťastného konce ani nedočkali. Zarazil mě i zvláštní vztah mezi králem a královnou... no, raději od toho. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na této pohádce je nejhezčí asi pohled na Gudrun od očí níže. Jinak se jeví dost křečovitě, hloupě, s nehezkými kulisami i kostýmy. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Další pohádka s hezkou hudbou (kterou si Hapka později sám vykradl a použil jako ústřední motiv v Děšťové víle) a strašnou písní. Obsazení ústřední dvojice bylo absolutně mimo. Slabší průměr. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vcelku jednoduchá a naprosto obyčejná pohádka s jednou slušnou písničkou a poměrně slušným hereckým ansáblem. Žilková si zahrála dobrou mrchu, která se však jako zázrakem změní, zbytek zcela tradiční. Na nedělní odpoledne slušné. Průměr. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

To,že ta pohádka nechytla příliš mě, jako dospělou - budiž, ale že se u ní nudila i má 8letá dcera - něco je špatně. Dialogy nic moc, ústřední dvojice stála za houby. Jediný kdo měl trochu jiskru, ale zase nedostal moc prostoru byla Gudrun a král. Prostě jedna z těch méně povedených nedělních počinů. Dnes jsem nechala hodnotit dcerku. Takže za hezkého psa a čarodějku tak tak 50%. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekal, kdy přijde něco zajímavé a ono pořád nic. Stupidní děj plný vaty a stupidních dialogů. Kdyby to trvalo 20 minut, tak průměr, ale takhle skoro odpad. 15% ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Krásně se dívalo na nepohádkově důmyslně zvýrazněné ženské přednosti Lady Jelínkové. Leč více předností jsem již neshledal :-) ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka k nědělnímu pochmurnému odpoledni. České pohádkové klasice se poněkud vymiká, dýchá z ní totiž opravdový duch Andersena. Pár Vondráčková-Rašilov nezklamou ani neoslní. Zato nevydařený vztah krále a víly je zajímavější, stejně jako krásná hudba Petra Hapky, která děj provází. ()

Haide odpad!

všechny recenze uživatele

Já mám moc ráda pohádky, ale toto je doopravdy hnusné. Písničky jsou průšvih. Herecké obsazení katastrofa (nebo katastrofální herecké výkony). Já překousnu téměř cokoliv z dnešní pohádkové tv tvorby (pokud přetočím písničky), ale z téhle pohádky na mě čiší přímo nepřátelská atmosféra. Nevím, co z toho cítí děti, ale já jen křeč, přehrávání a nudu. ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

K pohádkám bývám shovívavý. Tato verze oblíbeného námětu se ale nepovedla. Sice je dobře obsazena, studiové kulisy se dají akceptovat, ale scénář a provedení? Je to bohužel jen pomalá nuda. ()

Reklama

Reklama