Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1874 a na Divokém Západě probíhá stavba železnice. Když při průzkumu terénu narazí na tekuté písky, tak musí trasu změnit. Jedinou možností je, že povede Rock Ridgem - pohraničním městem, kde se každý jmenuje "Johnson".  Intrikán a generální prokurátor státu Hedley Lamarr chce koupit pozemky podél nové železniční trasy co nejlevněji, a tak se rozhodne vyhnat obyvatele městečka. Posílá na ně gang desperátů pod vedením svého asistenta Taggarta. Zaskočení obyvatelé městečka požadují, aby byl jmenován nový šerif, protože již několik let ve městě žádný není. Na radu Lamarra je vybrán Bart - černoch pracující na stavbě železnice. Ten měl být původně oběšen za to, že udeřil Taggarta do hlavy lopatou. Lamarr se domnívá, že Bart pohorší obyvatele města natolik, že dobrovolně opustí Rock Ridge a on pak převezme "neposlušné" město. Jenže šerif je důvtipný, a když v městském vězení narazí na opilce a bývalého pistolníka Jima, známého jako "The Kid Waco", začne pracovat na překonání nevraživosti vůči své osobě. Lamarr zuří, že se mu nedaří zbavit se Barta, a tak se rozhodne zničit Rock Ridge s pomocí armády kriminálníků. Bart má 24 hodin na to, aby vymyslel, jak město ušetřit. (TV Nova)

(více)

Recenze (124)

Xpojntman 

všechny recenze uživatele

Nějaký gagy tam jsou. Šerif bere sám sebe jako rukojmí, Indiáni mluví jidiš. No čekal jsem víc. Mel Brooks se moc nevytahl. ()

Auvajs 

všechny recenze uživatele

První cca hodina trapná nuda. Pár necitlivých až rasistických vtipů na úrovni tak Kameňáku. Nezasmál jsem se ani jednou... Zhruba po hodině přichází zajímavý výstup jakési "lady" a pak už se to celkem chytá. Závěrečných zhruba 10 minut přináší zcela nečekanou pointu, konečně nám, divákům, dochází smysl vší té "roztomilé" trapnosti a přimhuřujeme trochu oko. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl za mlada v kině tak jsem se ohromě bavil , po letech mé nadšení trochu vyčichlo , ale legrace je to i dnes proto dávám z nostalgie pět!!!!! ()

Gawain 

všechny recenze uživatele

Vynikající a velmi příjemně ubíhající komedie - strhávám jednu hvězdičku za fazole a trochu slabší závěr... ()

Misterioso 

všechny recenze uživatele

V Americe velice oblíbená westernová parodie, u nás však nepříliš známá, Ohnivá sedla, mě absolutně neoslovila. Myslím si, že westernů jsem viděl poměrně hodně na to, abych sem tam nějaký ten vtípek pochopil, ale měl jsem pocit, že tvůrci se ani nesnažili, aby tam bylo něco, čemu by se dalo smát. Mně ten film přišel jen zoufale trapný, nevtipný a hlavně děsně nezáživný. Takže mě místo hory smíchu čekala jenom jedna velká, nafouknutá nuda. ()

czema 

všechny recenze uživatele

Přivítejme tu nové.... negra. Tahle hláška se mi líbí asi nejvíc. Krom toho Mel Brooks jako retardovanej starosta taky ujde. Spíš parodie jak komedie. Takže 4**** by to měli zpravit. ()

LCH 

všechny recenze uživatele

Western není můj oblíbenej žánr, a tak ani tahle parodie mě nenadchla... Dávám (25%), což je 1 hvězda. ()

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Jeden povedený vtip na dalších deset špatných,tak nějak by se dala vyjádřit kvalita této westernové komedie. Mel Brooks je dle mého názoru až příliš nadhodnocený režisér,který si to snad ani nezaslouží. Tímto nechci ovšem shazovat kvalitu Mela,kterou možná má,ale já jí nevidím. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro Brooksův humor, ale tohle je asi to nejhorší od něho....párkrát jsem se za tvůrce skoro až styděl (kovbojové při pojídání fazolí). Nicméně, on pak vždycky vypálí nečekaně nějakou pecku, a tím se hodnocení zlepšuje. Co potěší, je černošský šerif, který předvádí fakt dobrý výkon. Limonádový Joe však v souboji westernových parodií s přehledem vítězí, howgh. ()

mr.twizta 

všechny recenze uživatele

Dobra, konec ukradeny z vy-vite-ceho, za coz pujde hvezda dolu, ale vsechny dalsi serifske si Mel Brooks a jeho tym jednoznacne zaslouzi. Skloubit parodii na westerny s vypovedi o rasovem pnuti, tolik aktualnim pro sedmdesatky, se totiz podarilo na jednicku. Komedialni timing funguje, patricne odkazy taktez a ja nevidim jediny kloudny duvod, proc tenhle film hanet. Je presne tim, cim byt chtel, a jakakoli kritika navic se rovna pitvani buvoliho hovna. ()

KritikRik 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tento film mít rád, přeci jen miluji spaceballs, ale bylo to zklamání, pár vtipných scén a herců to bohužel nezachránilo. A ještě to bylo strašné natáhlé... ()

freezer02 

všechny recenze uživatele

Sice to není tak dobré jako ZAZ parodie, fekvence vtipu tu není až tak velká, ale zase to vynahrazuje na parodii vcelku koukatelný děj 70% ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Scéna s bombou v kostele je super. "A k zemi" 😀 To se povedlo. Scéna s fazolemi je TOP. 😀 Tento druh humoru jsem asi nepochopil. Tak jo, poslední scény mě přesvědčili, že to komedie je. 👍😂 Hvězdiček 2 ()

Zabriskie 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o parodii, je zde málo vtipných scén a ještě míň takových, které by byly skutečně zábavné, jako třeba v Bláznivé střele nebo ve Žhavých výstřelech. Westernových parodií je pomálu a proto se nabízí srovnávání s o deset let starším limonádníkem, ve kterém Žhavá sedla prohrávají snad po všech stránkách. ()

Související novinky

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Tvůrce Médi chce umřít na Divokém západě

Tvůrce Médi chce umřít na Divokém západě

06.12.2012

Když přišel s projektem Méďa, většina hollywoodských studií ho odmítla. Včetně Foxů, pro které Seth MacFarlane vytvořil veleúspěšný animovaný seriál Griffinovi. Nakonec se Méďu ujala menší produkční… (více)

Reklama

Reklama