Reklama

Reklama

Káťa a Škubánek

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, (1982–1993), 3 h 28 min (Minutáž: 8 min)

Série(4) / Epizody(26)

Obsahy(1)

V malém domku spolu bydlí dva nerozluční kamarádi, holčička Káťa a strakatý pes Škubánek. Od začátku, kdy Káťa objeví v kočárku, kam si uložila čokoládové vajíčko s přáním, aby se jí něco na jaře vylíhlo, malého psa, jsou ti dva nerozlučnými kamarády. Zažívají spolu nejen veselé, ale i napínavé příhody a zúčastní se mnoha her a soutěží. Všechno by bylo v nejlepším pořádku, kdyby jim jejich přátelství nezáviděl škodolibý kocour Luciáš. Ten se ovšem vždycky za své léčky vytrestá sám, jak už to v dobrých groteskách bývá. (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zdařilý co se týče vypravěčského talentu paní Jitky Molavcové, i když jí moc nemusím, filmové charaktery a také konečná výtvarná podoba jednotlivých postaviček byla také celkem dobrá, dobrý byl i příběh a hudba, a seriál měl jak už to tak bývá i jednoho záporáka kterým byl závistivý a škodolibý kocour Luciáš který se nakonec ale vždy k mému smutku dnes potrestal sám ! Jinak se ale jedná o přesně ten typ večerníčku který jsem tenkrát moc nemusel, ani dnes už nevím z jakého přesného důvodu to bylo (možná že mi jednotlivé příběhy připadali na můj vkus až moc holčičí), to fakt už dnes nevím, a také to je nakonec dnes už jedno...že? Suma-sumárum dávám tomu tedy jen v uvozovkách 4*, tedy jen takový lepší průměr a to víceméně za skvělé vyprávění a hudbu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Musim říct, že tenhle večerníček jsem si nikdy neoblíbil. Nevim proč. Možná mu křivdím, ale jeho styl se mi moc nelíbil. Ani děj, který mi přišel i pro malé děti moc sentimentální, ani animace, která mi přišla nudná a nezajímavá. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

26/26 Bohatě adaptovaný seriál výtvarnice Marešové a vypravěčky Molavcové, který vycházel ve Čtyřlístku v letech 1984-1992 (Knihovnička 119-195), je pozoruhodný svými dalšími přepisy do knížek a převyprávěními na CD, jež se nikdy neobešly bez jedné z dam. V kontextu starších seriálů Čtyřlístku, které se také dostaly do Večerníčku (nebo naopak), je Káťa a Škubánek jediným s konzistentní podobou a jazykovou verzí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Káťa a Škubánek" bol český kreslený večerníčkový seriál, ktorý sa mi ani trochu nepáčil. Vôbec som tomu nevedel prísť na chuť. Príbehy malého dievčatka Káti a jej strakatého psa Škubánka ma nudili. Animácia sa mi zdala strohá, jednoduchá a kostrbatá. No najviac mi vadil úlisný dabing Jitky Molavcovej. Táto šeredná ženská mi je dodnes silne protivná, nemôžem ju ani vidieť. A zrejme ma už ako decko svojim hlasom podvedome odpudzovala. * ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Mladá slečna žije v zoofilním svazku s kabelkovým psíkem. Kocour jim tam leze na čumendu. Spolu s perlami jako Goro - bílý tesák, Béla a Sebek či kólie doporučuji nepouštět dětem, nebo se brzy ozve škrábání jejich drobounkých prstíků. A budou škrabat a škrabat tak dlouho, až se vám protunelují do a hlavy vy jim to štěňátko zakoupíte. Následující etapa obsahuje vaše půlnoční courání po sídlišti s přerostlou, slintající a chlupatou bestií, které smrdí z mordy a na rozdíl od Škubáka po sobě rozhodně nespláchne. A tím nemyslím vaši ženu. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Na tento večerníček sice nevzpomínám s takovou láskou jako na jiné, ale přecejen je to součást mého dětství. Ten díl s Karlem Gottem je pikantní. ()

Stegr odpad!

všechny recenze uživatele

0% - Omlouvám se, ale hlas Jitky Molavcové a demence Káti mě v dětství vytáčely k šílenství, takže nemůžu jinak... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jak vypadá správná holčička, to je prakticky Káťa. Jak se chová bezva pejsek, tak to ukazuje Škubánek. Jen jsem postrádal rodiče Káti, a taky nevím z čeho měla peníze na provoz svého života. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Scénář: Libuše Koutná, Josef Lamka; hudba: Angelo Michajlov. Spojení Káti s rošťáckým Škubánkem je v podání Jitky Molavcové správně večerníčkovské. Navíc když se podaří přelstít kocoura Luciáše, tak to je pěkně ekologická jízda. Ale pozor, aby auto na kočičí pohon nebylo žalovatelné kvůli týrání zvířat:-) ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Káťa je vskutku uvědomělá pionýrka a tím mi samozřejmě poněkud pije krev ;o) Přesto jde o večerníček většinou poměrně vtipný, ostatně právě proto ho naše děti milují... Celkový dojem: 65% ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších večerníčků, který jsem odjakživa milovala už v podobě komiksu ve Čtyřlístku. Káťa se svým roztomilým pejskem mě vždycky dokázaly 100% pobavit, ale po čase už trochu ztrácejí své kouzlo. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Pěkný večerníček, který provází příjemný hlas paní Molavcové. Zrovna je duben 2010, mě je 25 let a koukám na to. Baví mě to i po letech. Na pět to sice není, ale čtyři příjemné si to určitě zaslouží. Jen škoda, že takovéto kouzelné večerníčky už nevzniknou. Jo a taky musím podotknout, že je tam kouzelná melodie. Prostě a jasně. Dávám 80% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Kva,kva,kva...kvarteto. :))) Pokud jsou nějaké 2 večerníčky (no, dnes spíše pořady pro dospělé, ve srovnání s těmi kokotinami pro dnešní detixy), které stojí a padají na hlasové stránce, tak jsou to jednoznačně Zvířátka pana Krbce a tento! ()

Reklama

Reklama