Reklama

Reklama

Night of Dark Shadows

Trailer

Obsahy(1)

Mladý malíř Ouentin Collins (David Selby) je skutečně hrdý na svoje panství Collinswood, kam poprvé přiváží svoji krásnou ženu Tracy (Kate Jackson). Toto sídlo pochází z pozdního 16. století a přímo dýchá atmosférou minulosti. Z obrazů fascinuje Quentina především ten, jejž maloval kdysi jeho předek Charles Collins. Je na něm kráska Angelique Collins, jež byla roku 1810 oběšena kvůli obvinění z čarodějnictví. Již první noc se v Quentinových snech začínají projevovat temné ozvěny minulosti... (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po většinu času pomalejší mysteriózní snímek, který není čarodějnickým hororem, jak by se mohlo zdát, jelikož Angelique (sympatická Lara Parkerová) sice byla oběšena jako čarodějnice, ale má jedinou touhu, skrze níž některým škodí, aby se její duše znovu vrátila a reinkarnovala. A přirozeně k tomu chce i svého milence Charlese. Důležitou postavou je služebná s přiléhavým jménem Carlotta Drake (G. Hallová), která mi tak nějak, svojí urputností, připomněla služebnou z Přichází Satan! Quentin měl samozřejmě služebnickou čubku i s Gerardem vykopnout, obrazy čarodějky zničit a sídlo prodat. To by ale film rychle skončil. Quentin má jednu noční můru za druhou a divák se z nich dozvídá o Angelique, jejím osudu a dalších postavách. Celým filmem temně prorůstá jakýsi neklid a je to na silné 3*. Jenže závěr se promění v pěkný nervák, tudíž hvězdu navíc a k tomu šťastný konec navrch! Skvělé jsou interiéry zámku, i když na bydlení bych to osobně viděl jako Quentinova žena Tracy: - Je to tu jak v muzeu...- ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor o duších, kteří na místech své smrti pronásledují reinkarnace svých někdejších milých. Snaží se stavět především na atmosféře starobylého sídla, včetně stylově strašidelných sloužících. Herci neodváději nejlepší práci - Kate Jackson aspoň zajímavě vypadá a na svoji vcelku pasivní obět se i typově hodí. Spíše nuda, ale pro fanoušky nekrvavých hororů by se možná o ztracený čas jednat nemuselo. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taketo horory su presne pre mna. Sidlo na anglickom zahmlenom vidieku, stavba domu je zo 16. storocia, je priam nasiaknuta uslymi storociami. Ma ale par tajomstvie, ktore postupne vyjavi mlademu paru, ktory sa tam nastahoval. REziser Dan Curtis bol neznamy, do hororu sa ale vyznal jak pozeram, teda tento film je toho urcite dokazom. V hlavnej roli sa predstavil David Selby /Nadech, Socilani Sit/ a Grayson Hala /house of dark shadows/, dalej  tu boli nie velmi vyrazne mena ako Kate Jackson a Jim Burka /Masakr v Kansas City/. Dalsi dokaz  ze najlepsie filmy - horory sa tocili v neprekonatelnych 70. rokoch -Exorcista, Alien, Deliverance, Texas Chainsaw Massacre atd atd atd. Nazov filmu evokuje, ze sa bude odohravat pocas mlznej uprsanej noci - ne, ne, tu noc nebola, prakticky cely film sa odohrava cez den. Skoda, par scen mohlo byt nocnych a hned bych dal aj maximum  : 84 % ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Největším problémem je fakt, že se ve filmu s názvem NIGHT OF THE DARK SHADOWS ani jedna scéna neodehrává za noci. Tedy za skutečné noci. Pokud chce režisér využívat triku s potemnělým obrazem kamery, měl by si být jistý, že jeho film disponuje silnou atmosférou, jako např. snímky studia Hammer, které podobný trik hojně využívalo. Ale atmosféra nestojí za moc, přestože se natáčelo za podzimu ve stylovém domu (takže potenciál tu byl) ani herci nikoho na prdel neposadí. Jediný klad tak vidím ve faktu, že si zde Dan Curtis vyzkoušel pár prvků, které s nesrovnale lepším výsledným dojmem použil později ve skvělém BURNT OFFERINGS. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (1)

  • Produkční společnost přinutila režiséra Dana Curtise sestříhat 35 minut stopáže a dala mu na práci ve střižně pouhých 24 hodin. V roce 1999 byly tyto vyřazené minuty obnoveny, ale bohužel bez zvuku. Natáčelo se 6 týdnů a rozpočet činil 900 000 amerických dolarů. (TommyZR)

Reklama

Reklama