Reklama

Reklama

Obsahy(1)

From Stargate to Atlantis: Sci Fi Lowdown je dokumentárním filmem ze zákulisí velmi sledovaného sci-fi seriálu Stargate (SG1). Film byl natočen po dotočení 7. série Stargate a před premiérou navazujícího seriálu Stargate Atlantis. Celým filmem provází Amanda Tapping neboli Samantha Carter, která začíná dokument slovy "Sedm? Sedm sérií? Sedm let? Sedm let se Stargate? Neměli bychom mít třeba dort nebo něco takového?". Film se dá označit za způsob představení seriálu lidem, kteří o Stargate nikdy neslyšeli, protože se dozvíte celý příběh Stargate, jak to vše začalo, kdo je SG1 tým a kdo jsou hlavní nepřátelé. Poslední část je pak věnována novému seriálu Atlantis. (Paity)

(více)

Recenze (5)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Nepříliš zajímavý dokument natočený po 7. sezoně seriálu Stargate SG-1. Amanda Tapping je průvodkyní zákulisím, chvíli představuje historii seriálu, některé padouchy od Apophise a Anubise po replikanty, pak vykládá o tom, že se chystá spin-off, Stargate: Atlantis, dále mluví o tom, jak z O'Neilla udělali generála, Teal'kovi narostly vlasy a Daniel Jackson se "vypařil", jenže je to všechno hrozně nezajímavé a když se na dokument člověk podívá zpětně (já ho například viděl v roce 2010, tedy 6 let po uvedení), tak nemá naprosto žádnou informační hodnotu. Záběrů z natáčení je tady minimum. Je to spíše jen pouhá upoutávka, která měla diváky nalákat na tehdy nadcházející 8. sérii (a na Atlantis), ale jinak nemá žádný význam. A to píšu jako fanoušek Hvězdné brány - jen kvůli tomu ale tento naprosto zbytečný dokument přece nemusim hodnotit lépe. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Dokument, který říká mnoho ne až tak zajímavého o SG, ale otázky důležité a podstatné ohledně tvůrčích záměrů nevysvětluje. Amanda Tapping jako průvodkyně se stále snaží diváka nadchnout předhozením nějakého detailu, ale v rukách nemá ani esa, ani krále. 50% = 3-/5 ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jako pravověrný fanoušek SG, SGU a SGA musím dát samozřejmě pět hvězdiček. Na druhou stranu je třeba říci, že už lepší dokumenty na téma SG vznikly. ()

Reklama

Reklama