Reklama

Reklama

The Critic

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 1963, 4 min

Režie:

Ernest Pintoff

Hrají:

Mel Brooks

Recenze (14)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Copak asi tento film zesměšňuje? Kritiky? Tvůrce? Douglase? Bluntmana? Shadwella? Fluxus? Moje interpretace Kurta Krena? Šosáctví? Kapitalismus? Náboženství? Abstrakci v umění? Všechno dohromady? Ať to či to, dělá to geniálně. Zvláště ty trojúhelníčky jsou plny sarkasmu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

I když vůbec nemám tušení, jak mohlo něco takového vyhrát Oscara, tak i přesto to vypadá dost originálně, a navíc Mel Brooks má skvělé poznámky. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

I don't know much about psycho-analysis, but I'd say this is a dirty picture! ... Film, který zesměšuje plno věcí, které tady vypsal Subjektiv. Sledujeme abstraktní obrazce tak, jak je známe z tolika krátkometráků a slyšíme přitom komentář rozezleného kritika-sedmdesátníka, který "za tenhle shit zaplatil dva dolary." Trochu samoúčelné, ale vážně vtipné. ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

"It must be some symbolism. I think it's symbolic of...junk...uh oh, it's a cockroach!" Pro mě překvapivě velice zajímavý kraťas, jehož pouhé tři minuty dávají prostor k úvahám. Mel Brooks si svůj komentář vychutnal - v roli staříka kritizuje dění na plátně tím správným tónem hlasu a svým mrmláním rozčiluje všechny kolem. Skvělý, za tohle bych ty dva dolary klidně dala:) ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Tato kritika je za: a) nezávislá = neobjednaná, neplacená, neúčelová; b) původní = nestrukturovaná, bezprostřední, laická; c) upřímná = spontánní, vnitřní, netendenční; d) krásná = jednoduchá, trefná, harmonická. Měla bych se od tohoto kritika poučit. ___ K vidění zde: http://www.youtube.com/watch?v=DiYjwRZK_NM ()

Barbarica 

všechny recenze uživatele

Hahaha, tak toto je perfektné. Takto asi by mohla vyzerať spontánna, nepoučená (a hravá!) reakcia na nemecké avantgardné animované filmy 20. rokov (kvôli geometrickým objektom á la Hans Richter) a fr. impresionizmus. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Nic proti.¬         Nemám nic proti samoúčelným zbytečnostem pošahaných umělců, nic, pokud si jejich blbinky nehrají na umění. To přesně je případ The Critic, jehož monolog v podání úspěšného "mluviče" pana Mela Brookse dává dílku ten správný rozměr.¬                 Nicméně, není zde jediný důvod, pro který by se mělo toto dílko hodnotiti výše než pouhým poklepáním na rameno. ()

Mantis

všechny recenze uživatele

Ujeťárna na n-tou. Nejak jsem v tom neobjevil nic co by stálo za hodnocení. Muže to být odpad stejně tak třeba 5* a tak nedávám nic. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Tříminutový úvod Mela Brooks k filmíku tříminutovému, skládajícímu se z jednoduchých geometrických obrazců. ()

silvusaak 

všechny recenze uživatele

Brooksova kritika kritiky. Monolog pravdepodobne o tom co ho nejvic stve (nebo mozna bavi?) na kritice filmarske prace. Animace nic moc, ale slova jsou k zamysleni a maji skrytou silu. ()

Reklama

Reklama