Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Bea je poslední panna ve třídě. Jestli se nechce dál ztrapňovat, musí jí kamarádky pomoci najít vhodnou "oběť", která by ji o panenství připravila... (oficiální text distributora)

Recenze (58)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +především solidní film, bez fekálního humoru, herci, sem tam opravdu trapné scény –nic co by překonávalo zahraniční teen filmy, přece jen trošku plytký děj/// Není to tak dlouho co byl film v kinech a už tehdá jsem si ho vyhlédl. To že jej naše televize uvedla tak brzo na obrazovky mě jedině potěšilo. Film vyniká hlavně tím, že je jiný. Tím je i zajímavý a netradiční. Skutečně je obrovský rozdíl mezi tvůrci z Ameriky, Francie, Německa, od nás a nebo ze severských zemích. Všude platí jiná mentalita a jiný styl kinematografie. Navíc herečky, i když to nebyly modelky, tak byly celkem sympatické. Což v tomto směru vyhrává třeba nad Němkami. Možná film mohl mít vetší hloubku a nebo větší dopad na moji bránici (tahle stojí někde na půl cesty mezi obojím), ale i tak je to celkem příjemný film./// Celkem 60%/// ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co je v této komedii horší. Zda inspirace Sexem ve městě, nesympatické charaktery a nebo slow-motion záběry (a že těch "dramatických" nájezdů je - především pohled na rodiče opřené o futro, kteří se zalíbením sledují svoji spící dceru, je silné kafe). Režisér je naprosto neschopným vypravěčem, který sice celkem zručně vkládá do děje prostřednictvím střihů absurdní vtípky, ale to je tak asi všechno. Děj prakticky není (nejdramatičtějším prvkem je přihláška na školu) a tak se celý film točí především okolo toho, jak o to přijít a co z toho plyne... a neplyne z toho vlastně vůbec nic (no, i když, vidět tenhle film před "tím", asi by se mi už ani nechtělo). A tak zbývá pouze několik lepších dějových okamžiků, které nepůsobí tak nastrojeně (sex na toaletě, dovádění opilců). Panenství na obtíž není sice nechutným přírůstkem do žánru, za což mu patří dík, ale chybí mu lepší tempo, výraznější postavy a když už by se člověk alespoň rád nechal unášet samotným dějem "ze života", przní to režisér zpomalenými obrazy, které jsou jak z Bayových filmů (ovšem nejsou ani zdaleka tak cool). Po tom všem, co tenhle žánr v posledních letech chrlí, si začínám Prciček vážit... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Je to smutné. Přes Ameriku se to dostalo do Německa (všechny holky a kluci co to chtěj ). Z Německa k nám (Snowboardaci, Raftáci, Experti a všechny ty další blbosti) a nakonec to potkalo i Severské bratry z Norska a Švédska (ještě, že FInové zatím zdravě myslí...). Světová kinematografie si nezaslouží takovéhle filmy, které uspokojí maximálně několik náctiletých, kteří si druhý den stejně na název filmu nevzpomenou, ale s radostí budou citovat jednu dvě hlášky z celého filmu (samozřejmě nejsprostší). Doufejme, že tato nemoc, kterou na nás poslali Američtí vědci přes Německo, nás a severské bratry přeletí a nikdy se už nevrátí. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že mám ke všemu co má jenom nádech Švédska zvláštní zamilovaný vztah. Ale když porovnám žánr teenagerské komedie s americkou a německou konkurencí, tak Skandinávie u mě jednoznačně vede už jenom za absenci fekálních a jiných nechutností!!! Film plný trapasů, ale naštěstí ne trapností. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Citlivá „komedie“, která se snaží dokázat, že problémy s panenstvím mají i ve Skandinávii. Míra vkusu je tu ovšem na snesitelném stupni, místy zarážející je ale skutečnost, že když se dva mladí potkají, stačí pár dialogů, které byste spočítali na prstech jedné ruky a už jdou na věc!! No, na moralizování tu nemám právo a asi bych byl za něj lynčován, tak alespoň ocením snahu ozvláštnit teenagerský svět formálními (v daném žánru) novinkami, ať už jde třeba o flashbacky nebo zpomalené záběry. Pečlivá práce byla i při výběru vcelku sympatických herců a hudebního doprovodu. Přesto mi tu (přes svižnost a vkusnost celého projektu) znatelně chyběly vypointované gagy a zapamatovatelnější momenty!! ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Surferosa; za sebe davam hvezdicku jednu, ale holky mezi 11-16lety, at si pripocitaji jeste dve:-)) ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Problémy jednej nesympatickej severanky so zháňaním biologického materiálu na defloráciu a urýchlenú stratu hymenu na(pre)tiahnuté na hodinu a pol. Nebola jediná, komu sa na konci filmu uľavilo. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Konečně ztráta panenství, za kterou se ani tvůrci ani divák nemusí stydět. Spíše úsměvná než veselá komedie, svěžím způsobem nehollywoodská a na rozdíl od všelikých „prciprciprciček“ a „tochtějtaky“ vkusná, inteligentní a příjemně civilní, kde uvěřitelné postavy prožívají uvěřitelné situace a ještě uvěřitelnější trapasy. Výborně vybrané herecké obsazení, střízlivá kamera a režie, které jen občas lehce přikoření vyprávění nějakou tou zpomalovačkou, flashbackem nebo komentářem hlavní postavy. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Svižně odvyprávěná teenagerská komedie má zápletku z romantické komedie, sympatické obsazení, dobré vtípky (obzvlášť vizualizace některých představ hlavní hrdinky), současný soundtrack a střízlivou stopáž. Postrádá nechutnosti a zbytečnou vulgaritu. Skandinávci prostě filmy pro mládež umějí. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Typická teenagerovská komedie, které se celou dobu smějete, ale ne proto, že je to legrace, ale protože je to hloupé a do detailů předvídatelné (protože ty komedie jsou všechny úplně stejné, jen se pořád prohazují kluci a holky). Pozitivem budiž, že Panenství na obtíž neobsahuje žádné nechutně podané tělní tekutiny (vlastně žádné...) a hrdinové vypadají úplně normálně a ne jako z fashion magazínů. Každopádně stresovat se, že holka v 16 je ještě panna.....kam ten svět spěje, že se to mladým prezentuje jako nějaká katastrofa či trapnost? ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Líbeznej filmeček, takový celý pozitivně laděný a tak, a i celkově hezký a vtipný. Ano, uznávám, je to taková i celkem typická teenagerovská komedie, jen to tentokrát nechtějí dělat kluci, ale holky (vlastně to chtějí dělat úplně všichni :-) ), ale to je snad jen plus. Ano, uznávám zadruhé: Děj je předem jasný jako facka. Ale proč ne, stejně všichni chceme, aby vše takhle skončilo, protože se za tím joudou z Joudova tak trochu poznáváme, a ti, co jezdí bouráky, jsou přeci pěkní blbci :-) No, zde bych snad jen rýpnul, že je všechno trošku uspěchané, protože ten tzv. idol v podstatě po celou dobu, co chodí s hlavní hrdinkou, neudělá žádnou chybu (snad se jen on nenechá dostat do postele, ale dostane tam hrdinku sám, ale je to chyba? :-) ). Jako blbec se projeví teprve až po tom, co se s ním dívčina rozejde. No, a pak je taky docela zvláštní konec, který je tak trochu jiný, což může být u filmu, u kterýho chceme, aby byl přesně takový jako milion dalších, možná trošku na škodu. Á nakonec, abych nezapomněl, fakt sympatická hrdinka - hned bych ji bral :-) Ale koukám na mobil, a ona, mrcha, ne a ne zavolat. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Severské filmy mám všeobecně v oblibě, ale tohle bylo opravdu trapné. Je vidět, že nakažlivý virus "Prcičkám" to vyšlo, stále ještě nebyl zcela vymýcen. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Jedna velka reklama na IKEA :D. Par dobrych hlasek, jinak ten film neprinasi vubec nic noveho...navic nejak severskym holkam nemuzu prijit na chut :D ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Taky by se vám líbilo, kdyby někdo udělal film, kde dvojnice vaší přítelkyně souloží s dvojníkem vašeho timmy-známého Pauua (modří, moudří a zasvěcení vědí) ? Že ne? Tak to jste na tom stejně jako já. A že v mezičase ta dotyčná hlavní hrdinka baží po vymaštěném blonďákovi ne nepodobném Jasonovi Mewesovi z filmů Kevina Smithe? Taky ne? Tak to už jsme na stejné koleji. Děj v tomto "filmu" se, podobně jako v podobných filmech, scvrknul na závod o nejrychlejší defloraci a sem tam "drama" v podobě dilematu přijetí na školu v Kanadě / přítel v Norsku. Dortové dýchánky jakoby vystřižené ze Sexu ve městě či scén z mnou milovaných prvních "Prciček" a sem tam nějaký ten trapas (zde musím pochválit, že se tvůrci drží na uzdě, asi kvůli drsnému ratingu ohledně přístupnosti). To vše by ušlo, ale i tak všemu pod nohy hází klacky kameraman s podivnými záběry a pokusy udělat z tohoto filmu "něco víc" než jen ucházející zábavu pro puberťáky. Co se týče hereckého ansámblu na straně slabšího pohlaví, tam se musím lidí z castingu i scénáristů zastat, všechny holky vypadají pěkně, evidentně umějí hrát a i scénář z nich neudělal jednobarevné pipky (v zásadě každá z holek má světlé i tmavé chvilky, nikdo nikdy nespadá plně do kategorie hrdina nebo padouch). Celkově tedy bych to doporučil těm lidem, kterým nesedí americký styl teen komedií a chtějí se podívat na další variaci z pohledu dámského á la Holky to chtěj taky. Všichni ostatní buď běžte hledat o dům dál nebo šoupněte do přehrávače první "Prcičky". ()

Budweiser 

všechny recenze uživatele

V porovnání s ostatními filmy tohoto žánru byl film natočen do koukatelné a přirozené podoby.Díky tomu film určitě míří i ke starším generacím a není určen pouze pro teenagery. P. Næss si mohl klidně odpustit i to jedno zvracení po večírku. Film si bohužel nedokáže udržet stejné tempo od začátku do konce, což je velká škoda. Z pohledu mladého muže mohly být do rolí hlavních hereček zvoleny atraktivnější dívky :-)) ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak zprvu musím říct, že tenhle film rozhodně není špatný. V klidu se vyrovná americkým komediím podobného ražení a je mnohem příjemnější, lepší a sympatičtější než podobně německé ptákoviny. Děj a příběh je sice ohraný, místy divný a trapný, ale nakonec z toho celkově vyleze něco vcelku milého. Takže - dalo se to přežít. ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

velmi vkusne a na dnesni dobu az neskutecne trefne natocena komedie na tema holky to chtej taky apod. Opravdu film o problemech dnesniho dospivani. ovsem od nemecke verze se lisi tim ze nesklouzava k nevkusu a nechutnostem. ()

Lennnnna odpad!

všechny recenze uživatele

Po absolutně příšerném dni jsem se včera zhroutila u obrazovky s úmyslem "umřít" absolutně u čehokoliv, a tady to navíc nebylo vůbec těžké. Jako zakončení mizerného dne vážně paráda! Dneska mám už naštěstí mozek funkční a střízlivý a zjišťuji, že jsem vůbec nepochopila o čem tenhle film byl. Tak si to shrneme: slečna má problém se svým panenstvím, pak má problém vybrat si mezi dvěma klukama, takže pro jistotu skončí v posteli s oběma, do toho se vkrádá jakási dějová linka o touze dostat se na literární školu - a poté, co komisi při přijímacích zkouškách přednese své dílo o sexu, je nakonec přijata! (proč já si vůbec se svou spisovatelskou budoucností dělám takové starosti, když je to vlastně tak strašně jednoduché?!), nějaká ta hádka s kamarádkou a nakonec, aby všem svým peripetiím (nebo jak to vůbec nazvat) utnula tipec, odjede do Kanady (už bez panenství a bez kluka, nejspíš pokračovat v psaní o sexu). Já nevím, je to děj?! Možná, že na dvojce dávali nějakej fajn teleshoping a já ho kvůli tomuhle prošvihla:o) ()

Reklama

Reklama