Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se zrodil tisíc a jeden ostrov Zeměmoří, ovládali planetu svými zlovolnými silami nejděsivější bytosti ze všech - Bezejmenní. Řádu kněžek se ale podařilo ukovat z víry vzácnou runu míru, která nastolila v Zeměmoří klid a zahnala Bezejmenné do hlubin chrámu na ostrově Atuan. Jenže pak byla runa rozlomena a světem se začalo šířit jako mor zlo v podobě nájezdníků. Podle pradávné pověsti se má ale jednoho dne objevit mladý čaroděj, který runu opět spojí a přinese do světa ostrovních národů trvalý mír. Oním vyvoleným je kovářův syn Ged. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Knihy neznám, a po téhle bídě ani znát nechci, protože tahle dvoudílná série opravdu ke čtení nenaláká. Nízkonákladovka ve své nejhorší podobě, kdy u některých záběrů je vám spíš do smíchu, jak tragicky a amatérsky vypadají. Popravdě jsem se dost ztrácel v tom rozdělení na dvě půlky, kdy mi přišlo, že po tom finálním souboji z konce první části chybí snad tak 30 minut děje, protože jsem se v druhé částí už moc nechytal. Sérií protínají různé známější jména, která se zpravidla objeví jen na pár minut, aby nabobtnala jejich peněženka, ale žádný zajímavý výstup z toho nevzejde. ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Mix Harryho Pottera a Pána prstenů v nízkorozpočtovém provedení, ale se slušnými hereckými výkony a poutavým příběhem. Kvalitních fantasy se točí strašně málo, tak jen houšť takových titulů. to monolog: kdyby se měl hodnotit každý film podle knižní předlohy podle toho, jak moc se jí drží, tak by jsme se většinou pohybovali poblíže odpadu (mimochodem rozdíly, které jsi vyjmenoval mi zase až tak markantní nepřijdou, zkus si přečíst Lukjaněnkovu Noční hlídku a pak kouknout na film a následně vypsat rozdíly...bylo by to na celou knížku :)) ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dvoudílný dobrodružný fantasy příběh televizního kanálu SyFy je přesně takový, jaký může být očekáván. Velmi známý příběh upraven ku prospěchu svému a dějově roztáhnutý téměř do tří hodin, se nás snaží nějak kulturně povzbudit. Napětí ale aby divák hledal snad mikroskopem a samou nudností aby se dopoval kofejnem, neboť na uspání je to celé tak akorát. Po obrazové stránce to sice není zase až tak špatné a je vidět, že si tvůrci na vizuálních efektech dali hodně záležet, jenomže takhle, jak to bylo předloženo, to bylo zcela zbytečné. Zkrátit dějství na jeden celovečerní film by bylo velice kuprospěchu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nejlépe ten pocit zklamání z filmové, resp. televizní adaptace, nejlépe ve svém komentáři popsal monolog. Lépe bych to nedokázal. Ale jsem rád, že tento dvojfilm vznikl a že je zde alespoň nějaká snaha nakouknout do světa Zeměmoří a předat trochu té atmosféry, toho pocitu z knihy, té nejednoznačnosti i lidské rozpolcenosti, hledání vlastního osudu, kdy člověk dělá chyby a učí se z nich. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Fantasy nevyhledávám, film byl vybrán jako pohádka pro děti, ale popravdě, ani ty to moc nezaujalo. Řekla bych, že už je do značné míry přečarodějováno. Je těžké přijít s nějakým novým nápadem a zpracováním, aby nikdo nesrovnával s Pánem prstenů nebo s Harýkem. Raději bych viděla něco originálního s větším nádhledem a hlavně jemným humorem. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama