Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (278)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Podle mě jde o velmi zdařilou parodii, které se směju i po několikátém shlédnutí. Bohužel dabovaná verze, která šla u nás v televizi, zabila dobrou polovinu vtipů oproti originálu, který se jen hemží slovními hříčkami a narážkami na všechno možné. Rozhodně bych netvrdila, že tímhle filmem začal upadat humor Mela Brookse. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tyhle parodie...slzy smíchu se řinou proudem, ačkoliv na Hooda ve Shrekovi to nemá. Ale to nevadí, na toho nebude mít nic:) Role Mela Brookse je fakt neskutečná, ještě lepší než jeho prezident ve Spaceballech. A nechci být za zvrhlíka, ale nejspíš nejkrásnější Lady Marion uvidíte tady...teda pokud minete Bestiánovo cestování časem, kde Marion hraje Kate Mossová;) Hmmm, soutěž v lukostřelbě....... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Cinema má pravdu. Jednu hvězdičku dávám za Garyho Elwese, který je v titulní roli velmi příjemný :-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poměrně vtipná parodie s některými výbornými gagy, jež se ale docela často střídají s naprosto hluchými místy. Cary Elwes jako Robin Hood do filmu zapadá docela dobře, horší je to už s ostatními herci. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $35,739,755Tržby Celosvetovo $40,300,000║ Na dnešnú dobu nehorázne povrchné a nezábavné, bez jediného poriadneho vtipu, čo by skutočne rozosmial, Cary Elwes v úlohe Robina Hooda vypadá fajn ale to ja asi tak všetko, nuž nemá vďaka otrlému scenáru čo predviesť aby to bolo zábavnejšie, než si asi Mel Brooks myslel. Zbytočnosť v rámci paródie, viac sa pobavím a zasmejem na výbornom due Costner-Freeman a to nemusia ani nič parodovať. /20%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Mel Brooks natočil mnohem lepší filmy i parodie, než je Bláznivý příběh Robina Hooda, ale i tak si tenhle snímek nese punc brookmenovsky ,,docela" kvalitní zábavy - nikdy totiž nesklouzává k trapnosti, urážkám či vulgaritám, drží si svůj standard, i když Brooksovi už v devadesátých letech zjevně mírně docházel dech...jeho nezměrná kreativita a originalita (reprezentovaná filmy jako Producenti či Silent Movie) je mnohdy nahrazována už jen (byť velmi umnou) rutinérskou řemeslností... Přesto jsou jeho parodie v rámci svého žánru stále ještě solidní nadprůměr... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pár výtečných a nezapomenutelných gagů, které jsou po většinu času utopeny v komediálním průměru, který bohužel povážlivě často sklouzává až na samou hranu trapnosti. Celkově ovšem i slabší chvilky dost zachraňuje naprosto odzbrojující "muž v punčocháčích" Carry Elwes, který poprvé naplno od dob Pricezny Nevěsty potvrzuje svůj komediální talent. Od Brookse prostě žádám poněkud více než pouze tuctovou parodii. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ste so mnou, áno či áno?“ – „A ktoré áno je áno?“ – „To prvé áno.“ – „Tak áno!“ Roztržitá a rozpačitá paródia herca, režiséra, scenáristu a producenta Mela Brooksa (MLADÝ FRANKENSTEIN, VESMÍRNE GULE) sa nesie v matnom duchu nevydarenej frašky. Brooks sa ako autor celého projektu márne snaží byť „starosvetsky“ vtipný, kvôli nešťastnému hereckému obsadeniu (kde matný titulný hrdina v podaní Caryho Elwesa patrí ešte k tým zaujímavejším) zostáva nepochopiteľný, nepochopený – až v kŕči. Ak ma mala rozosmiať miliónta sekundová variácia na Kevina zo SÁM DOMA, „pôvodne som sa volala Hovniválka“ alebo „zavreli ma, lebo som išiel na červenú“, tak to pardon, ale odrazu mám pocit, že aj posledné paródie Lloyda Bridgesa (MAFIA!) a Leslieho Nielsena (AGENT WC 40) majú niečo do seba. Isteže, Brooksovi to občas vyjde (Martin Luther King, koňský dabing, listovanie v scenári), miestami dokonca prejavuje zdravý nadhľad („Prečo vždy, keď nakrúcajú film o Robinovi Hoodovi, vypália práve našu dedinu?“) a miestami tvorca robí z núdze (nedostatku financií) cnosť (bitka o „most“), ale výsledných až 40% je to aj preto, lebo snímku musím porovnať s neskoršími paródiami (SCARY MOVIE 2 a spol.). Pripadá mi to tak, akoby mal Brooks 13 rokov a niekto mu strčil do ruky kameru s pár staršími spolužiakmi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No abych pravdu rek, tak mirne zklamani. Tenhle film jsem videl kdysi davno a pamatoval jsem si ho jako vynikajici parodii a kdyz jsem ho ted videl znovu, musim priznat, ze zas tak vynikajici to neni. Ale porad je to mezi parodiema nadprumer, hlavne diky prijemne sestave hercu v cele s uchylne vypadajicim Cary Elwesem. Jak uz to tak bejva vtipku tu je celkem dost, ale nekolik jsem nich presel s tim, ze to prece nemohli myslet jako vtip, par nich bylo neoriginalnich a par naprosto perfektnich. Ale prevazne byli lehce nadprumerny. Filmy o Robinu Hoodovi mam celkem rad, takze je mozna moje hodnoceni trochu ovlivneni oblibou tyhle postavy, ale musim dat 4* ()

monolog 

všechny recenze uživatele

vím že jsem to viděl. dokonce si pamatuju, že ten černoch se jmenoval hepčík a všichni mu přáli nazdraví. nejvíc mi ale utkvěla v hlavě role Mela Brookse, cestujícího prodejce obřízek, který má takovou malou gilotýnku. nevím proč, ale ještě dnes mám při pohledu na guillotinu špatný pocit. ale kromě tohohle si vůbec nepamatuju, o čem to bylo. a to se mi nestává ani po deseti letech. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chci vás varovat, jestli nezrušíte ty nehorázné daně, poradím lidu, aby se proti vám vzbouřil." Až takhle zákeřný dokáže být ten loupežník ve slušivých punčochách, který se, na rozdíl od své konkurence, pyšní tím, že nemluví s cizím přízvukem. Mě tedy vždycky hrozně bavilo tohle čekání na to, až se Robinu Hoodovi ztopoří meč a zaútočí na pás cudnosti zvrhlé Lady Mariany. Zažije se při něm totiž taková spousta srandy, slovních hrátek a slepcových hlášek, že je mi úplně jedno, že se jedná o naprosto nedůstojnou hovadinu vzhledem k vážnosti legendy o zeleném mužíkovi. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

S Melem Brooksem člověk pochopí pojem "kulometný humor". Kadence je několik pokusů o vtip za minutu, cíl strefí malé procento, většinou se spíš cítíte trapně, ale když už se trefí, zanechá škodu. Málokdy to je skvělé, ale člověk se na to nedokáže zlobit a z každého filmu si dva/tři gagy vždy natrvalo zapamatuje. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel jenom průměrná parodie na Robina Hooda, za celou dobu jsem nezaznamenal ani jeden opravdu vydařený vtip, všechny ostaní u mě vyloudily jen takový malý úsměv, nic víc a někdy ani to ne a docela často se mi stávalo, že se mi vtípky zdály až skoro trapný. Ale zase na druhou stranu úplná nuda to neni a občas to pobaví a Roger Rees jako šerif je fakt skvělej ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Počátkem let devadesátých se do postkomunistického Česka valila jedna parodie za druhou, člověk už ani nestíhal sledovat ty nadupané americké filmy - originály, aby potom chápal souvislosti, díky nimž se mohl chechtat na celý obývák. Nejinak tomu bylo i u příběhu Robina Hooda. Zde však stačilo jen okrajově znát legendu sherwoodského loupežníka Hooda a snad ještě krapet tu naivní filmovou verzi s Erolem Flynem. Mel Brooks pak již jen těží z jednotlivých situací, než že by páral nějaké slavnější filmy. I když, pravda, odkazů se tam najde mnoho. Přesto se jeho film jakoby vymyká z ranku tehdejších slátanin. S odstupem času se leccos jeví jako docela trapné a krapet suchopárné, ale děcka se pobaví, na to vezmi jed a šípy. V celku dobré i přes to otravné zpívání. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to jen, že všichni s nízkým hodnocením tu citují dabované verze? To pak není divu, když neumělý překlad zavraždí skoro všechny vtipy... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za velmi vtipné a podařené hlášky. Počáteční rap pěti černošských zbojníků mi málem vzal chuť ten film dodívat a jinak mě tak nějak celkově vážně nudil ....... ()

Reklama

Reklama