Reklama

Reklama

Recenze (5)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Carl Kolchak je postavou, která ve filmu „The Night Stalker“ zaujala, ale ve filmu „The Night Strangler“ ukázala, že by její životnost nemusela být příliš dlouhá. Nakonec se ale předvedl i v seriálu, bohužel jeho příběhy, alespoň ve filmové podobě, nebyl nijak objevné. A snímek „The Night Strangler“ už neměl ani tak zajímavou atmosféru, kterou se podařilo vykřesat v prvním snímku. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Druhý Kolchakův celovečerní film se tomu prvnímu podobá jako vejce vejci. Chvílema mi přišlo, že se kromě názvu města a vraha nezměnilo vůbec nic. Tentokrát je Kolchak na stopě doktorovi, kterému se nechce na onen svět a život si prodlužuje za pomocí nedobrovolných mladých dárkyň, od kterých potřebuje krev z jejich mozků. Stejně jako u prvního dílu i tentokrát si myslím, že trochu více krve by THE NIGHT STALKERovi dodalo na realističnosti, ale Curtis rozhodně není žádný Fulci, takže případní fanoušci gore vyjdou zcela naprázdno. Film tedy neurazí, ale ani nenadchne. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Stejně dobrá, ne-li lepší podívaná než The Night Stalker. Kolchak je zpátky a s ním i fotoaparát, diktafon, slamák, uštěpačný humor a nový paranormální případ, tentokrát v Seattlu, jehož podzemí si atmosférou nezadá s tím nejlepším od Hammeru. Děj je především v úvodní půlhodině dost podobný jedničce, ale v momentech, kdy už si říkáte, že skoro až moc, se vždycky ukáže, že Matheson rozhodně není žádný fušer, přispěchá s patřičným zvratem a odvede příběh jiným směrem, ačkoliv samozřejmě zůstává plno serializovaných prvků. Trochu jsem se bál delší stopáže – tenhle díl má rovných devadesát minut, aby zbytečně. Celou dobu je to napínavé a zábavné, Kolchak je skvělý charakter, vykreslený se všemi chybami, a záporák patřičně hrozivý. Další zastávka: New York a TV seriál. ()

Reklama

Reklama