Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Poslední víkend (S09E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Hollow (více)

Obsahy(1)

Už dlouho si Hercule Poirot přál strávit klidný víkend ve svém novém venkovském domku, tak půvabně zasazeném do anglické krajiny. A zdá se, že tentokrát se mu konečně jeho přání splní. A nejen to, bude mít dokonce příležitost těšit se z příjemné společnosti, která se schází v nedalekém sídle lady Angkatellové. Poirot si tu vybranou večeři vskutku vychutnává, netuší ovšem, když se vrací do své samoty, jak brzy jej sem jeho kroky zavedou znovu. Neboť hosté lady Lucy se druhý den - pochopitelně zcela neúmyslně - rozdělí na dvě skupiny: na oběť a na podezřelé. A bez Poirotovy pomoci inspektor Grange těžko vypátrá, čí ruka držela pistoli, jejíž kulka zabila doktora Johna Christowa. (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tradiční Suchetovské podání dalšího Poirotovského příběhu. Jeho bezprostřední "skromnost" při sebehodnocení je naprosto nenapodobitelná a je zárukou toho, že čas při sledování bude stráven velmi, velmi příjemně. Z ostatních postav se mně líbila předvším Gerda a její zpodobnění poněkud prosté manželky doktora Christowa. Až jsem se divil, že už dávno se obětí nestala ona .-)). Naprosto úchvatná je ukázka aristokratického chování - u bazénu leží mrtvola doktora Cristowa a hostitelka rozvíjí teorie zda za této situace je vhodné k obědu kachna či jen sendviče... ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Reklama

jane1106 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televizní "Poiroti" ode mě většinou dostávají zhruba 80%, protože se v podstatě vždy jedná o poctivý, dobře napsaný i zahraný film s geniálním Suchetem v hlavní roli. Čas od času ale narazím na jeden, který má ještě něco navíc. V případě Posledního víkendu je to určitý emotivní přesah, který na mě zapůsobil - slepá láska manželky a racionální láska milenky k jednomu fešnýmu chlapovi, kterému se slabost pro něžné pohlaví stala osudnou. Děj se navíc odehrává v poetické podzimní přírodě, což je přesně můj šálek. Jen ta Sarah Miles byla na facky. ()

woody

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já se spíše vyjádřím k Tosimovi, protože jsem z tohohle Poirota viděl jen polovinu a té bych musel dát max. 3*, což bych nerad. S Poirotovským dabingem se to má tak: Petr Kostka, při prvním uvedení v našich končinách(tuším 2000), nadaboval celý seriál a do té doby natočené filmy. Tenhle dabing reprízovala Prima dvakrát nebo třikrát. Ale pak ouha - nějací vylízaní kriplové(jinak se to říci nedá, omlouvám se) z naší vyvolené TV neprodloužili práva na kopie. Tím tedy zaniklo i právo na Kostkův dabing. Co teď? Samozřejmě zašustíme penízky a pan Kostka si to nadabuje znovu. Jenže ouha. Pan Kostka patřičně naštvaný odmítl, se zdůvodněním, že se mu to povedlo jen tehdy a že se k tomu nehodlá vracet! Prima tedy alespoň nalezla celekm vhodnou náhradu v podobě hlasu Jaromíra Meduny. Pustil jsem si ty dva dabingy vedle sebe u stejného filmu a musím říct, že rozdíl tam nebyl příliš výrazný. Podle mně to pan Meduna zvládl navýbornou. Znovu nadaboval celý seriál a filmy. K filmům od roku 2003 tedy existuje pouze tato verze s Medunou, s nikým jiným.Ten dabing tedy není jiný, je nový! Doufám, že jsem vám trochu odůvodnil jak to bylo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V poirotovkách sa okrem Sucheta už za tie roky zmenilo strašne veľa ľudí. Od hercov, cez štáb, vrátane režiséra atď. Stále si však držia rovnaký level, čo sa týka kvality spracovania, v ktorej rátam najmä hlavne dialógy, charakter postáv, napínavosť. A aj napriek tomu sa novšie verzie stále menia na menej zaujímavé. Nebyť postavy Poirota, asi by tentokrát film veľmi nezaujal. Zápletka, zvraty, netradičné prostredie, či okolnosti prípadu a riešenie už nie je to čo bývali, cez to všetko je ešte na čo pozerať, hlavne keď je film v kriminálnej fáze. Ale rodinné drámy by som aj tak radšej prenechal iným produkciám. 70%. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama