Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co nastane, když se ovdovělá Dana znovu zamiluje? Jindra (L. Matoušková) se nechce smířit s novým životním partnerem (T. Töpfer) své ovdovělé matky (D. Syslová), ačkoli jeho příchod do rodiny ji nijak nepoškodil, ba naopak! Přes konfliktní situace, které vytrvale rozehrává a v nichž negativní roli sehraje i babička (V. Kubánková) děvčete, v sobě nakonec dokáže překonat své sobectví a nová rodina se přece jenom upevní. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jaromíra Kolárová byla velká soudružka, ale také velká spisovatelka, její knihy se člou dobře i po letech. Sfilmovým zpracování je to tak všelijak, některé kousky jsou hodně podařené, asi nejznámější jsou Holky z porcelánu a Léto s kovbojem. U televizního provedení jde o hodně velké zkácení. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nový tatínek, miminko a jedna možná trochu sobecky zhrzená 13ka, která si umí docela dobře zahrávat s okolím. Stále aktuální téma rozehrává velmi slušné rodinné drámo i happy end s inscenační, domovskou atmosférou. I když Tomáš Töpfer hraje v podstatě všude stejně, sem se jeho styl výborně hodil. O Lucii "zhrzené" Matouškové napsala Snorlax a o Daně Syslové tu jen dodám, že drží hereckou laťku hodně vysoko. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Lucka Matoušková výborně zvládla roli puberťačky, která si nemůže vybrat, koho vlastně má mít ráda. Ach jo, kam to chudinka dopracovala? Nejdříve Kameňák a teď prý mrhá svým talentem v Ordinaci v růžové zahradě. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Pomerne plochý pohľad na problémy jednej pubišky, nového ocina a zatrpklej babičky. Očakávala by som omnoho lepšie a "farebnejšie" spracovanie, než toto, ktoré najviac asi pripomínalo obdobie rozkvitajúceho socializmu. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Téma stále aktuální a vděčné. Tady je to ovšem podáno stylem, který se dá snadno a rychle zapomenout. Což ovšem nic nemění na tom, že Dana Syslová byla neselhávající v rolích laskavých maminek, stejně jako Lucie Matoušková byla perfektní v rolích pubertálních vysíraček. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Měla jsem ráda, když Dana Syslová hrála maminky. Vždycky na mě působila takovým zklidňujícím a laskavým dojmem. Děti si těžko zvykají na nové partnery svých rodičů. Taky jsme to s bratrem zažili na vlastní kůži. Chovali jsme se uplně stejně jako Jindřiška. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Televizní film o situaci, ve které se ocitá mladá holka, které ovdovělá matka domů přivede nového tatínka. Pěkně zahrané a dobová atmosféra je krásně zachycená. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Příběh nejen v oné době aktuální, kdy si rodič s dítětem najde nového partnera. Vztahy mezi hlavními aktéry jsou zde dost realisticky vykresleny - třináctiletá puberťačka se chová na svůj věk jak nejlépe umí a dospělí na to reagují logicky. Celkem vzato (ne)příjemný filmeček. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Töpfer jako sympatický náhradní tatínek se snaží jak může, Syslová je ztělesněním laskavosti a Matoušková je na přesdržku, což je vlastně poklona, že tu roli zvládla dobře. Jinak jde o průměrnou inscenaci z 80. let, ovšem s tématem, které je pořád aktuální vzhledem k procentu rozvodovosti... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Lucie Matouskova byla v techto rolich skvela. Jinak prumer, neni treba videt. Podobne tema jako mnoho jinych tv inscenaci - aneb szivani se pubertacky/pubertaka s novym matcinym partnerem. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Dana Syslová je tak neskutečně asexuální a nepříjemná bytost, že jsem tentokrát měl soucit i s Topferem, kterýmu jinak nic pěknýho nepřeju. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Herecky skvěle podaná protivná historka o protivné holčičce, které se obává o své místo v matčině pozornosti. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Život s puberťákem bývá dramatický, natož když maminka přivede domů slečně nového tatínka. Výborná hudba Jiřího Stivína. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Příběh ze života o puberťačce, které našla matka nového tatínka a ona se s tím nemůže smířit. Časem sama ani neví, koho má ráda a tak dělá kolem sebe samé zlo. Jak pravdivě napsané. Chudší televizní zpracování tomu možná i svědčí, protože tak ještě více vyniknou dialogy. Syslová s Töpferem zahráli matku a nového otce tý puberťačky velice civilně. [298. hodnocení, 25. komentář, 61%] ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dramatizace televizní hry poukazuje na stále velmi přehlížený životní fakt a to, že ten, kdo nejvíce v rodině vnímá změny a těžko se s tím smiřuje jsou především děti. Málokterý rodič s nimi dokáže o všem na rovinu pohovořit a připravit je na danou skutečnost. V tomto příběhu je to ještě ztíženo tím, že do toho svým odmítavým a svérázným stereotypním názorem zasahuje i babička. Třináctileté děvče už ve svém věku má na danou věc svůj názor a není pro ní problém to naplno vyjádřit. A tak ke konfliktům není nikdy daleko. A to jde jenom o to, že se její ovdovělá maminka zamilovala a rozhodla se znovu vdát. Příběh je napsaný věrně a velmi příkladně. V určitých ohledech co se týče chování protagonistů v některých situacích je sice velmi diskutabilní a omšelé, ale na to, že je to pouhý televizní film, to možná v takovém zpracování jen podivně vypadá. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Já tyhlety psycho ptákoviny zrovna nějak nemusím, ale byl jsem zvědav na pana Topfera. Byl zde skvělý, ale celkově stál celý snímek za děravou ponožku. Matka se vykecává s dcerou, co může a co ne, dcerka je rozmazlenej fracek, kterého bych asi přizabil. 201207245524/5700 ()

Reklama

Reklama