Reklama

Reklama

Edwin Boyd

  • USA Citizen Gangster
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Eddieho Boyda (Scott Speedman), životem i prací unaveného autobusového řidiče, skomírajícího člověka s hlavou plnou nenaplnitelných snů, který se v době druhé světové války rozhoduje pro dráhu bankovního zloděje, kterýžto se díky jeho vlastnímu kontroverznímu vzezření, nezaměnitelnou osobností a filmovému stylu vykrádání bank, stává miláčkem prostých lidí a jednou z ikonických postav torontského kriminálního podsvětí. Past ale nakonec sklapne a on se po sérii několika úspěšných loupeží dostává do vězení, kde se navzdory všem předpokladům střetává s gangem násilníků, připravujících a nedlouho poté úspěšně uskutečňujících útěk. A jsou to právě tito uprchlíci, s nimiž posléze zakládá Boydův gang, který, ač minulost jeho členů byla jakkoliv hrůzostrašná, žije nadále poklidným životem v ústraní na předměstí Toronta. (Conspi)

(více)

Recenze (7)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem při sledování tohodle filmu došel k názoru, že Kanada i dobrý námět zrakví do propadliště dějin. Edwin Boyd mohl být zajímavý film, Max Richter připravil perfektní hudební podklad, i ti herci nebyli úplně nejhorší, ale prostě je to nuda, natočený je to strašně a chvílemi se na to ani koukat nedá. A přitom ten nápad, ten nebyl vůbec špatný. U Kanady jsem se s tím ale nesetkal poprvý. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to od začiatku až do konca. Hudba hrala dokonale pri každej situácií, či už radostnej, alebo smutnej. Dej sa odohrával prevažne v 40.rokoch po vojne. Scotta Speedmana som videl hrať prvý krát a urobil na mňa veľký dojem. Výborný herecký výkon. Taktiež skvelý bol Kevin Durand, ktorý nepatrí medzi najvyhľadávanejších hercov, ale v žiadnom filme nesklame ani malou rolou. Jeden z filmov, ktorý si mám chuť pustiť hneď znovu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nepovedený pokus Kanaďanů o klasickou gangsterku. A přitom téma a herci nebyli vůbec špatní. Naopak. Jenže to prostě nudilo a vůbec tomu neslušela sychravá atmosféra, která na mě působila až moc vyumělkovaně. Další šlápnutí vedle byl pokus o odlehčení, kdy byl hlavní hrdina během loupeží znázorňován jako vtipný a galantní elegán. Do celkového konceptu se to vůbec nehodilo a navíc byl vtip až příliš nucený. Škoda. 35% ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Čerstvý kriminální export ze země javorového listu nabízí příjemnou zábavu bez nutnosti podřizování nějakým hollywoodským schématům. Příjemná atmosféra, slušné herecké výkony se Speedmanem v čele, výborná hudba a špetka kanadské kriminální historie. V takové to podobě stačí říct jen jedno: proč ne? [70%] ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nudné kanadské asi-drama o partě průměrných lupičů, co se chvílemi skrývali, chvílemi beztrestně chodili světem a čas od času se jim lusknutím prstů podařilo utéct z vězení (???). Nehorázná nuda bez zásahu dramaturga, kdy nejlepší je až závěrečná scéna a následující vysvětlující titulky. To i ten náš Kájínek byl natočený zajímavěji. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení filmu, vždyt to byl slušně zahraný film, sympatičtí herci, bankovní lupič, který se musel takto zachovat, aby uživil svoji rodinu, to se dá pochopit, a kor v tak těžké době, kde se film odehrával, já bych to viděla tak na 65 procent, možná i vyšší hodnocení ()

Reklama

Reklama