Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Egoistický policejní detektiv Ki-hun vede dva životy, v jednom je šťastně ženatý s Su-yeon a v druhém miluje svou milenku - kamarádku své manželky Ga-hee. Avšak celý jeho perfektní život se začne obracet vzhůru nohama, když mu jeho milenka oznámí, že je těhotná. A případ, kde vyšetřuje zabití manžela velmi svůdné ženy Kyong-hi, se proplétá, i proti jeho vůli, s jeho životem. (balone)

(více)

Recenze (51)

numi 

všechny recenze uživatele

Již jsem viděl až příliš hodně filmů z korejského filmového lůna na to, abych tady upřímně prohlásil, že The Scarlet Letter je jakkoli vyjímečný film. On totiž výjimečný není. Alespoň po dějové stránce ne. Herecky je to samozřejmě opět brilantní, ale to už je jasné jen podle jmen (Eun-ju Lee, Suk-kyu Han, Hyeon-a Seong). Stavba filmu je také zajímavá, ale o co vlastně v tomto filmu jde? O nic. Jde o nikterak zajímavou kriminálku, která se navíc omezuje jen na výslech dvou lidí, kteří tvrdí pravý opak (proměna Hyeon-a Seong z domácí puťky na nezkrotnou šelmu se opravdu povedla). Ve druhé dějové linii, která je zajímavější, jde zase o lidské drama a tradiční problémy milostného trojúhelníku, které ale nejsou tak tradiční, jak by se na první pohled mohly zdát. Ale i tato linie působí povrchním dojmem a není dostatečně zpracovaná. Závěrečná kufrová scéna mě navíc dokonce spíše zhnusila dojem z filmu, než že by mě nadchla. Stejně jako rozuzlení případu vraždy. Když si vzpomenu, že zřejmě tento film stál famózní Eun-ju Lee život (spáchala sebevraždu po údajných sporech s rodinou, které se týkaly jistých erotických scén v tomto filmu), cítím bezradnost. Zasloužila si důstojnější rozloučení. Je to právě Eun-ju Lee, která vtiskla alespoň některým scénám tohoto filmu duši. [září 2006] ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dokonalý neo-noir masterpiece, ktorý v sebe nesie dve dejové linky spojené osobou policajného kapitána. V tej prvej línii vyšetruje vraždu majiteľa fotografického salónu, zatiaľ čo v tej druhej sledujeme jeho súkromný život, v ktorom si musí vybrať medzi dvoma ženami - manželkou a milenkou. Pomalé tempo odvíjania príbehu doprevádzané soundtrackom pozastávajúceho takmer iba z klasickej hudby (pričom jeho presné naviazanie na obraz v mnohom evokuje dokonalú audiovizuálnu syntézu Parkovho Oldboy), postupné odkrývanie faktov a slušné herecké výkony - to všetko spoľahlivo buduje tajomnú noir atmosféru so silným, dramatickým a dokonale bizarným zvratom. Vďaka nemu si zrazu spätne uvedomíte režisérovu vyšperkovanosť svojho diela do posledného detailu, ktoré v naviazaní na úvodný citát je predovšetkým mrazivou úvahou a podobenstvom o vine, hriechoch a ich potrestaní. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá krimi dráma. Má celkom dobrý príbeh o schopnom detektívovi, ktorý je šťastne ženatý so svojou ženou, s ktorou práve čaká dieťa, ale zároveň udržuje pomer aj s mladou speváčkou, ktorá sa s jeho ženou pozná a navyše práve rieši prípad brutálnej vraždy vo fotografickom štúdiu. Spracovanie sa mi páči, väčšinu času film sprevádzajú dve výrazné dejové línie, vyšetrovanie vraždy a osobný život detektíva, ktoré sú samozrejme kvôli samotnému detektívovi spojené. Na moje prekvapenie ma ale omnoho viac zaujal detektívov osobný život, samotná kriminálna línia je síce tiež zaujímavá a bavila ma, ale očakával som, že prípad bude viac zamotanejší, hlavní podozriví sú známi už po chvíli a tak vyšetrovanie nie je dostatočne napínavé, ale zase chválim rozhovory s manželkou zavraždeného, ktoré majú zaujímavý náboj, toto ma bavilo. No viac ma zaujal detektívov osobný život, v ktorom stojí medzi dvomi ženami, toto je skvelo podané, s niekoľkými výbornými scénami, ale hlavne ma zaujalo sledovanie bezstarostného prístupu detektíva k tejto situácii, žiadne výčitky svedomia, v jednej chvíli je skvelým manželom, ktorý je manželke oporou v každej situácii a pritom si kedykoľvek odbehne za milenkou. A samozrejme nedá sa nespomenúť záverečná tretina v kufri auta, ktorá zaujme už len svojou originalitou. A páči sa mi aj úplný záver. Herecké obsadenie je výborné, Han Suk-Kyu, ktorý predviedol jeden zo svojich najlepších výkonov, táto úloha mu sadla skvelo, výborné ženské postavy, či už Sung Hyun-Ah ako hlavná podozrivá, detektívova manželka Sung Hyun-Ah a samozrejme aj Lee Eun-Ju v úlohe jeho milenky, ale toto má už pri sledovaní úplne inú príchuť, keďže práve kvôli tejto úlohe si nakoniec vzala život, čo ma veľmi mrzí a pritom mi tie erotické scény ani neprídu až tak moc odvážne, škoda. S réžiou a technickou stránkou som veľmi spokojný, chválim zaujímavé vizuálne nápady, výbornú kombináciu obrazu s vážnou hudbou, dobrá práca. Som nadmieru spokojný, jedine tá kriminálna línia mohla byť prepracovanejšia, ale vynahradzuje to zvyšok filmu, skvelé herecké výkony a samozrejme aj vizuál. Len škoda Lee Eun-Ju, tejto veľmi nepríjemnej príchute sa behom sledovania filmu nedá zbaviť. 77% ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Celý ten nudný, sice umně natočený balast byl snad natočený kvůli jedné jediné velice originální a napínavé scéně. Tak mi to připadalo, protože to co se děje kolem a vůbec jakým způsobem se scénář k oné scéně propracoval, stojí za zlámanou grešli. Další, nesmyslně vyhypovaný korejský film. Nebo jen tomu nerozumím? ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Brilantně vystavěný thriller, ve kterém bezchybně koherují formální stránka, zpočátku spletitý děj s ubývající minutáží stále více osvětlovaný překvapivými flashbacky a herecké výkony (hlavně Suk-kyu Han a Eun-ju Lee snesou ta nejpřísnější kvalitativní měřítka, o pěveckých výkonech Eun-ju ani nemluvě), a jenž vezme dech neskutečně dusivými závěrečnými minutami. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Herečka Eun-ju Lee v roce 2005 spáchala sebevraždu. Údajně trpěla depresemi poté, co v tomto filmu natočila lechtivé scény a její rodina jí za to velmi kritizovala. (Sesshoumaru)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama