Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1874 a na Divokém Západě probíhá stavba železnice. Když při průzkumu terénu narazí na tekuté písky, tak musí trasu změnit. Jedinou možností je, že povede Rock Ridgem - pohraničním městem, kde se každý jmenuje "Johnson".  Intrikán a generální prokurátor státu Hedley Lamarr chce koupit pozemky podél nové železniční trasy co nejlevněji, a tak se rozhodne vyhnat obyvatele městečka. Posílá na ně gang desperátů pod vedením svého asistenta Taggarta. Zaskočení obyvatelé městečka požadují, aby byl jmenován nový šerif, protože již několik let ve městě žádný není. Na radu Lamarra je vybrán Bart - černoch pracující na stavbě železnice. Ten měl být původně oběšen za to, že udeřil Taggarta do hlavy lopatou. Lamarr se domnívá, že Bart pohorší obyvatele města natolik, že dobrovolně opustí Rock Ridge a on pak převezme "neposlušné" město. Jenže šerif je důvtipný, a když v městském vězení narazí na opilce a bývalého pistolníka Jima, známého jako "The Kid Waco", začne pracovat na překonání nevraživosti vůči své osobě. Lamarr zuří, že se mu nedaří zbavit se Barta, a tak se rozhodne zničit Rock Ridge s pomocí armády kriminálníků. Bart má 24 hodin na to, aby vymyslel, jak město ušetřit. (TV Nova)

(více)

Recenze (124)

Lima 

všechny recenze uživatele

Těch pár podařených fórků nemůže zakrýt všudypřítomnou trapnost a nevtipnost. Nikdy jsem nepatřil mezi fandy filmů Mela Bookse a ani tenhle film to nezmění. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Perfektní parodie s naprosto skvělou závěrečnou honičkou v ... to se nechte překvapit ;-). Fórů je tam tolik, že je všechny napoprvé nemůžete pochytit, a jeden je lepší než druhý. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to, ale verze, která běžela na ČT mi připadala x-krát vtipnější než režisérský sestřih na DVD. Že by zasáhla americká cenzura? Z původního 90%-ního a následného 70%-ního hodnocení jsem to zprůměroval na slušných 80% Zajímavé komentáře: Radyo, ShaQuan ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Podle mě je Mel Brooks hodně přeceňován. Kromě Němého filmu a Vesmírných těles je každý jeho film jen průměrná taškařice. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Komedie, kterou se Mel Brooks teprve rozehříval k lepším výkonům. Celkově je jen průměrná, ale některé vtípky jsou legendární. Hlavně scénka s onou německou slečnou, která je potmě s černochem a ptá se nějak takhle : "Je pravda, že vy černoši jste v oněch místech nadměrně vyvinutí ?" a mezitím už se sápe zdánlivě do oněch míst. Vzápětí zvolá " Óch, je to pravda" a pak je slyšet jen nějaké mlaskavé zvuky, načež ten černoch řekne "Madam, právě mi lížete předloktí." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

I když ne výborná, přesto zábavná komedie, která má pomalý rozjezd, ale navýsost výborný konec. Sice se tam objeví pár trapných vtipů, ale ne tolik na to, aby je přebily ty výborné. Je to jeden z prvních filmů Mela Brookse, ale i přesto podle mě velice dobrý. On má velice zajímavý druh humoru, který mě vždy pobaví a zajímavé je jak skloubí realitu s fikcí a je to docela zábava a mimo to rád hraje ve svých filmech a většinou nějaké rozporuplné postavy nebo rovnou záporáky a je vidět, že ho to baví. Velmi zajímavá byla cedule u vrátek toho gangu: --- Před vstupem klepejte na ostnatý drát ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Průměrná parodie s pár silnými momenty. Naštěstí se později Brooks utrhl ze rětězu úplně a stvořil i něco více než-li pouze obstojnou komedii jako v tomto případě. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle tedy opravdu není můj šálek čaje. Jedna hvězdička za posledních deset minut filmu a hlášky jako "Zabil jsem víc lidí, než C.B.DeMille. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice sem necekal nejakej vrchol v zanru parodie, ale doufal jsem aspon ve slusnou komedii ve stylu Manituova bota, ale tenhle film je vsechno mozny jen ne komedie. Samozrejme se tu naky vtipy najdou, ale daj se spocitat na prstech jedny ruky a kuli tomu nebudu tenhle film oznacovat za komedii. Ale abych filmu nekrivdil, parkrat sem se skutecne zasmal, treba kdyz to chtel cernoch vytahnout. Nejvic se mi na filmu libila uvodni pisnicka a pak Gene Wilder, kterej vypadal jako silenej chudacek, ale byl to docela frajer. Cleavon nebyl spatnej, ale byl takovej nijakej. Z ostatnich stoji za zminku jen Mel Brooks v roli dementniho guvernera. Furt jsem cekal kdy uz to pride a film se rozjede, jenze celej film je v takovym pomalym, misty az uspavacim tempu a navic tu jsou vylozene strasny sceny, jako treba zpev cernochu. I kdyz jsem se moc nenasmal, tak je film kvalitne natocenej, takze mu ty 3* dam. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

tak všechny tyhle hvězdy jsou za tu scénu, jak kovbojové jí fazule. ta je k nezaplacení. a pravda je, že jsem si to už dřív taky říkal. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Černý šerif zachraňuje městečko před bandity, jejichž šéf se chce zmocnit pozemků pod budoucí žleznicí. Na tolik ceněnou filmovou parodii mi přišel humor trochu upšoukaný. Jistě, pár vtípků mi přišlo dobrých, pár slabších a pár jsem jich nepostřehnul, ale celkově jsem očekával mnohem více. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=a4zYXe59yM0 ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Od Mela Brookse jsem zvyklý na lepší. A vzhledem k tomu, že tři povedené vtipy na 93 minut je dosti málo, nemůžu jinak, Mele. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal a nakonec jsem se skvěle bavil, hned od začátku začína film ukazovat, že to nebude vůbec špatná komedie, dokonce si myslim, že ukazuje úplně pravej opak a v podstatě v nastoleným tempu pokračuje více méně celej film, i když slabší místa se taky najdou, ale ty vynahradí spousta naprosto dokonalejch parodujících scének ze známých i méně známých westernů a i jiný gagy stojej za to. pro mě jeden z nejlepších koediálních westernů co jsem viděl ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrá a trefná westernová parodie. Mel Brooks má ve své filmografii parodie snad na všechny druhy filmů. Film obsahuje spoustu vtípků povedených (prdící kovbojové u ohně) i ne moc povedených (u guvernéra). Celkově se mi to líbilo, i když "Limonádový Joe" je o hodně lepší. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Musím napsat, že to není žádná extrémně šílená parodie i když místy to skáče i do lehce groteskních scén. Ne vždy jsem se s humorem Mela Brookse potkal, ale pár vtipů a narážek který by v dnešní hyper korektní době určitě neprošly je každopádně povedených. Copak jste zešílel? Nevidíte, že je to negr?!60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bláznivá westernová parodie, která některými fórky nebo velmi velmi neotřelým koncem, ve kterém je k vidění nezapomenutelná hromadná mela, sice nabídne slušnou porci zábavy, ale také spoustu hluchých míst. Nicméně za motorkáře na koních nakonec musím dát palec nahoru. 60% ()

Související novinky

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Tvůrce Médi chce umřít na Divokém západě

Tvůrce Médi chce umřít na Divokém západě

06.12.2012

Když přišel s projektem Méďa, většina hollywoodských studií ho odmítla. Včetně Foxů, pro které Seth MacFarlane vytvořil veleúspěšný animovaný seriál Griffinovi. Nakonec se Méďu ujala menší produkční… (více)

Reklama

Reklama