Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daniel Miller přijde o život při dopravní nehodě a po smrti se dostává do Soudného města, což je něco jako čekárna před vstupem do dalšího života. V jakémsi soudním procesu musí člověk prokázat, že s úspěchem překonal svůj strach. Celý jeho dosavadní život je zaznamenán, aby soudci - žalobce i obhájce - mohli posoudit, jak se vyrovnal se životem, který právě ukončil. Pokud neprojde a něco se mu nepodařilo, pošlou jej zpátky, aby se znovu pokusil udělat to správně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Kiež by každá komédia mohla byť rovnako inteligentná a vtipná zároveň. Brooks a Streepová sa perfektne dopĺňajú a celkom vás presvedčia, že sú pre seba ako stvorený, aj keď o tom ešte sami nevedia. Apropo, námet - ten je vo svojej vnútornej jednoduchosti, no až 'filozofickej' hĺbke, tak jedinečný, že si sám o seba zaslúži tie štyri *. Keď sa tomu priráta ojedinelá absencia 'hluchých' miest, niet čo riešiť. Plné hodnotenie nedávam len preto, že z celého filmu sa dalo vyťažiť omnoho viac. Nebojím sa povedať, že keby sa autori sústredili viac na psychiku postáv a odpustili si nejaké komediálne prvky, bol by to v tom čase horúci oscarový kandidát. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ten námět zase není až tak neobvyklý, je ovšem zpracován velmi profesionálně a zajímavě. Exkurze vlastním životem zkombinována s menším, ale roztomilým romantickým příběhem. Albert Brooks se předvedl jako režisér i jako herec. Meryl Streep mu pak tvoří sympatický protějšek. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film o posmrtnym životě zcela oproštěnej od náboženství. Žádnej ráj, žádný peklo, žádnej bůh, ale Judgement city. Tohle se mi docela zamlouvá. Pokud si odmyslíte, že hlavní postavy jsou po smrti, tak je to v podstatě romantická komedie. Já romantický filmy moc nemusim, ale tohle patří rozhodně k tomu lepšímu. Docela přijemnej film, na kterej se rád podívám, když náhodou běží v televizi. 65% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Filmy o zivote po zivote ma velmi bavia, avsak dolezity je aj scenar, dalej ako ma film bavi a to najdolezitejsie, ako mi ten film utkvie v pamäti. Mna tento film sice bavil, avsak mam obavy, ze ak by som si o par mesiacov matne na tento film spomenul, mohol by som si pomysliet, ze bol to taky priemerny snimok. Nechcem prezradzat o com ten film je, len mi bol trosku divny sposob analyzy cloveka po smrti, ale ako som uz pisal, je to komedia a par zabavnych miest sa tu naslo. Najviac ma zaujala moja oblubena herecka Meryl Streep, ktora sa tu ukaze asi az v 27 minute, ale potom uz bude na scene dost casto a bola velmi sympaticka. Ako som sa tak na nu dival, premyslal som, ako skvele dokaze zahrat mrchy napriklad vo filmoch DABEL NOSI PRADU (2006) alebo POCHYBY (2008). Albert Brooks natocil len par filmov, ale z jeho hereckej filmografie by som spomenul tie najznamejsie: TAXIKAR (1976), VOJIN BENJAMINOVA (1980), CENA ZA NEZNOST (1983), VYSILAME ZPRAVY (1987), ZAKAZANE OVOCE (1998), DR. DOLITTLE (1998), HLEDA SE NEMO (2003) alebo SIMPSONOVI VE FILMU (2007)... 11.12.2009 ______ Albert Brooks - (Daniel Miller) +++ Meryl Streep - (Julia) +++ Michael Durrell - (Šéf agentúry) +++ James Eckhouse - (Majiteľ Jeepu) +++ Gary Beach - (Predavač aut) +++ Peter Schuck - (Stan) +++ Rip Torn - (Bob Diamond) +++ Sharlie Stuart - (Susan) +++ Hudba: Michael Gore +++ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Odpoveď na otázku jak vlastně funguje nebeská justice... v podobě příjemné komedie k zamyšlení... Zavzpomínejte, jak byste asi obstáli na Danielobvě místě.. :-)) ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

tak som konecne nasiel tento film :) nemohol som si spomenut na nazov. tento pocin som videl asi pat krat v telke... diky dodovi jakubcovi za objasnenie zahady :) ..toto je moje detstvo, klasika... 60% ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film s neobvyklým námětem. Brooks zvládl režii i hlavní roli znamenitě a Streepová je opět mimořádně sympatická. A ta ústřední melodie ? Té se nezbavím ještě hodně dlouho. Jenom škoda, že jsme se nedozvěděli, co je tam dál a dál... ;) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by (americký) svět vypadal, kdyby lidé využívali svůj mozek na 48% nebo i více. 1) 44letý scénárista, režisér a kapku jalový představitel hlavní role Albert Brooks zplodil docela pěkný snímek._____ 2) Bohužel však zřejmě nikdy nebyl trapped near the inner circle of thought, čemuž odpovídá i poněkud vlažné provedení nesporně zajímavého námětu. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorej nechýba nápad, inteligencia a hlavne vtip. Zároveň ma prinútila premýšľať aj nad vecami, nad ktorými by som inak mávol rukou a pouškrnul. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

No, další film, na který jsem se koukla díky Meryl. Ta mě opět nezklamala. I její protějšek Albert Brooks je sympaťák a oba tvoří příjemnou dvojici, která se hezky doplňuje. Námět je neotřelý a zajímavý, ale zdá se mi, že i přese všechno tady něco nefunguje. Film mě místy nudil a celkově mi přišel jako milý, ale nemastný neslaný. Je to škoda, Meryl má mnohem lepší role i filmy, tohle je takový průměr, co neurazí, ale ani nenadchne. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

JOj to tu je malo hodnotení.Veľmi inteligentná romantická komédia s prvkami fantasy.Dvaja ľudia si nájdu k sebe cestu keď sa má rozhodovať o ich budúcnosti buď znova okúsiť pozemský život alebo naopak skúsiť niečo nové neobjavené ísť o sféru vyššie.Rozhoduje sa na základe ich životných momentov či boli dosť odvážny alebo nie.Musím uznať že veľmi milé dielo oplatí sa pozerať. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film předstírá vyšší koncept, jakési posmrtné psychoanalýzy života, který se postava kvůli strachu bála žít pořádně, ale ve skutečnosti je to hloupoučká osmdesátková romantická nekomedie (protože se není čemu smát) natočená zdlouhavě a nudně, přestože nějaké studio naivně zasolilo lepší výpravu pro fantasy rámec Soudného města. Z filmu pochopitelně vyčnívá mladá charizmatická Meryl Streep, která dokáže dát šťávu i scénám s unylým Albertem Brooksem, který si sám celý film napsal i zrežíroval a stejně nedokázal ten svůj nápad nějak pořádně nakopnout ani v jedné ze svých tří pozic ve štábu. Takhle si nějak představuju předdůchodové stáří, pomalu se odvíjející nudné šedé nic, plácání o kravinách a obhajování své nudné minulosti jako ukázky dobrého charakteru před kritickými lidmi. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Při troše vynalézavosti mohl snímek konkurovat kupříkladu "Křídlům slávy" Otakara Votočka z roku 1990, jenomže jeho nemalý potenciál byl s mírnými rozpaky rozebrán na součástky, čistě pro jistotu ještě rozmělněn, naředěn a teprve poté opatrně přetvořen v komedii, která je přece jenom maličko přízemní - navzdory vyšším sférám, ve kterých se odehrává. Nelze jí upřít inteligentní humor ani neotřelé nápady - ale zároveň nelze ignorovat, že se zbytečně drží při zdi, bojí se trochu víc odvázat a jít do rizika. Přitom se sama vysmívá jakýmkoli projevům strachu, což je v některých případech roztomile nekorektní a zavádějící - a svým způsobem i škodolibé vůči vyvoleným z Judgment City, kteří soudí právě ukončené životy jiných a jsou (ne)patřičně hrdí na vysoké procento využití kapacity svých elitních mozků... ;-) ... A tak si myslím, že si docela dobře vystačím s vlastní zanedbatelnou mozkovou činností - a zrovna tak se spokojím i s nedokonalým pozemským životem. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je zábavný, hrejivý a dojemný a má vynikajúco uspokojivý koniec, čo je pre film Alberta Brooksa neobvyklé. 7/10 ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Malo to skvelý potenciál, myšlienka sama o seba je dobrá, ale spracovanie príšerné. Vtipné mi to neprišlo vôbec, ale o to viac trápne, hlavne tie dokolečka opakujúce sa reči o veľkosti využitej časti mozgu... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě velice zajímavá myšlenka a bylo by podle mě dost zajímavé, kdyby se jí i v dnešní době někdo chytil a trošku to "vytunil". Bavilo mě, jak Daniel zjišťoval, že má úplně jiné služby v hotelu než Julie, která je v jiném a také možnost jíst a nepřibrat - neboli největší sen mnoha žen :D Celou dobu jsem si říkala, co je vlastně cílem toho soudu - máš ho vyhrát či prohrát? Protože přeci si pak nebudeš nic pamatovat, tak není to jedno? Film ve mě zanechal plno otázek, ale spíš v tom pozitivním smyslu ;) ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrný romantický snímek, kde je hlavní zápletkou soud, který řeší přechod mrtvých do nebe či jejich reinkarnaci a návrat na zemi. Zajímavý nápad, ale ničím nepřekvapující děj. Mary Streep jako vždy úžasná. Rip Torn též jako právník zaválel. 60% ()

Reklama

Reklama