Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další hororový thriller korejské provenience vypráví příběh Hyun-mina, který pomáhá policii při rekonstrukci nalezených lidských ostatků. Jeho specialitou jsou především lebky. Zároveň je však nešťastným otcem trpícím kvůli nemoci své jediné dcery Jin. Ta nedávno podstoupila transplantaci srdce u věhlasného transplantologa doktora Yoona. Hyun-min při práci na novém případu postupně odhaluje pozadí 100% úspěšnosti operací v nemocnici, kde je léčena i jeho dcerka. (Ketri)

(více)

Recenze (12)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé sledovať, ako sú schopní tvorcovia (konkrétne teraz Kórejci) najznámejšie a najúspešnejšie trademarky moderných ázijských hororov variovať a v záujme nestratenia diváckeho záujmu viazať s inožánrovými prvkami. Face sa v prvej tretine tvári ako čistý horor, kde sa pozornosť upriamuje na ducha tmavovlasého dievčatka s účesom ako inak cez prednú časť tváre a v detailoch s maximálne vytreštenými očami na znetvorenej tvári. Videli sme to už veľakrát predtým (a veľakrát to ešte aj uvidíme), ale je fakt, že málokto tlačí tak razantne "na pílu" s obohraným shock systémom, ako režisér tohto filmu, za čom má u mňa veľké plus. Lenže niekde v polovici sa film zrazu stočí z hororu do žánru thrilleru a vtedy to začína ísť dole vodou. Dôvod?Jednak je táto dejová thrillerová linka doslova už ani nie okopírovaná, ale ukradnutá s jedného veľmi známeho mysteriózneho thrilleru (schválne neprezradím akého, lebo v tom prípade by sa vám Face už ani neoplatilo pozerať) ale ešte horšie je to, že v sebe obsahuje viacero nelogickostí a je z nej cítiť snahu nasilu pozliepať dejové odbočky do ako takého konca. Vyvrcholenie filmu tak vo mne namiesto silného účinku zanechalo iba pachuť a rozmrzenie nad tým, ako bola sľubná prvá polvica filmu v závere pokazená. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Korejský horrorový thriller, jenž moc originality nepobral, ale fanouška asijských dlouhovlasých duchařin jistě zaujme. Jak už tu napsal Adrian, obsahuje trademarkového dívčího ducha s dlouhými havraními vlasy, který v první polovině filmu pěkně tvrdí muziku, až vám z toho bude běhat mráz po zádech. Scény s duchem jsou skvělé a v děsivosti si nezadají s tím nejlepším z libovolného Ringu či Ju-Onu. Bohužel, kolem poloviny se film zlomí a najede na schéma obvyklé mysteriózní detektivky a la Phone s dopředu čitelným a nepřekvapivým rozuzlením. To je obrovská škoda, neboť film měl potenciál stát se opravdu děsivým horrorem, který řádně pocuchá vaši nervovou soustavu. Ale takhle se budete bát hlavně u první poloviny filmu, dále už začne snímek poněkud ztrácet tempo. I tak se mi film líbil. Za výtečného ducha a jeho kousky, chvílemi dost hutnou atmosféru a sympatické hlavní herecké duo u mě má 3,5. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Už už sem si myslel, že Face bude zase jednou parádní asijskej horor, jelikož začátek se potkal fakt s vynikající atmosférou a celkem solidníma lekačkama, až sem si myslel, že ani neni možný to špatný hodnocení, i když je teda pravda, že to nepůsobí zrovna originálně, ale to rozhodně nezabránilo tomu, abych se bál. Jenže po tolik slibným začátku se film překlopí na mysteriózní krimi thriller, po hororu ani vidu ani slechu a prakticky až do konce se člověk ničeho hororovýho nedočká, zejména teda v prostřední části se neděje téměř nic, ale jelikož to má celkem kratičkou stopáž a ta krimi část neni vůbec špatná, i když hodně jednoduše předvídatelná, tak sem se slušně bavil i tak, ale radši bych teda horor. Lepší 3 ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

A vubec ne az tak spatny hororovy thriller. Par dobre zurocenych ukazkovych, zanrovych sablonek. Nekolik scen ktere me povzbudily film dokoukat a zas az tolik to nelitovat. Nebudete se moci oprostit od pocitu, ze vite co se prave v nasledujici moment odehraje a az vas to prekavapi jak moc malo se budete plest. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Peiseu staví na klasickém duchařském schématu, podle kterého vzniká většina asijských hororů a nejedná se tedy o kdovíjak originální koncept nabízející něco nového. I tak ale musím říct, že profláklé téma bylo zpracováno stylem, který je svým způsobem rozpoznatelný od ostatních podobných filmů a i když jste třeba člověk, který je v asijských hororech už zběhlý, nenudíte se. Pár scén je hodně zajímavých, lekačky nejsou špatné a i když je děj místy dost předvídatelný, o podprůměrný film se nejedná. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Někdo by možná asiatum měl vysvětlit že existují i jiní bubáci, strašidla a lekačky než jenom schrbené postavy, dlouhé vlasy, kulicí oči..i když dvojitý výlez podlahy nebyl špatný, škoda jen že vypadal tak digitálně. Bohužel pár lekaček nedělá dobrý horor, takže z týhle stránky nic moc. Naštěstí to tak nějak zachranuje příběh, který byl slušný a jako kriminálka celkem obstojný. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Další asijský horor a tím pádem i další "dlouhovlasá" duchařina (není v té asii už trochu předuchováno???) Avšak tohle dílko je vcelku originální a občas příjemně překvapí. Jasně, žádné ultranovátorské pojetí nečekejte, navíc v druhé půli filmu docela dochází dech... A to hlavně díky jakési docela zbytečné detektivní lince. Přesto však jde o příjemně mrazivou podívanou, na deštivé podzimní večery. PS: Brzy očekávám americký remake :-) ()

rador 

všechny recenze uživatele

Dosiahnuť aby bol tento film ideálny sa dá dvomi spôsobmi. Buď si odmyslíte horrorové scény (Asi 2 min. dokopy) čím vznikne zaujímavý thriller (možno detektívka), alebo si to zapnete v originále bez titulkov aby ste tomu ani nerozumeli. Ak splníte aspoň jeden bod, tak dáte určite vyššie hodnotenie ako ja.. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není ani tak docela horor jako spíš mystery thriller. I když zprvu se tváří jako čistokrevný horor (vraždy, ohyzdní duchové, lekačky ...), rozhodně jím není a proto se musí hodnotit trošku jinak. Připomnělo mi to Šestý smysl a v některých ohledech ho (pro mě) možná i předčí. I když mi bylo od začátku jasné, že ona slečna určitě bude duchem jedné z obětí, tak mě podobnost se Šestým smyslem napadla až u závěrečných titulků. 85 % ()

abrat 

všechny recenze uživatele

Film na hrane hororu a thrileru. V prvej časti filmu sa ukážu hororové scény, ktoré sa postupne vytrácajú a film prechádza do detektívneho thrileru. Rozhodne zvláštne spojenie v jednom filme. ()

Reklama

Reklama