Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traja najlepší kamaráti Big, Dan a Beam nikdy nepredpokladali, že jediný nečakaný moment zmení ich životné osudy. Príchod neznámej starej dámy a mladej ženy do ich životov je signálom nezmeniteľnej skutočnosti, že jeden z nich čoskoro zomrie. Ale ktorý z nich to bude? Kedy a kde sa to stane? Aké tajomné plány s nimi tieto mystické ženy majú? To sú otázky, na ktoré nemajú odpoveď. Jediné čo im zostalo je strach. A to ešte nevedia, že k záhadným ženám pribudne malé dievča (Lhurgoyf)

(více)

Recenze (26)

obitus 

všechny recenze uživatele

Pomerne novy thaisky horror, ktery je bezne k sehnani i u nas. Pribeh tri kamaradu, kteri ziji relativne vsedni zivot. Vse se zmeni jednoho vecera, kdy jeden potka starenu, jeden divku a jeden dite. Postupne se zacina ukazovat, ze tato setkani nebyla nahodna... Pod filmem jsou jako scenariste podepsani bratri Pangove, kteri se bohuzel postarali i o strih. Snazili se dodat filmu zapadni look, znamy z jejich HK kousku, ale prilis se jim to nedari a jejich snaha je spis na skodu. I tak je film pomaly a tahne se a obcasne rychle strihy pouze rusi, nastesti se ale nekonaji zadne zbesilosti jako u Eye 2. Herci jsou naprosto nevyrazni a az na divku jsou az nesympaticti. No a pointa? To neni nic pro Evropana... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Poloslepý a polonemý thajský klon Final Destination. V námete JE cítiť autorský dotyk bratov Pangovcov, no neskúsená a nerozhodná réžia ho potápa do arómy mládežníckeho výstrelku s podpriemerným úplne všetkým. Hercami, dramatickou linkou, napätím i momentom prekvapenia. Film pôsobí, akoby ho nakrútil rovesník troch tínedžerských hlavných postáv, v rámci skúšok na filmovú školu. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nikdy se s určitostí nedozví, kdy je smrt dostihne. Méně efektů a prostší vyjádření zanechá mnohdy daleko silnější prožitek. Nezavrhla jsem tedy tolik podceňovaný Sung horn a vyplatilo se. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 7/10 Efekty 3/10/// +slušný hudební a zvukový doprovod, pěkná slečna -dost pomalé tempo/// Údajně variace na Nezvratný osud. Neřekl bych. Spíše se jedná o duchařinu, podobné Nenávisti, Oku a dalším, jakých jsou desítky a popravdě, tento kousek nad ně nevyčnívá. Samozřejmě motiv je zajímavý, ale určitě není ani z poloviny využit a hlavně divákovi vysvětlen. Přesto, podobným pokusům (rozuměj filmům) se nebráním, třebas mě někdy zase nějaký překvapí./// Celkem 42%/// ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale poslední dobou kde se objeví bratři Pangové tak to smrdí průserem, a při tom začly neuvěřitelně dobře. Okem. Ted se pustily do produkce a střihu, a zase je to průser. Naprosto nestrašidelný neatmosférický horor, který je navíc neuvěřitelně dost blbej, scénárista si dal asi pauzu. Tohle se dost nepovedlo a upřímě ani nevím zaco ty 2* asi za tu babču, ale teda slabota. ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Nie som nekritický obdivovateľ všetkého čo príde z Ázie (a pre Jiřího K. ani všetkého made in USA :-)) preto Vás vystríham pred týmto podivuhodným počinom z Thajska. Nie je to horor a ani triler. A že v tom majú prsty Pangovci ? Tak to ma naozaj nedojme. Verdikt: príšernosť, ktorá Vám ukrojí zo života drahocenných 80 minút a na oplátku ponúkne iba bohapustú nudu. Apropo ak Vás zaujíma pointa filmu, tak sa iste nedopustím spoileru ak Vám ju prezradím. Tak pozor ... áno tipujete správne: tento film nemá POINTU. Preto Vám radím: strávte tie drahocenné minúty radšej s rodinou, frajerkou či priateľmi a neoľutujete, vážení Cinefili. (18.1.2005) No a keďže toto je môj prvý koment datovaný do roku 2005, tak Vám všetkým prajem zdravie, šťastie, vysoké príjmy a rovnako vysoké ale 100% návratné investície do čuda zvaného film. A dúfam, že tento rok bude opakom môjho úvodného hodnotenia ! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Thajci mě tentokrát moc nepotěšili a ani já je zrovna dvakrát nepotěším. Vše podstatné se odehrálo až v posledních sedmnácti minutách což je ovšem zoufalo málo a pokažený dojem z předešlé doby to už moc nezachránilo. Bohužel když už se začal film slibně rozjíždět a konečně se objevilo něco nadpřirozeného byl konec. Navíc mě tvůrci docela nemile rozladili závěrečným rozuzlením a jejich fantasmagorickými řečmi o reinkarnaci. Jako lusknutím prstu mé nadšení opadlo a já znechuceně vytáhl dvd z přehrávače. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak to zpočátku vypadalo, že až bratři Pangové Thajcům pomohou vytvořit horror, který by mě konečně zaujal. On to vlastně ani není tak čistý horror, jako spíše osudové mysteriózní drama. Ovšem navzdory nijakým hercům, naprosto šílenému českému dabingu se to po dlouhou dobu dařilo držet mou pozornost a zájem. Až k závěrečné pointě, na kterou je (nebo já jsem coby) Evropan snad už až moc velký cynik. 2,5* ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Podivuhodnosť, ktorú zrejme natočil radový fanúšik ázijského filmového teroru, neznalý najzákladnejších základov filmárčiny. A tiež nie veľmi chytrý... Mizerne spracovaný príbeh ku dohasínajúcemu táboráku. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Thajské hororové príspevky ma akosi neberú. Je to ázijská škola síce, ale skôr jej béčkovejšia a nudnejšia odnož. Aj tento OMEN je len akýmsi prívarkom, na ktorý kuchár v polovici varenia zabudol s ingredienciami. Mám rád hrachovú, šošovicovú kašu. Ale musí to mať grády a nejakú tú fašírku či klobásku na vrchu. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som si myslel, že som si doviezol domov film Ju-on: the grudge, ale po spustení som zistil, že pod názvom Omen sa skrýva film Sung Horn. To by nevadilo, keby to bol dobrý film. Ale tento Omen je nevýrazný thajský hororík, ktorý má zopár slušných mometov, ale prevažne 90 minút nudí a potom ponúkne rádoby sofistikované finále, ktoré sa netreba snažiť pochopiť. Od Pangovcov bych čakal viac. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Pointa není špatná dokonce i dává smysl (spoiler Před x lety přejelo auto psa ten to přežil a vzali si ho péče 3 kluci starali se oi něj ale jednoho dne když se byli koupat tak se ten pes schoval před bouřkou a oni mu mezitím odjeli. Vydal jsem jich teda hleat ale když už je našel bylo pozdě a on tam později v marném čekání zemřel. Po x letech se převtělil do 2-3 lidí aby se mohl o ně starat ta babička jak mu hlídala to auto a starala se aby se mu nic nestalo byla narážka na to jak se on o toho psa staral. Potom to dítě přejelo auto to byla narážka na toho psa jak ho přejelo auto že se o něj pak taky starali atd.) Bohužel jako horor to nefunguje vůbec (za celý film umře jen 1 pes a naproti tomu chlápek na kterého spadne jeřáb to přežije ) a jako drama je to též slabé 40 procent víc ne. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ukázkově debilní "převtělovací" pointa, zpětně samozřejmě nedávající smysl ani odpovědi, totálně zazdila umírněné mysteriózno (nejasné předpovědi budoucnosti od tajemné stařeny), které silně vykolejilo trojici kámošů. Ne, že by táhle nenudilo už dlouho před ní. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Dosť nepodarená thajská záležitosť na ktorej je síce miestami cítiť, že tvorcovia kooperovali s bratmi Pangovcami, celkový dojem to ale nezachránilo. Film nieje vyslovene zlý, ale postráda akúkoľvek atmosféru a záver je z roviny nemastný-neslaný. 35 % ()

herr_carter odpad!

všechny recenze uživatele

Apičej Hellokittykornjaroen, voravej pingpong a bůhví jakej další thajskej Tatarak v krásné ukázce toho, co vznikne, když si banda tupců umane kopírovat duchařské filmy - to pak může být klidně jeden poloslepej,druhej napůlhluchej, ve finále jsou všichni ale pěkný blbci..................moje hodnocení = 0 z 10. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Horor bez efektů, lekaček, řežby a krve. Zato s postupně budovanou atmosférou jak se na horor sluší a patří. Příběh o nezměnitelné skutečnosti, že někdo zemře. Ale kdo, kde a kdy? Nejsou odpovědi. Tajemno, smrt a strach. To je to, co děsí. A na těchto třech obyčejných vlastnostech je budován tento příběh. Mezi současnými krvavými americkými horory je to skvost. Thajci dokázali, že skutečně je v jednoduchosti síla a tento počin je toho důkazem. ()

majesty 

všechny recenze uživatele

S POMOM suhlasim a dodam snad tolko, ze tento film som dostal original DVD ako darcek a musim povedat ze to bolo slapnutie vedla. potesilo..ale iba ako darcek. ako film rozhodne nie. ()

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE:Thajský Jirka Mádl, Mirek Dušín a Brežněv, vlastně Patyzón zkoušejí zaválet v rádoby hororu. Nemá smysl si stěžovat na debilní dialogy, protože sama thajština je debilní jazyk neschopný popsat běžný technický návod na použití natož použít souslednost časovou. Bez triků, jen s použitím černobílých flashbacků dali do kupy cosi, co původně bylo příběh a snad i dobrý nápad a s thajskou precizností z toho vyrobili slátaninu non plus ultra. Přesto se povedl závěr kdy budhistická představa reinkarnace a nesmrtelné duše postavila celý film na hlavu a s veškerou logikou zaraženou hluboko mezi půlky dokázala vystřihnout pointu z říše jihovýchodoasijských snů.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Nebojte se, že budete mít strach. Thajská pověrčivost a příslovečný děs z duchů povýšil tento film na umění, protože z trojice herců nějaký čas po dokončení cituji “díla, jež provokuje neznámé a démonické síly” skutečně jeden zahynul při skoro stejně pitomé nehodě, jaká se udála ve filmu. Takže, madame, pokud by chtěli natočit dvojku, tak na maníka se spojeným obočím, co nerozezná kluka od holky, se budete těšit marně. Čest jeho památce – byl skvělý kandidát na Darwinovu cenu. ()

Reklama

Reklama