Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestadvacetiletá úspěšná animátorka Wani žije s laskavým, o rok starším Junhem, který se pokouší prorazit jako scenárista. Žijí spolu obyčejným, ale poklidným životem a na první pohled tvoří sehraný pár. Přesto se zdá, že se nad vztahem vznáší temný, zprvu sotva postřehnutelný stín. Junha dává do vztahu mnohem víc lásky než Wani a mezi oběma nenápadně houstne napětí a roste neviditelná bariéra. Je stále patrnější, že její příčiny mají kořeny v minulosti a vzpomínkách, které jsou pro Wani stále příliš silné na to, aby je dokázala překonat a začít nový život. Její tajemství se začne nepádně poodhalovat v okamžiku, kdy nečekaně na pár dnů přijíždí na návštěvu její energická kamarádka So–yeong. Je to Wanin nevlastní bratr Min, jehož stín se nad vztahem vznáší? A co se stane, když Junha pochopí pravdu? Ustojí jejich vztah těžkou zkoušku? (nash.)

(více)

Recenze (21)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pomalé, melanchóliou "prekypujúce" odvíjanie príbehu vás svojou atmosférou vtiahne od samého začiatku. Práve z tohto pohľadu Wanee (ona) and Junah (on) najprv vyzerá na jednoduchú lovestory medzi dvoma ľudmi, ako vystrihnutú z bežnej reality nášho života. Ale skvelými strihovými prechodmi (medzi ktoré patria síce krátke, ale prenádherné animované vsuvky) sa v druhej časovej rovine pomaly pred nami začína odkrývať minulosť Waneeh, ktorej udalosti - ako postupne zisťujeme, majú vplyv aj na jej terajší vzťah s Junahom. Práve toto postupné odhaľovanie jej minulosti je robené veľmi precízne a vždy s presným dávkovaním. Nikdy ako diváci neviem viac než Junah. Samotné vyvrcholenie filmu sa môže síce niekomu zdať ako nedôveryhodné, ale to je iba zdanie. Nehovoriac o tom, že svojím formálnym spracovaním je to záver s veľkým Z. Výborný je aj zvukový doprovod od klavírnej klasiky až po to najjemnejšie romantické vybrnkávanie na gitaru. Výsledkom je ďalší juhokórejský filmík, ktorý pohladí po srdci. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí příběh, plný nerozhodnosti, tápání a hledání sama sebe, který působí ale velmi mile a příjemně. Někdy je tak těžké vyznat se v citech těch druhých i když po tom moc toužíme, ale mnohdy je daleko těžší vyznat se v těch vlastních. Ale kdo ví, třeba vám bude stačit jen malý lístek přilepený na ledničce a najednou se ty pravé city ozvou jasně a v plné síle, tak jako v tomhle křehkém příběhu hlavní hrdince. Hudební podkres byl kouzelně podmanivý a té rozkošné animace bylo téměř málo, klidně bych jí uvítala daleko víc. Jedno z velmi příjemných překvapení z Jižní Koreje, kde jsem pocítila jemný pel evropštiny. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který je podáván nenásilně a po malinkatých kapičkách. I přesto, že řeší poměrně těžkou situaci, udržuje si svoje pomalé a klidné tempo. Divák není zatěžován žádnou zbytečně výbušnou scénou. Občas jsem měla dokonce pocit, že se dívám na balet. Klidně bych uvítala více animace, protože ta byla ze všeho nejrozkošnější. Zvukový doprovod perfektně doplňuje atmosféru. Pékné, silné 4* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pomalu se odvíjející obyčejnej příběh jednoho páru v sobě skrývá neustále něco nevyřčenýho, jistý napětí mezi hlavními postavami a právě to napětí udržuje celej film pohromadě a je to to, co neustále posouvá příběh kupředu, i když hodně rozvláčně a to co dokáže diváka zaujmout a udržet v pozornosti. Líbilo se mi to a to hodně, i přesto, že se toho v příběhu děje velice málo. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Velmi pomalý příběh dvou obyčejných lidí, Wanee - kreslířky animací a Junaha - spisovatele, o hledání jistoty a lásky v životě, který je svým způsobem pojat opravdu pěkně a je prokládaný pěknými animacemi a okénky z minulosti Wanee, která byla na střední škole zamilovaná do svého nevlasního bratra. 80 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá romantická dráma. Má dobrý príbeh o mladom páre, ambicióznom scenáristovi a animátorke, ktorí spolu žijú už dlhšiu dobu a aj keď sa majú radi, obaja cítia, že sa vzdialili a voľný čas radšej trávia oddelene. A s týmto stavom sa mladík nevie zmieriť, keďže cíti, že viac lásky dáva, než dostáva, ale jej chladný prístup priamo súvisí s negatívnymi skúsenosťami z minulosti. Spracovanie je pomerne zvláštne, no určite nie zlé. Spočiatku som očakával štandardnú juhokórejskú romantiku, čo ale určite nie je tento prípad. Film má prakticky po celý čas úplne pomalé tempo, väčšinu času som mal pocit, že sa tu toho ani moc neudeje, keďže všetky dôležité prvky nie sú podané práve najvýraznejšie a navyše som v priebehu filmu narazil snáď len na jedinú scénu, ktorá by vyčnievala, ale napriek tomu sa to rozhodne nedá považovať za zápor. Síce dej je väčšinu času len taký zvláštny, lenže v druhej polovici sa už začne postupne zobrazovať, prečo je tomu tak a tak som sa už tomu aj lepšie prispôsobil a aj spätne docenil predchádzajúce dianie, no aj tak hlavným kladom je bezpochyby atmosféra. Tá sprevádza film už od začiatku a tak aj keď som si spočiatku k príbehu a postavám nevedel vytvoriť jednoznačný vzťah, to zvláštne čaro si ma skutočne získalo a aj preto ma to stále bavilo. A všetko to zakončí skvelá záverečná animovaná sekvencia, tá sa vydarila. Herecké obsadenie je výborné, skvelá Kim Hee-Seon, síce mi viac sedí v tých emocionálnejších postavách, tu je predsa len príliš chladná, ale aj tak ju rád vidím, k tomu sympatický Joo Jin-Mo a bavili ma aj tie dve, tri výraznejšie vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sú vydarené, tu viditeľne vyšlo všetko tak, ako aj malo. Takže síce som nedostal to, čo som pôvodne očakával, ale aj tak som spokojný, zaujímavý film, len sa tomu treba prispôsobiť. 76% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Krásný pomalý melancholický film o lásce, který je zarámován do animovaného prologu a epilogu. Animované součásti nejsou samoúčelné, rozvíjí příběh a jsou úchvatně animované. Hraná část za animovanou nijak nezaostává, na rozdíl o Martina jsem si nevšiml jediného hluchého místa. Propojování a mýchání přítomnosti a součastnosti je velmi citlivé a překombinovaně rozhodně nepůsobí. Jenom vyžadují pozrnost a všímavost od diváka, aby uměl danou scénu zasadit na správné místo a do kontextu. Film jsem viděl dvakrát a napodruhé působil ještě lépe. Je tak křehký, jako je jeho příběh a postavy a stejně tak krásný a okouzlující. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Wanee Lee a Junah Kim se dost vymykají všem jihokorejským filmům, které jsem zatím viděl. Nevystupuje zde žádná jakýmkoliv způsobem postižená osoba a nikdo neumírá na nevyléčitelnou chorobu. Zároveň se nejedná ani o komedii, ani o gangsterku. Je to vůbec možné? Stejně to ale není "obyčejné" drama, o čemž diváka přesvědčí množství flashbacků osvětlujících minulost hlavních postav. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jemné, citlivé a ještě pomalejší než jsem čekal. Člověk má skoro pocit jako by se tu nic moc nedělo. Všechno plyne zvolna a odehrává se na pozadí zdánlivě banálních rozhovorů a scén obyčejného života obyčejných lidí. Přesto se kdesi v pozadí vznáší zprvu sotva postřehnutelný stín a stejně zvolna jako se příběh odvíjí, tak stejně zvolna je poodhalováno tajemství, které ten stín vrhá. Dokonale budovaná atmosféra mě během několika minut vtáhla a naladila tak, že jsem mohl cítit vše, co oba cítili. Příjemně civilní herecké výkony, několik zajímavých nápadu pro osvěžení, pocitově dokonale padnoucí hudba a k tomu dokonalý animovaný prolog a závěr s překvapivou pointou, která to vše dochutí k dokonalosti. Zkrátka další nádherný a silný filmový zážitek, který přes pozvolné tempo ani na okamžik nenudil. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

trosku netradicne poriesena drama, ktora sa mi zapacila formou vypravania pribehu, ale samotny pribeh ma nechal chladnym. animovane pasaze su sice kratke, ale fantasticke a su tym najlepsim, co tento film ponuka. zial aj napriek mojej citlivejsej divackej povahe hodnotim tento pocin len lahko nad priemerom. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dost kouzelné. Ještě víc, než animace, se mi líbila kamera - některé záběry jsou krásné a k tomuto pomalu tekoucímu citlivému dílku o lásce a hledání sebe sama dokonale pasují. Krásná hudba! ■ P.S. A pak, že mě korejská kinematografie už nedovede překvapit - toto je artové, jako by to natočili na Taiwanu :). K+! ■ Viděno podruhé: Potvrzuji původní hodnocení. A až teď mi došly dvě souvislosti (kočka, nahá dívka). Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=_lowUXPz31w ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Dej plynie až príliš pomaly a tak sa divák postupne začína nudiť a pozerať na hodinky čoraz častejšie. Síce sa postupne odhaľujú tajomstvá z minulosti, no vy zisťujete, že vás to už ani príliš nezaujíma, aj keď sú vám hlavné postavy sympatické. Pritom ťažko niečo tvorcom vytknúť, vzťahy sú zložité a komplikované aj v živote, tak ako v tomto filme, no proste som sa nudil. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Tento film bych přirovnal k příjemnému večernímu relaxu v parku, jenž slouží k pročištění hlavy před spaním. Po celou dobu jsem si připadal, že sedím na lavičce a pouze sleduji jemné vlnky, které rozfoukává podzimní vítr po rybníčku. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a zároveň zvláštní příběh. Upřímně musím přiznat, že mě dějově nenadchnul a to zdůvodu pro mě nevysvětlených skutečností. Tento fakt mě poměrně mrzí, protože jsem napjatě čekala, až se jednotlivé dílky poskládají. Skládání probíhalo, ale pro mě osobně to nebylo dokončeno. Jinak je příběh zajímavý a má v sobě zajímavé lidské pochody. Asi mám taky trochu problém s jihokorejskou lidskou povahou. Přijde scéna, kdy je zřejmé, že dvojice si vzájemně nevěří, skřípe to mezi nimi. A co? Oni se na sebe dívají, mlčí a do naprostého ticha pronesou větu, která se týká každodenní činnosti jakou je nákup potravin. Nelze to nijak vyčítat samotnému filmu, ale já z toho téměř šílela. Ticho, klid, přestože vidíte, jak člověk v sobě dusí pocity, že ten druhý nás zřejmě nemiluje jako my jeho...pro mě nepochopitelné a u filmu mě to dost rozčilovalo. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

O vztahu, o lásce, o kariéře, o životě. A hlavně nikdo neumřel. Hezký klidný film o vztahu mezi dvěma mladými lidmi, a o jejich životě, do kterého trochu zasáhne návrat ztraceného nevlastního bratra, který v dětství trochu pohnul srdcem hlavní hrdince. Příběh o nalezení opory, lásky, jistoty. A že ty kreslený postavičky, ale byly hezký, co? ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Už od počátku lze vypozorovat v soužití dvojice Wanee a Junah, která bydlí, spí, jí a baví se spolu, neviditelnou propast, která se postupem času zvětšuje. Tou propastí je nedořešená minulost. Někdo třetí. Někdo, na koho nelze jen tak zapomenout. Wanee se vybavují vzpomínky, které by chtěla snad i vrátit a pro Junaha je to těžká rána. Až do poslední chvíle je konec nejistý. Wani wa Junha je pomalý a melancholický film, u kterého by se nejspíš neurotici ukousali nudou. Zaplať panbůh, nejsem jeden z nich ;-) ()

muti 

všechny recenze uživatele

roztahane, melodramaticke, prilis lyricke. koment: Tomco, vett. myslim ze jeidny dovod preco bol s nou bol sucit a ked zisitl ze jeho lasku mu neopatuje tak ju poslal k vode aby si uveodmila co mala a stratila. kiez by sa film niesol viac v duchu animovaneho zaveru, ktory pridal na hodnoteni. inac nuda ()

Reklama

Reklama