Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (278)

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel jenom průměrná parodie na Robina Hooda, za celou dobu jsem nezaznamenal ani jeden opravdu vydařený vtip, všechny ostaní u mě vyloudily jen takový malý úsměv, nic víc a někdy ani to ne a docela často se mi stávalo, že se mi vtípky zdály až skoro trapný. Ale zase na druhou stranu úplná nuda to neni a občas to pobaví a Roger Rees jako šerif je fakt skvělej ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Výborná parodie s celou řadou skvělých dialogů: " Mohel je velice důležitý muž mládenci, provádí obřízky. Je to moderní a dámám se to líbí!!!!! - "Já bych si vzal dvě! Taky mi tam jednu schovejte!!" Ale nejlepší na tomhle filmu je postava prince a jeho skvělé přeřeky:" Ty nevíš, že v lesnatých králích je loveno zakázat vepřové divoce!!!???? Okamžitě nám vyklučte toho dáka!!!". Chci říct, vydejte nám toho kluka!!!". ()

Reklama

Mauric 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem si tuhle parodii pamatoval jako naprosto excelentní záležitost a po druhém shlédnutí musím jednu hvězdičku ubrat. I dnes mě to příjemně pobavilo a překvapivě dost momentů(na komedie/parodie,co jsem v poslední době viděl) mi uštědřilo přímý zásah na bránici.Ano,jsou tam hluchá místa,která mají tolik vtipu jako gagy Petra Novotného,ale člověk se taky musí nadechnout před tím než se začne smát a proto mi nezbývá než tohle dílo jen doporučit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmov o Robinovi Hoodovi, legendárnom zbojníkovi zo Sherwoodskeho lesa, bolo natočených mnoho. Svojim dielom ku tejto téme prispel v roku 1993 aj americký žid Mel Brooks (Melvin Kaminsky). Pojal to s humorom. Natočil komediálnu variáciu s názvom "Bláznivý príbeh Robina Hooda". Mne to však až také bláznivé a vtipné neprišlo. Zdalo sa mi to skôr dosť nudné a miestami i trapné. Zrejme som naladený na inej vlne ako pán Brooks. Pretože ani jeho ďalšie režisérske pokusy na mňa nijak zvlášť nezapôsobili. ** ()

depony 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie na věčné téma zbojníka Robina Hooda, která už kdysi měla šmrnc a vtip a když jsem ji zrovna dokoukal, musím říct, že až na pár trochu trapných míst šlo o vydařenou parodii. Herecké obsazení sedělo a chvilkové momenty hraní si na muzikál byly na jednu stranu dojemné [zpěv Mariany ve vaně] a taky komické [Robin "opěvuje" Marianu]. Ačkoliv to není dokonalé, k brakovým parodiím typu Scary Movie po sto padesáté to má hodně daleko a tak si to zaslouží ocenit. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Don Giovanni byl pojmenován podle hlavní postavy stejnojmenné opery od Mozarta. (viperblade)
  • Magická pilulka, kterou dává Latrína Šerifovi poté, co ho Robin zapíchne, je ve skutečnosti mentolka "Life Savers". (viperblade)
  • Gag s Robinovým přízvukem (protože já nemluvím jiným akcentem, na rozdíl od jiných Robinů Hoodů), je opět odkazem na Costnerova Hooda. V německém dabingu se tento gag změnil na "Because I -- unlike some other Robin Hood -- do not cost the producers 5 million" ("Protože produkce nestojí 5 milionů, na rozdíl od jiných Robinů Hoodů"), ve francouzském a italském dabingu to je zase "Because unlike other Robin Hoods, I do not dance with the wolves" ("Protože netancuji s vlky, jako jiný Hoodové") což je odkaz na Costnerův film Tanec s vlky. (viperblade)

Reklama

Reklama