Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1874 a na Divokém Západě probíhá stavba železnice. Když při průzkumu terénu narazí na tekuté písky, tak musí trasu změnit. Jedinou možností je, že povede Rock Ridgem - pohraničním městem, kde se každý jmenuje "Johnson".  Intrikán a generální prokurátor státu Hedley Lamarr chce koupit pozemky podél nové železniční trasy co nejlevněji, a tak se rozhodne vyhnat obyvatele městečka. Posílá na ně gang desperátů pod vedením svého asistenta Taggarta. Zaskočení obyvatelé městečka požadují, aby byl jmenován nový šerif, protože již několik let ve městě žádný není. Na radu Lamarra je vybrán Bart - černoch pracující na stavbě železnice. Ten měl být původně oběšen za to, že udeřil Taggarta do hlavy lopatou. Lamarr se domnívá, že Bart pohorší obyvatele města natolik, že dobrovolně opustí Rock Ridge a on pak převezme "neposlušné" město. Jenže šerif je důvtipný, a když v městském vězení narazí na opilce a bývalého pistolníka Jima, známého jako "The Kid Waco", začne pracovat na překonání nevraživosti vůči své osobě. Lamarr zuří, že se mu nedaří zbavit se Barta, a tak se rozhodne zničit Rock Ridge s pomocí armády kriminálníků. Bart má 24 hodin na to, aby vymyslel, jak město ušetřit. (TV Nova)

(více)

Recenze (124)

gombarix 

všechny recenze uživatele

Poměrně novátorská, anarchistická parodie, která předznamenává éru ZAZovin, její humor je ovšem přímočařejší. Občas dost ztrácí tempo, ale vcelku jsem se bavil hodně. ()

J. T. Kirk 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch horších Brooksových filmů, prostě na Spaceballs to zdaleka nemá, ale i tak je to dost zábavná parodie na všechny možné filmy a nejen western.. ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Jako většina Brooksových filmů jsou Sedla nevyrovnaná,občas vtipná velmi,občas vůbec,ale líbí se mi tady ta Brooksova sebereflexe,která je patrná hlavně v závěru,kdy se postavy dostanou do filmových ateliérů.Gene Wilder s Cleavonem Littlem jsou geniální dvojka a hlavně - smál jsem se dost.Mnohem více než u Spaceballs.Jeden z nejlepších Brooksových filmů,jakkoli je občas velmi laciný. ()

Besyn 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno až na pár skvělých vtípků a situací nic moc.Od parodie na westerny (vivat Limonádovy Joe !) jsem čekal mnohem víc. ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

No ve srovnání se Spaceballs, ale i třeba s takovým Bláznivým příběhem Robina Hooda, je to docela slabota. Je tu několik slušných fórků a gagů, hafo narážek, které jsem kolikrát napoprvé ani nepostřehl nebo nepochopil a herci se opravdu snaží, co to jde, ale chybí tomu lepší příběh, několik scén je zbytečně zdlouhavých a některé by patřily vyhodit úplně. Průměrná parodie, u níž se dá místy velmi slušně pobavit, ale je dobré u ní mít v ruce ovladač s prstem na tlačítku pro převíjení. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Celkom podarena parodia na vsetky mozne aj nemozne indianky, kovbojky a westerny a vobec vsetko co sa toci. Ale v tomto pripade sa neda povedat ze Mel Brooks u mna trafil presne do cierneho. Presnejsie povedane trafil do terca ale tak niekde okrajom. Humor je niekedy velmi dobry, niekedy vtipny a bohuzial niekedy/ castejsie/ dost trapny. Navyse to je natocene takym tym nezaujimavym sposobom ako to u parodii byva dost zvykom. Film si ale rozhodne nenechajte ujst pretoze obsahuje velmi vela skrytych narazok v scenari a kto ma napozerane moze sa rozhodne zabavit. Kazdy si tam najde nieco ine a nikto tam nenajde vsetko :). Objektivne silnejsi priemer ale aj tak stojim za tym ze sa to oplati vidiet. Dnes je to vlastne medzi parodiami uz urcite kult. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dodíval na film, o kterém tu jistý hovado napsalo,že dostal od pár CHYTRÝCH HLAV nic moc hodnocení.No tak já to upravím a dám tomu hodnocení, které si skutečně zaslouží.Jo, to hovado má nick kagemush.Ono když někdo používá slova jako "kemoška", "aj" a pak z něm vypadne, že to viděl zhulenej jako kráva, tak to osobně ani neberu:)) ()

Trixi 

všechny recenze uživatele

Mel Brooks je králem bláznivých parodií na jakékoliv téma. V tomto filmu si vzal na mušku western. A ikdyž nejsem zrovna fanynka kovbojek, tak u téhle jsem se skvěle pobavila a za to jí dávám ***. P.S. Je zajímavé, jak u filmů Mela Brookse mi nevadí stále stejné tváře :-). ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Solidní crazy komedie s rozumnou délkou. Dívatelné. Kritika rasismu je sžíravá, ale v roce 1974 už dost pozdní; kdyby byl tento film z r. 1964, byly by ty vtipy odvážné. ()

SharpChick 

všechny recenze uživatele

Nevím, ale tohle mi přišlo docela slabé.. Samozřejmě pár báječných vtípků se najde, ale celkově je to spíš podprůměrná parodie... Možná je to tím, že jsem nikdy nijak neholdovala westernům... 40% ()

darthhokro 

všechny recenze uživatele

Tahle už klasická parodie na westerny, mě pořád baví. Obzvláště pak u scénky kdy baštej u ohně fazole a prdí, řvu pokaždé smíchy :) ()

n42 

všechny recenze uživatele

"Piss on you! I'm working for Mel Brooks!" První hodina dvacet je nezdařilá ubohost a posledních 10 minut nápadů už to bohužel nezachrání. ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Hodnotím podľa vtedajšej doby, nie podľa dnešnej. Ale ten záver je nadčasový a imho ešte lepší než koniec Monty python a svätý grál. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu jistě originální kus. Bohužel jsem viděl pouze s cz dabingem a 34 let po vzniku, kdy už to taková pecka není. ()

Související novinky

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Tvůrce Médi chce umřít na Divokém západě

Tvůrce Médi chce umřít na Divokém západě

06.12.2012

Když přišel s projektem Méďa, většina hollywoodských studií ho odmítla. Včetně Foxů, pro které Seth MacFarlane vytvořil veleúspěšný animovaný seriál Griffinovi. Nakonec se Méďu ujala menší produkční… (více)

Reklama

Reklama