Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilotní film spin-off k seriálu Stargate SG-1. Před několika miliony lety na zemi žila rasa nazvaná Antikové. Ti ve svém letajicím městě Atlantis odletěli do jiné galaxie aby se zde usadili. Na konci sedmé sezony kdyz Goa'uld Anubis utocil na Zemi tak plk. O'Neill (Richard Dean Anderson) se svým týmem nalezl Antickou základnu na Antarktidě a pomocí zbraně umístěné v základně zničil Anubise a jeho Mateřskou loď. Poté je na Antarktidu převelena Dr. Elisabeth Weirová (Torri Higginson) kde spolu s Dr. Carsonem Beckettem (Paul McGillion) zjišťuje že antická zařízení dokáže ovládat pouze člověk který má vrozený Antický Gen. Díky Danielovi Jacksonovi (Michael Shanks) se podaří objevit adresu Atlantis ve vzdálené galaxii Peagasus. (ČSFD)

(více)

Recenze (65)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Za mě mnohem povedenější pilot než Děti bohů. Propracovanější, temnější (to je důležité slovo), tvůrci už po letech SG-1 věděli, co a jak a podle toho to taky vypadalo. Představení nových záporáků, Wraithů, nemohlo dopadnout lépe, jsou zajímaví, luxusní, propracovaní a mnohem děsivější než goa´uldi a ostatní libovolní záporáci původního seriálu. Nové postavy jsou opět skvěle napsané a zahrané, McKay a Shepherd nemají konkurenci. Hostovačka O´Neilla a Daniela Jacksona byla naprosto skvělá a jako překlenutí mezi dvěma seriály to nemá konkurenci, skutečně plnohodnotný, skvělý pilotní film s nádhernou znělkou. Během hodiny a půl jsem si k Atlantidě a jejím postavám našel stejně silný vztah jako k původnímu týmu a seriálu a i díky tomu poctivých a zasloužených 90%. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

První dvojdíl se moc nepovedl. Obvyklý alespoň trochu promyšlený postup SG1 je zde vystřídán chaotickou akcí, ze které se hrdinové dostanou jen se štěstím. Třeba vynoření jako deus ex machinu jsem ocenil facepalmem. Wraithové jsou sice pekelně nebezpeční, ale v klíčových chvílích se chovají jako retardi. Major taky mohl vzít zbraň s sebou na prozkoumání. Plukovníka "terminátora" je škoda, archetyp drsného vojáka je tu potřeba jako sůl. Postavy zatím nedostaly moc prostoru, takže není nikdo, komu by člověk mohl fandit. Z recyklace herců také nejsem odvázaný. Dávám opatrné tři, i když je to spíš dva a půl. ()

Reklama

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Povedený spin-off od skvělého seriálu a minimálně na úvod utlumil obavy fanoušků z toho, že bude jiný a kvalitou nedosáhne na kult. Úvod ale naznačuje, že je na co se těšit, protože ano máme tu část, která zůstává a to je návštěvy planet skrz bránu, do toho ale město, které skýtá vyspělou technologii a hlavně tu máme wraithy, kteří ne jen nahradili, ale v mnohém i předčili obávané goauldy. Dobrý nápad s touto druhou větví Star Gate. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Úvod jak víno. Nedokážu si představit lepší start spin-offu. Nové tváře jsou příjemný, sympatický a hlavně neokoukaný. Triky příjemně nové, akce na úroveň Hvězdné brány skvělá a nový nepřátelé mnohem hororovější a zajímavější, než kdy byli televizní Goaldi. Hlavně ale.. vzhled antické brány je fakt skvělej! Atlantida je rozhodně zajímavá a v současnosti mě zajímavá více, než (asi) nová SG1. Jen je trochu guláš, když se člověk snaží sledovat seriály správně chronologicky... A ten Patrick se mohl ohřát trochu víc :) ()

Elven 

všechny recenze uživatele

Aj keď bol hlavne v prvých sériách SG1 perfektný tím, človeka to tak trochu omrzí. Chce to nové tváre, nové vlastnosti, nové dobrodružstvá. Predsa len, čakať že "Tijelk" všetko porieši, "Ouníl" zahláškuje, "Kartrová" spomenie nejaký ten reaktor a do toho niečo z histórie (či archeologického portálu) povie "Ďžeksn"... prečo nie? Zaujímavé postavičky, no aj tie najlepšie fóriky sa stanú postupne nudné. Stargate Atlantis priniesol hlavne nové prostredie. Už to nie je základňa na modrej planéte, už je to veľké mesto na modrej planéte. Sem tam vampírovité potvorky, sem tam nejaká tá technológia a veľká dávka dobrého humoru. Rising je fajn ako úvod. Dobrá partia, vystupujúca hviezda v podaní hlavnej postavy, dobré ozvučenie a ku koncu kus horror. Prečo nie? ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • V úvodu seriálu je možné spatřit antickou dívku, kterou o několik milionů let později najde SG1 zmrzlou v oblasti Antarktidy. Jedná se tak o odkaz na epizodu V zajetí ledu původního seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (Jacinda)

Reklama

Reklama